有皮屑會唔會死架?
因為我個fd個隻唔知係唔係皮屑
要新年先買佢cheak
唔該幫幫手~
lingyan 2010-2-9 01:38:29 PM
應該咁樣問,如果你盒飯明知俾人落左毒藥,會唔會食落去  = =
otola 2010-2-9 02:55:32 PM

回復 16# 的帖子

講得好
!! 讚 !!
11.21 2010-2-9 09:06:11 PM
哈..我都有同佢講詔架..
但佢話..嗯嗯..我知啦-.-
唔知會唔會實行
點解有咁多兔友都唔睇清楚?
我明明係話我個fd
d人死要話"請你....."
勁無奈囉!
11.21 2010-2-9 09:07:06 PM
同埋想問一問兔友
白色兔兔點睇佢有冇皮屑??
wesky 2010-2-9 09:11:50 PM
拎個有顏色既膠紙痴下d 兔毛
or 拎張黑卡紙, 放係兔毛入面, 用手掃幾掃, 睇下有冇 o.o
lingyan 2010-2-9 09:32:15 PM
原帖由 11.21 於 9-2-2010 09:07 PM 發表
同埋想問一問兔友

就算係白色兔兔,都好易睇得到,
因為佢始終皮膚係粉紅色。
你會見到有D皮屑係個底到。

我屋企2隻前幾日發現耳仔有皮屑,
嚇到我死,之後有兔友話可能乾燥,
幫兔兔搽左少少凡士林,之後無事,真係嚇死我。
11.21 2010-2-9 10:52:24 PM
唔該晒呀各位!!!!
珊迪小姐 2010-2-9 11:05:08 PM
原帖由 11.21 於 2010-2-9 09:07 PM 發表
同埋想問一問兔友

主人著黑色長褲 放兔兔係大脾梳毛
有皮屑就會掉係褲度
皮屑就好似頭皮甘 係毛髮之間 一片片 不是粉狀的
如果有不正常掉毛就要睇醫生了~
你朋友養兔知識甘貧乏 甘你要學多d
教下佢啦~
11.21 2010-2-10 10:00:20 PM

回復 23# 的帖子

我係呢到同醫生到學唔少..
同佢講完只會答一句"哦"