岩岩我真係好無聊地睇xwants forum既pet show店員同養兔者既罵戰
有陣時,我真係好憎d sales係咁sell d無謂野俾我地
但我想請問大家
平時買兔仔野既時候你地會去邊到買?
同埋對呢幾間野又有咩感覺呢?
光之天使)) 2010-4-11 03:35:36 PM
兔仔其實無乜要買,
都係買草買紙砂同尿墊~
我家TOTAL既野呢....

草: R記or 兔協
紙砂: R記 or Q-pxt
尿墊: R記 or Q-pxt

所以多數都係R記~有時方便就自己去q-pxt
之於d梳/指甲剪~都係呢兩間多~
我覺得服務都幾好丫~

其實自己有知識,知道有咩要買,有咩唔需要~
就唔怕佢地sale~
ssc314 2010-4-11 03:40:31 PM
我自己就會去兔協
有時貪方便就會去i x rabbit
但大家會唔會覺得mk既pet shop都比較無良?
Maggie)) 2010-4-11 03:44:17 PM
我買草多數都係去兔協,
墊材多數去PET-LINX買

所以,都佢地都應該唔會SELL到我D咩
講真,都養左咁耐兔,都知道邊D好邊D唔駛去買......

MK D PET SHOP,我只會睇下D兔兔,我都無去過MK買兔仔野..........眼見佢地咁對兔兔,我都唔想幫襯佢地.........:054:
connie0909 2010-4-11 03:56:30 PM
我所有既野都係係8號X買...
覺得幾好....D野唔錯~
baby_fire 2010-4-11 04:39:53 PM
草全部都係R記,墊料同木粒都係,
有一包藥草係PET LIXE買既,
有試過去I X RABBIT到買,都唔錯,唔會HARD SELL=]
kittyz 2010-4-11 06:11:30 PM
我記得果陣買蘿蔔番黎既時侯,係沙田果間q-pxt , d sales成日都要我買乜買物,我話吾要都係咁俾我,真係勁煩囉!:013:
但係之後去mk果間q-pxt,有個sales好好人,教我地點同兔梳毛啦,教天竺鼠點剪手甲等,講好多知識俾我地知,又無叫我地買野,幾好人:014:
happy)) 2010-4-11 08:23:34 PM
我以前都係係q-x同8號買野, 但現在轉左去矇豬豬, 老闆娘幾好, 會教我的養兔既野, 而且又平過8號:057:
ssc314 2010-4-11 11:05:16 PM
其實8 號係邊樹黎架??
我除左mk,都好少出其他地下睇兔兔野
因為都比較遠~同埋mk方便~順便睇下衫xdd
光之天使)) 2010-4-12 01:08:14 AM
8 號係一間連鎖店~
你YAHOO SEARCH下~好多架~
小米 2010-4-13 12:37:14 AM
但係no.8 衰在冇網頁睇...
我而家多用R記, 亦考慮用 pet蛋, 因為送貨平d
當初係虹羅白買豆豆時多買左好多野...
止柯水, 有味磨牙石, KT草, 日本糧.. ><

快速發帖