我同福爸都想係夏天黎之前∼帶大福出去外面行下∼去下旅行咁
最後多得福爸4圍打電話去問∼先搵到一間可以帶小動物去既士多啤利園∼

羅氏 有機士多啤梨
網址:http://www.y1.com.hk/lawsb/index.htm

(注意*因為可以帶小動物去,所以可能會有其他人帶狗去)

我地一去到∼∼就比園主夫婦發現左大福∼
之後園主夫婦非常熱情∼問我地要唔要佢去田到"蚊"d紅羅白比大福食~笑
同佢地傾左一陣之後~原來佢地之前都有養兔兔(不過現在應該係彩虹橋啦...)
佢地仲話之前既兔兔好仲e食田裹面既番薯葉。。。睇得出佢地對兔兔都好好
所以我同福爸都決定每年都帶大福去比佢地睇下~順便當去下超短程旅行啦
好啦好啦`唔再講咁多啦~~去相去相~

e個係我金日既私家車~係咪同我好o親先~

一落車~緊係要洗下面仔~精精神神去幫媽媽搵士多啤利王啦~

e到都好似好大wor∼由邊到搵起好呢=3=

媽咪爸B你地快d過黎啦

媽咪媽咪∼∼e到牙∼有啦有啦。。。有草呀!以後唔洗去買啦++

好啦好啦∼唔搵住啦...攰死兔啦-3-訓下抖下先。。。

e~果邊有花花wor~不過媽咪話路邊野花不要採...都係唔好搞佢啦

原本前多少少就有士多啤利。。。不過人地係到抖緊wor。。。都係唔理啦=3=

金日既戰利品∼∼士多啤利+葉 + 小小紅蘿白 + 生菜一個 -v-"

大家小心睇下...條草比兔強吻左啦

大家小心睇下...條草比兔強吻左啦

大福真係當左係自己屋企咁= ="

大福真係當左係自己屋企咁= ="

多謝25大元(士多啤利=$24)

多謝25大元(士多啤利=$24)

lingyan 2010-3-21 07:05:21 PM
係邊到黎GA?? 我都想去呀!!
其斤 2010-3-21 07:11:50 PM
原帖由 燒雞。﹏。 於 2010-3-21 04:15 PM 發表
超可愛超正呀:023:

大福:多謝晒~~
福媽:其實佢係扮出黎ga咋~佢係屋企係小剎旦黎ga~~XD
其斤 2010-3-21 07:14:49 PM
原帖由    SIUWAI . 於 2010-3-21 04:27 PM 發表
好正:023: 紅色波點..

係咪好o親士多啤利呢~~~笑
其斤 2010-3-21 07:17:50 PM
原帖由 光之天使 於 2010-3-21 04:34 PM 發表
哈哈~~著得好靚靚咁去郊遊~

緊係啦~~第一次出遠門唔著靚D點得牙~:021:
其斤 2010-3-21 07:27:14 PM
原帖由 firen_freeze 於 2010-3-21 04:54 PM 發表
點解大福可以o係陌生地方咁樣趴(+伸腳)

好羨慕

仲有佢個頭巾好靚AR~~

E個問題我同福爸都諗左好耐啦
可能真係當左係自己屋企掛=v="真係老實不客氣
其斤 2010-3-21 07:30:56 PM
原帖由 hkrchei2 於 2010-3-21 05:07 PM 發表
WAH~~ 大福好得意呀~~!!!!!
#^10^# #^10^# #^10^#

多謝牙~~~
e~~原本大福同HEI HEI都幾似樣子
可能佢地係失散兄弟姊妹黎wor~XD
其斤 2010-3-21 07:36:14 PM
原帖由 kittyz 於 2010-3-21 05:18 PM 發表
哇,件衫衫好令呀~係自己整定買架??:060: :060:
兔兔好似小紅帽,哈哈:039:

件衫衫係福媽既劣作黎ga~~XDDD
係牙...靈感係來自小紅帽ga
其斤 2010-3-21 07:43:44 PM
原帖由 ssc314 於 2010-3-21 05:22 PM 發表
好得意wor~~變左小紅福xDDD
士多啤梨園係唔係大棠個到定元朗#^66^#
我都想帶choco同creami去玩呀>

係牙係牙~~係咪同士多啤利好親呢~~
e個係元朗白沙果個黎ga
都好牙~~趁天氣未熱之前出去行下~
夏天出去就會好辛苦ga啦
其斤 2010-3-21 07:59:49 PM
原帖由 kiki_kiki 於 2010-3-21 05:57 PM 發表
大福好靚女呀~
太可愛了#^9_003^#

多謝牙∼
不過如果比大福聽到咁多人讚佢∼
一定會開心到飄飄然∼∼:021: :021:
其斤 2010-3-21 08:04:12 PM
原帖由 wesky 於 2010-3-21 06:10 PM 發表
一向都係咁~~
zizi 先可以一次上傳幾張~

係wor係wor...:067:
都唔記得左。。。之前我貼相係1開4tim >.<
唔好e c牙...係我自己記錯左
wesky 2010-3-21 08:09:52 PM

回復 23# 的帖子

等我得閒行路過去先 XD
要唔要入場費架?
其斤 2010-3-21 08:14:37 PM
原帖由 m1k1 於 2010-3-21 06:21 PM 發表
件衫仔同d士多啤梨好襯啊~#^43^#
我都想帶樂樂b叮叮b去#^28^#

哈哈~~睇黎今次我冇簡錯衫wor~
大受好評~~~笑
期待樂樂b同叮叮b影多d令令相
不過去完之後...手手腳腳可能會染成天然啡...苦笑
其斤 2010-3-21 08:27:15 PM
原帖由 lingyan 於 2010-3-21 07:05 PM 發表
係邊到黎GA?? 我都想去呀!!

係元朗黎ga~
去到元朗同益街市
旁邊有39號小巴站
上車10~15分仲就到白沙村第一段橋頭
一落車就見到指示牌...沿指示牌行5-10分仲就到啦
已貼士多啤利網址~有興趣可以去睇下~

其斤 2010-3-21 08:35:41 PM
原帖由 wesky 於 2010-3-21 08:09 PM 發表
等我得閒行路過去先 XD
要唔要入場費架?

e∼係wor~大大都好似住果邊GA WOR
不過好似同元朗市中心都有D距離
行去可能都有D辛苦...
唔洗入地場費GA~~
摘野先要比錢
士多啤利45磅
蔬菜12斤
(天音...我果日D蔬菜都係收左我1蚊咋~~XDDD)
何小鼠 2010-3-21 09:29:24 PM
見到d相都想親親大自然~~~:039:
果度空氣一定好好架啦*w*

真好~香港仲有一個咁好既地方~~~:038:

快速發帖