待領養動物的品種:賓尼兔(小Q)
待領養動物的性別:男(灰色)
待領養動物的健康狀況:良好
待領養動物的年齡:4個月
待領養動物的性別:健康、活潑
待領養動物方法:本人E-mail:[email protected]

領養人一定要有愛心 ,無愛心者一律不會考慮! thx!

原帖:http://www.discuss.com.hk/viewth ... &extra=page%3D1

因為系尋找愛心主人開唔到po,所以先系呢到開#^41^#
hkrchei2 2010-4-8 10:35:13 PM
點解唔要兔兔丫~~~
m1k1 2010-4-8 10:58:39 PM
原帖由 hkrchei2 於 2010-4-8 10:35 PM 發表
點解唔要兔兔丫~~~

唔系我架~我上網見到所以po上泥#^14^#
Maggie)) 2010-4-8 11:31:13 PM
你唔好帶佢地POST LA.........唔係話你唔好心呀,但真係會令到棄養者更覺得棄養好方便的.......希望你明白,就算佢係唔養,都要佢地自己諗辦法,唔好令佢地覺得鍾意就拎返屋企,唔鍾意就POST上網等人要(咁方便):054:
m1k1 2010-4-9 12:02:11 AM
原帖由 Maggie 於 2010-4-8 11:31 PM 發表
你唔好帶佢地POST LA.........唔係話你唔好心呀,但真係會令到棄養者更覺得棄養好方便的.......希望你明白,就算佢係唔養,都要佢地自己諗辦法,唔好令佢地覺得鍾意就拎返屋企,唔鍾意就POST上網等人要(咁方便):054:

我唔系幫佢地..我只系想幫d兔兔..唔想兔地落系d不負責任既人手中..
好啦甘..我以後唔po喇........
smallsuishan 2010-4-9 12:07:06 AM
m1k1 都係為左兔兔好ja~
觀點與角度.. 人人看法不同
m1k1 如果你覺得咁樣做可以幫兔兔
我覺得你可以咁做

兔兔有愛錫佢既主人係我地最希望見到的事
m1k1 2010-4-9 12:29:22 AM
原帖由 smallsuishan 於 2010-4-9 12:07 AM 發表
m1k1 都係為左兔兔好ja~
觀點與角度.. 人人看法不同
m1k1 如果你覺得咁樣做可以幫兔兔
我覺得你可以咁做

兔兔有愛錫佢既主人係我地最希望見到的事

我都系想d兔兔唔洗落系d無良主人手上..不過如果我甘做系做助長左佢地既話..甘我情願唔po上泥喇..我都唔想見到有更多既兔兔比人遺棄..
m1k1 2010-4-9 12:30:27 AM
不過都多謝Hill媽你支持我#^14^#
smallsuishan 2010-4-9 08:51:50 AM
我咁諗啦..
如果冇人要隻兔 隻兔可以會俾人掉係街....

我地可以做既只有這麼多
Maggie)) 2010-4-9 10:42:19 AM
每人睇法都唔同,我咁睇,d人就係連棄養都只係開個post出黎叫人收養,連比愛協同兔協都懶.....我地所講既easy come easy go........

re m1k1:
我唔係覺得你唔好人唔好心,我係怕「好心做壞事」令更多既人都覺得買完返去養,養都自己唔鍾意,唔想再要既時候,就求其開個post出黎要其他人收拾局面,這個世代,這些人太多了!(咁當然佢肯開post都係好事唔係直接放「生」(死) )

可能我地今日咁幫佢開埋post、轉帖哩過黎,今日幫到哩隻兔兔,但我更怕既係,日後會有更多人覺得連棄養都咁方便,日後會更多這些case!

更何況佢今次係post左向其他forum度,只自己開個account開post過黎,雖然我知我咁講,一定會有好多人評擊我,但你們想評擊我前,好好想清楚,而家太多唔能夠負返自己責任既人,是但求其咁用「方法」去「解決」問題了.......我們真係不能太寵壞他們......不能過份包容他們的「解決問題」的「方法」:052:
wesky 2010-4-9 10:59:01 AM
每個人想法唔一樣,  凡事無絕對對與錯, 有得必得失, 睇你由邊個角度出發, 唔需要爭辯
m1k1 2010-4-9 01:25:17 PM
同意wesky講既野~大家講既野都有佢既道理~#^52^#
small_tra 2010-4-9 07:36:11 PM
原帖由 m1k1 於 9-4-2010 12:30 AM 發表
不過都多謝Hill媽你支持我#^14^#

我都支持你丫~~~!:010:

如果隻兔兔咁耐冇人要~可能係街某地方會見到隻兔兔架啦~!

希望快d有人要佢啦~!
lingyan 2010-4-9 08:37:05 PM

回復 12# 的帖子

我都同意。

世界上無野係絕對o岩定絕對錯,
亦無野係完美,點都會好壞參半。

就好似d人知道兔協會接收放係門口既兔,
就將d兔兔放係兔協門口一樣。

快速發帖