第一期(Vice-Preter)
http://mini-house.info/thread-4448-1-4.html
第二期(cordero-珍珍)   
http://mini-house.info/thread-4791-1-1.html
第三期(光之天使-Total)
http://mini-house.info/thread-4806-1-1.html
第四期(barbarfok-畢仔)
http://mini-house.info/thread-6107-1-1.html
第五期(Smallsuishan-Hill仔)
http://mini-house.info/thread-7744-1-1.html

話咁快就黎到第六期啦,今期主角係 choi_ching 的晴晴和阿逸

(以下資料由choi_ching提供)

阿逸小檔案 (NO.R0267):

獅子兔,09年1月14日生日,男仔。
一隻食野大過天但又會令人覺得好sweetheart既小兔,最鐘意就係"lam"人...每個人只要摸下佢既頭仔,佢就會"lam"果個人(當然要睇心情)。憑住里個絕招,成功收買到mami唔少朋友。
每次去親兔協剪甲都會出兔拳、兔毛腿,只要有野食係手佢就會跟你走...mami喊 同 臨訓前,都會走黎kiss mami
 鍾意: 咩野都食、食藥&草粉、咬野、飲水達人
唔鍾意: 指甲、梳毛

晴晴小檔案 (NO.R0268):
獅子兔,09年1月14日生日,女仔。
一名超級甩毛兔,行cool兔路線既小兔..但兔協既姐姐覺得佢好乖好欺文。最唔鐘意俾人搞,個個都唔抱得,只有媽咪可以XD。但有時心情唔好既時候,會變得好神經質。不過平時都好乖架,出親去玩成日都跳返入個兔袋度,落街時最鐘意企起身周圍望。有事時(做錯野/媽咪嬲)最叻扮地毯。
 鍾意: 咬野、落街玩、唔理人、用佢大patpat去duck住人、食野、跳上床(但唔會係上面尿尿)
唔鍾意: 俾爸爸捉、食草粉&藥、食爛左/有窿窿既菜菜子

呢位係晴晴

呢位係阿逸

由於上面呢個位置係門口附近, 所以好快俾管理員趕, 於是繼續前進

花海 - 但唔入得

行完森林大道, 轉左, 發現一片草地, 於是就停低影相啦∼
影左陣,另一個管理員離遠講,呢度唔帶得狗,同佢解釋呢隻係兔之後,就俾我地係度影相∼

晴晴,充滿陽光氣息的草地,黃黃綠綠,仲有小花∼

八掛∼

食菜,雙手合埋∼品種同波波幾似

彎曲的面毛∼

逆光照射的毛髮染成金邊∼

呢個表情唔錯∼

食多條菜先∼

背部特寫

正在享受陽光∼

草地上的一隻兔

再食多條菜

到阿逸登場

跑啊∼

夕陽照射下的阿逸 好FEEL∼

同路邊的小花花影合照∼

眼睛夠閃∼

好乖∼

黎個Kiss∼

太陽快落山了∼

夕陽光穿過樹葉間的空隙,透過大光圈,形成圓圓的散景∼感覺不錯∼

兔媽抱∼

返袋囉∼

仲想出黎玩?咁咬個袋好快無啦=0=

臨走望下風景先

再見囉∼

下期主角會係邊位呢?敬請期待

choi_ching 2010-3-25 03:21:42 PM
原帖由 kittyz 於 2010-3-24 05:15 PM 發表
開頭睇fb d相,仲以為係同一隻黎tim!
真係幾似樣喎:021:
d相映得好令,兔又映,風景都好令!:039:

係丫~多得Wesky哥哥幫佢地影到咁靚^^
choi_ching 2010-3-25 03:23:10 PM
原帖由 m1k1 於 2010-3-24 05:21 PM 發表
好意啊!好似同1隻兔甘~完全分吾到-_-#^5_002^#

我開頭帶佢地返屋企時都分唔到架..其實留意多d就分到架啦
wesky 2010-3-25 05:30:03 PM
原帖由 firen_freeze 於 2010-3-25 12:23 AM 發表
好可愛AR~~~

點解支鏡會咁靚,將普通O既海濱公園影到咁靚架~~~~~~~

你都買返支啊~ ^^
wesky 2010-3-25 05:36:56 PM
原帖由 hh0 於 2010-3-25 09:01 AM 發表
阿逸好靚仔呢
認唔出係海濱公園

只係去左海濱公園的一細塊草地同附近影~ 仲有好多地方都冇去~
何小鼠 2010-3-31 03:22:37 AM
我都想同我隻肥兔影呀…可惜佢媽咪我身體唔好成日帶唔到佢出街…:044:

不過呢…你就好啦…用兔繩…:061:
我肥毛要用狗繩呀=-=:042:
兔繩粗幼度太細勒到佢唔舒服…要用狗仔既工字帶…:068:
唉…我隻肥兔:043:
wesky 2010-3-31 03:11:13 PM
我小丸都好肥 ~ :012:  
唔出得街影, 可以係屋企影架嘛~
呠呠°)) 2010-4-7 01:29:49 PM
我隻兔兔一放左手就唔識番番黎
我都唔敢同佢出街
ping.tat 2010-4-7 02:21:05 PM
點解唔call 埋我地d 大埔朋友仔出黎影相呀 #^56^#

快速發帖