For your reference

4月9日
發現了何Hill出現異常行為
不跑 不跳
感覺上好累 整個早上都在睡覺

觀察了一陣 發覺不對勁
何Hill真的不舒服

最後帶他看了Dr Ma
何Hill的腸慢了..
Dr Ma 解釋腸慢可以有多種成因
e.g. 心情不好 天氣轉變 環境令他有壓力 吃的食物纖維不夠...etc

開了6種藥 下星期再覆診

* 養兔兔之前 有冇諗過自己付唔付擔得起診金?
因為當兔兔出事你先發覺自己冇呢筆錢 有D人會選擇放棄 有D人會周圍求人...
Think carefully

每天要吃4-6餐 每餐14支
*你願意為你的兔兔每天早起餵他吃藥嗎??

p.s. 目的 係想提大家多D留意自己既兔兔
其實 兔兔雖然唔識講野 但係當佢地唔舒服 佢會俾提示你
只要你對自己既兔兔行為熟識 多D留意 就可以避免延誤睇醫生

兔兔係一條生命 同人都係一樣 應該被尊重和保護
請好好愛惜你地既兔兔

養之前 停1停 諗1諗
你既決定 可能令兔兔好幸福 亦有機會令兔兔受苦

thanks!

24350_382007016215_659091215_4447203_2186533_n (Small).jpg (95.71 KB, 下載次數: 42)

24350_382007016215_659091215_4447203_2186533_n (Small).jpg

24350_382007021215_659091215_4447204_7566009_n (Small).jpg (82.48 KB, 下載次數: 41)

24350_382007021215_659091215_4447204_7566009_n (Small).jpg

24350_382492186215_659091215_4461370_6726404_n (Small).jpg (78.86 KB, 下載次數: 45)

24350_382492186215_659091215_4461370_6726404_n (Small).jpg

24350_382492596215_659091215_4461377_729987_n (Small).jpg (76.75 KB, 下載次數: 42)

24350_382492596215_659091215_4461377_729987_n (Small).jpg

已有 1 人評分P 點 收起 理由
elvisli + 1 精品文章

總評分: P 點 + 1   查看全部評分

光之天使)) 2010-4-13 07:11:29 PM
忙左幾日~依家先得閒上黎~
就收到呢個消息喇~

HILL仔快D好返呀~
快D食返多D野~咁就唔駛食藥LA~

雖然我次次都係咁講~
但係真係WORK架~多D幫HILL仔按摩個肚仔~
由胸位向尾仔掃~用陰力~
mandycpi 2010-4-13 07:19:05 PM
加油呀,何hill仔!

hill媽謝謝你的忠告...
smallsuishan 2010-4-13 07:27:26 PM
Total媽 下次見面真係要請教下你點按摩先得啦~~

Hill仔而家鬼打咁精神
係便便仲係細粒咁囉
有心啦
caye 2010-4-13 07:48:07 PM
希望你既兔兔都快d好番啦!!
m1k1 2010-4-13 07:51:08 PM
原帖由 smallsuishan 於 2010-4-13 07:27 PM 發表
Total媽 下次見面真係要請教下你點按摩先得啦~~

Hill仔而家鬼打咁精神
係便便仲係細粒咁囉
有心啦

希望hill仔快d完全好番晒啦#^9_003^#
kiki_kiki 2010-4-13 08:23:45 PM
hill仔加油~
綿綿同我為你加油!!!!!!!!!!!!快d好番~
PhoenixY)) 2010-4-13 08:45:01 PM
近日天氣又熱又濕, 真係要小心兔兔D身體先得. Hill仔唔洗怕, 加油啊~:076:
津津豬 2010-4-13 11:21:05 PM
Hill仔, 你有個咁愛你嘅媽媽, 你一定要乖乖快啲疴多啲又大又正嘅米田共比你媽媽欣賞呀! 祝你 - 活潑. 健康. 快樂.:002:
terrychu33213 2010-4-14 12:35:05 AM

布甸星期五要到hill仔到寄居

hill仔好番未呀 星期五布甸會就會入黎同hill仔住二晚,hill仔要好番同布甸玩先得架麻

歌名: 好歌獻給你 / 布甸獻給你

布甸飄送千千里 不計距離
布甸飄送萬萬里 跨遠地
歌聲句句唱出愉快放兔事
兔兔一生伴著你

布甸獻給你 讓愛藏心裡
陽光在我心裡照耀
光輝歡笑永伴隨
布甸獻給你 願你藏心裡
唯願為hii仔解去愁悶
快樂在歌聲裡
陽光在我心裡照耀
光輝歡笑永伴隨
布甸獻給你 願你藏心裡
陪伴渡過黑暗長夜
我活在布甸裡

這歌唱一次 你會即刻永遠記住  (記住同布甸玩)
裡面帶著愛 裡面帶著笑與淚
這歌唱一次 記起你
唱萬次 一般勾起了可愛往事
光之天使)) 2010-4-14 12:40:51 AM
嘩....布甸有得去同hill仔住咁好呀>_<
我又要呀~~係講緊total媽我wor~
有得同布甸and hill仔玩~~
katy)) 2010-4-15 12:34:43 PM
OH... 原來我記錯左.... 睇返個POST先知係爆毛... 唔好意思#^68^#

smallsuishan 2010-4-15 01:01:29 PM
嘩 布甸 多謝你首歌
你今晚好努力同兔媽兔爸練習下
你星期五黎要送給何Hill聽丫~~
唔唱唔俾入門口 哈哈!!!

total媽... 好丫 你又黎囉!~
無任歡迎

katy..
Hill仔的便便沒有蟲
只是出現了一些問題 腸慢了~~
anyway 謝謝你的關心

P.S. 今天三點覆診 希望有好消息帶給大家
小米 2010-4-15 01:14:33 PM
hilll 仔, 等你好消息呀!!

快速發帖