carmen89134 2010-2-15 10:09:11 PM
好衰d人:050:
baby_fire 2010-2-16 12:31:14 AM
我想歐洲人看到我們這樣養兔兔的話,早巳經虎視耽耽了:046:
Futagoza_Kaniza 2010-2-16 11:08:10 PM
之前睇過d製造真fur既過程...真係可怕...可憐既兔子活生生被扯走皮層既慘叫聲...
katy)) 2010-2-19 02:01:17 PM
澳洲太多野兔... 佢地會獵兔(當戶外活動咁)...:065:
kolgnat 2010-2-21 12:14:28 AM
好變態= =
不過可能因為歐洲好少會養呢類型小動物  
所以當左做食物都唔出奇既= =
Futagoza_Kaniza 2010-2-21 03:20:26 AM
歐洲fur廠會養大型家兔, 用嚟做fur, 肉就食囉.
好多真兔毛都係係歐洲入口. 我都做過呢d. 通常d公司會問fur廠借fur影相&寄比客睇. 我就係負責影果個, 佢地寄嚟果d fur會原隻寄嚟...即係會見到眼(冇左眼球), 口, 手腳位...=_=...雖然係已經死左, 但拎上手感覺唔太好...
firen_freeze)) 2010-3-31 06:21:24 PM
"小小哺乳類動物,由於經常破壞農作物,及會大量繁殖,所以一直被認為是有害動物。"

....經常搞破壞係兔兔的天性....

睇下peter rabbit 果隻peter,佢係都要去人地塊田偷野:059:
不過我地鐘意兔兔o既人,永遠都會覺得e d破壞行為係兔兔活潑可愛的表現:059:

快速發帖