想兔兔食多d草草啦~~~
(醫生叫我買d靚草吸引兔兔食...)
咁昨日我買左包10oz 既 APD 1st cut t草返去比兔兔試下...#^30^#

但係發現成包都食碎既~~~#^33^#
(碎到好似oxbow 9lb...箱底個d咁)

想問下, 係唔係包裝就係咁碎丫~~~???
bonedog 2009-12-8 05:40:11 PM
聽人講包裝係碎D~
因為先入最大箱, 然後細箱, 再入袋, 所以袋裝有機會出現呢D情況都唔奇..
不過APD 1ST CUT 係唔係透明袋架﹖如果係下次望一望簡黎買..
如果唔係的話..等食開APD 兔兔既兔爸媽再講xd
redbean 2009-12-8 06:08:12 PM
我之前都成日買包裝
佢地係無箱草d草咁長
不過唔會好碎架bor
如果真係唔ok
你不如攞返去換
多數都可以換
不過你記住換第二包個時即時開黎睇下
hkrchei2 2009-12-8 06:41:59 PM
我唔拎返去換啦~ 因為昨日一心將兩個牌子既草溝埋一齊食...
一打開個袋就倒晒入去..... 原本果箱草草...
倒出黎..#^62^#

呀~~ 點好呢~
又想要D唔碎既~~ 要買5LB...
如果我買5LB 兔兔唔食...

其實而家兔兔都唔係好食草....#^56^# #^56^#
vivipig 2009-12-8 08:05:41 PM
我買過MOMI同ADP,
都係買大箱, 因為要寄黎紐西蘭~
而且仲要高溫消毒~
MOMI, 變晒做禾乾草, 餵都唔食, 放入籠做墊料~
丁丁仲會發癲咁"WEA"D草走.... 餓都唔食
相反APD過完高溫消毒都好綠~
丁丁仲食好多添~~~品所以而家唔買其他草....
APD D 草係靚, 不過真係要預兔兔唔太肯食其他牌子既草囉~~
FATO_W 2009-12-8 09:15:00 PM

回復 4# 的帖子

唔係好食草係咩意思?
係食少左好多
定係你放入去佢都唔食?
如果成日唔食草可能病左
你要多d留意佢牙 有事就睇醫生
hkrchei2 2009-12-9 09:23:50 AM

回復 6# 的帖子

我已經帶左兔兔睇醫生...

醫生都同我講要兔兔食左D草草~~
要兔兔磨牙....
SO 買D好D既草草吸引兔兔食~~~

兔兔好鬼鍾意食菜...
我一洗菜... 拎出黎~~
兔兔就企晒係身~~ 放低係咁食~~~
tracy)) 2009-12-9 11:53:45 AM
可唔可以試下唔俾咁多菜兔兔食,迫下佢食草呀,有時食得太多菜食飽咗就會食少d草架
hkrchei2 2009-12-9 09:58:02 PM

回復 8# 的帖子

今日返去~~ 見兔兔食多左草草~~

而家個心定返少少~~~#^70^#

快速發帖