兔兔做完絕育手術後五点到十点半都未食過一條草同飲水祗係痾過尿,喂草粉又唔得,点算好呢?
eggegg89 2010-4-11 08:03:28 PM
死啦!!!!   唔知佢係咪嬲左我地定烚我地 .................. 頭先餵草粉佢0累返出0黎:073:
eggegg89 2010-4-11 08:53:13 PM
我隻兔尋日係因為尿尿有血所以睇醫生0既,我之前睇左dr yen, 照過x 光無生石去到驗尿又無血,咁佢開左d消炎藥俾兔兔 (佢話可能尿道/膀胱炎),但如果都有血就應該係子宮病變叫我做絕育) 咁我住屯門呢度d兔友又話 dr. gerry 做絕育好,咁我梗係屯門做啦!

尋日驗尿都係無血,咁佢問我做唔做desex, 咁我都覺得佢子宮有事就做埋啦,因為做完手術見dr gerry 話發現佢子宮有積血但無腫癗可能係早期子宮病變,做完之後尿尿應該無事!!  應該係咁所以醫生要我地入去同我地講返佢0既情況!
katy)) 2010-4-11 08:59:41 PM
haha~~ 咁我應該琴日見到你la~~^^
兔兔0累出黎, 真係咁難食... =0="
eggegg89 2010-4-11 09:45:10 PM

回復 18# 的帖子

但頭先去診所俾姑娘餵個陣佢好乖係咁食無0累0架喎...........................!! 但我地頭先餵20 ml就累左4份一度仲係咁掙扎,我地都唔敢再餵, 好驚佢整到傷口!!

佢依家好似唔信我地咁,一見到我地攞條毛巾就想走,捉佢又係咁想跳我地無晒佢符!:047:
katy)) 2010-4-11 10:52:29 PM
我未餵過草粉唔係好識…… 但係安置好佢先拎毛巾(之前唔好比佢見到)包起,再搵個人遮住佢對眼會唔會好d?

姑娘餵佢肯食因為佢驚陌生人,屋企人熟哂所以會蝦…(我都係咁)#^50^#

放定d幼草/菜菜/草粉係佢面前,隔一陣睇下佢會唔會自己食…

而家等佢休息下,靜先落黎先!同埋離開少少觀察佢(好似平時咁,唔好比太大壓力佢,我都係扮做第2 d野/講野,電視開細聲d 佢先合眼睡),夠鐘再嘗試打草粉吧!兔媽同兔兔加油!

eggegg89 2010-4-11 11:24:06 PM
佢0岩0岩肯自己飲左少少水同自己食左一條油墨菜!!  咁都放心d,不過依家又再訓 lu!

快速發帖