咁多位大哥大姊
我好鍾意Dwarf Hotot 呢種兔仔
但行過好多寵物店都無呀...
知唔知邊度有得買"
Maggie)) 2010-4-7 10:33:41 AM
原帖由 touto 於 2010-4-7 01:47 AM 發表
咁多位大哥大姊
我好鍾意Dwarf Hotot 呢種兔仔
但行過好多寵物店都無呀...
知唔知邊度有得買"

其實度度都有得買,不過,我建議你先去兔協睇下有無得找領養先會更好。:051:
FATO_W 2010-4-7 11:36:14 AM
依種兔仔既特徵係點
可唔可以詳細講下...因為我見識太少了HAHA
講多少少或者我可以幫你留意下 ; )
Maggie)) 2010-4-7 11:39:06 AM
原帖由 fato_w 於 2010-4-7 11:36 AM 發表
依種兔仔既特徵係點
可唔可以詳細講下...因為我見識太少了HAHA
講多少少或者我可以幫你留意下 ; )

我search過了,應該是海棠兔(有個大大的黑眼圈)身體是白色的
emily_520825 2010-4-7 02:23:09 PM
lingyan 2010-4-7 03:01:30 PM
歡歡唔係。

海棠兔佢個身似係大白兔/侏儒兔咁樣,但係佢就有2隻大既黑眼圈。
不過都真係可遇不可求。
touto 2010-4-8 03:22:03 AM
係呀...兔協睇過啦..無呀..
平時都有行開寵身店都係無
真係可遇不可求呀
Maggie)) 2010-4-8 10:41:16 AM
原帖由 touto 於 2010-4-8 03:22 AM 發表
係呀...兔協睇過啦..無呀..
平時都有行開寵身店都係無
真係可遇不可求呀

我前幾日去mk.....其實我見到有.....在i love 同 龍貓樂 果度都有,,,你有無去睇過?不過,龍貓樂 太開放式,d人好易伸手入去摸,好似病到.......總之你買既時候要小心﹗:054:
touto 2010-4-8 09:15:12 PM
當真???..我聽日就去睇下先...多謝maggie既情報呀!!!!十萬個感激
Maggie)) 2010-4-8 11:20:29 PM
原帖由 touto 於 2010-4-8 09:15 PM 發表
當真???..我聽日就去睇下先...多謝maggie既情報呀!!!!十萬個感激

但如果你真係去買,真係好危險.....你去睇下先丫......你睇定D先買喎......好似「便利」果間都返左好多兔兔.....希望你小心D去揀丫:054:
touto 2010-4-12 12:48:22 AM
何謂睇定d呀???好想聽下你意見ar
Maggie)) 2010-4-12 12:31:53 PM
原帖由 touto 於 2010-4-12 12:48 AM 發表
何謂睇定d呀???好想聽下你意見ar

因為旺角好多人會好多手摸兔兔,可能埋間無病,但被其他人觸摸過後生病,如果真係要買既話,就一定要留意清楚﹕
1. 鼻仔有無分泌
2. 眼仔有無眼屎
3. 耳朵聞落去有無臭味
4. 買兔話,起碼都要想2個月以上(職員有時會報大數),size大約係大過一隻手掌以上
5. 最好搵個養開兔仔既朋友同你一齊去睇,因為好多兔兔既小動作,好難講出黎,好多小動作會反映出隻兔兔健康與否
6. 加上養開既話,唔會比d職員sell到你兔兔唔需要的東西
7. 買兔前,買定所有兔兔要用既野及set好哂d野,先好帶兔兔回家
touto 2010-4-12 11:57:34 PM
買兔前,買定所有兔兔要用既野及set好哂d野,先好帶兔兔回家..
等我準備好先...thx呀maggie

快速發帖