森美食oxbow果陣d屎就會冇咁大粒,顏色偏深但份量就有好多,而佢都肯食好多草
而食momi 1st cut果時d屎就好靚,金黃+好大粒,而且好有效咁磨到牙,但佢就唔會話食得好多草咁,食日都剩一大埋係度,而且屎既生產量冇食oxbow果時痾咁多,但就真係好大粒

想知道我應該比佢會肯食好多草既oxbow,定屎靚大大粒但佢食得唔係咁多既momi 1st cut比佢??

大家有什麼建議比我丫!!

Aka 2010-2-8 04:27:52 AM
考慮兩溝,
各取所長攞個平均咁囉,
不過佢有冇話中意冰隻多d??
係我就會俾佢自己choose^^
happygirl2009 2010-2-8 11:07:51 AM
琴晚試左兩溝比佢
不過個份量大概係80%oxbow,20%momi
之後今日起身見到xobow草係比佢食左好多
但佢d屎屎就又黑又細粒,我已經好耐冇見過d咁唔靚既屎啦:029: (因為上個星期都係比momi佢食,d屎屎keep住又大又金黃)

所以我都係決定比番momi佢食啦
小糖^^ 2010-2-8 11:29:24 AM
happygirl2009 2010-2-8 11:37:18 AM

回復 4# 的帖子

我琴晚比佢既oxbow係我1月買左果時食剩的
因為中途就轉左食momi 1st cut所以就食剩左半箱oxbow
佢都係呢兩個星期先轉momi, d屎屎真係好靚,大粒到佢以前食oxbow果時都未試過咁大粒
不過食量就冇食oxbow果陣咁多,而且對比番屎屎既數量就冇食oxbow果時咁多(但oxbow果時d屎屎既size係食momi果時既一半),不過相對地佢d屎就大粒好多!而且牙仔又健康

我都奇怪點解食oxbow果時反而食多左草d屎屎都會細細黑黑...
我果箱oxbow就葉同枝一樣多

小糖^^ 2010-2-8 11:53:32 AM
happygirl2009 2010-2-8 12:04:49 PM

回復 6# 的帖子

你果箱係幾時買ga?
小糖^^ 2010-2-8 01:14:43 PM

快速發帖