1. 盒盒野
2. 阿高阿高
3. 阿貢
4. 視視呀,我要視視呀﹗
5. 食白雪雪
6. 我想食白色包住脆卜卜果d
7. 醒獅隊
8. 哈老喂(唔係指十月個果節日)
9. 潘兆聰(哩個應該一估就估到gar la)

比你地估住咁多先﹗睇下邊個估到最多答案丫:057:
遲d開估﹗

明月 2010-4-21 01:45:15 PM
(4)要睇電視
(5)食棉花糖
(7)舞獅
照字面睇我淨係諗到呢this
其餘未估到
我囡囡未放學,等她放學就俾佢睇問下佢明唔明。
加多個(6)夏威而果

katy)) 2010-4-21 01:59:16 PM
我又估下先:070:

1. 盒盒野 --- 果盒野
2. 阿高阿高 --- 呀哥呀哥
3. 阿貢 --- 呀公
4. 視視呀,我要視視呀﹗--- 睇電視
6. 我想食白色包住脆卜卜果d --- 魚皮花生
9. 潘兆聰(哩個應該一估就估到gar la)  --- 鬼
Maggie)) 2010-4-21 02:47:31 PM
第9果個太正路la﹗貼士係﹕你地睇睇我個簽名丫﹗:056:
明月 2010-4-22 12:00:34 AM
我逐個逐個同囡囡講,
佢答我話在學校未聽過。
叫佢試下估下,
2.好高好高
4.睇電視,因為佢記得她嬰孩時期,我對她說過。
5.白雪雪,糯米(匙)
Maggie)) 2010-4-22 12:54:12 AM
好,明月囡囡估左了,而家開估
1. 盒盒野
(只限於250ML既紙包盒裝飲品,375ML叫大大盒)
2. 阿高阿高
(BB果時出街同媽媽見到警察,見到佢地好高好高,所以我就叫左佢地做阿高)
3. 阿貢
(BB時代,睇過既日本劇目-阿信的故事)
4. 視視呀,我要視視呀﹗
(KATY同明月同佢囡囡都岩---出自我小一時,講唔到個睇、電這兩個字)
5. 食白雪雪
(明月囡囡岩左,真係糯米糍呀)
6. 我想食白色包住脆卜卜果d
(我係想講向粥鋪內的炸兩,我到而家都唔係好記得果D叫做炸兩﹗)
7. 醒獅隊
(係這幾年內好HIT既化妝技巧之一………果D就係帶假得好可怕的假睫毛,日光日白帶DOUBLE OR TRIBLE既幾層伋假睫毛的女仔)
8. 哈老喂(唔係指十月個果節日)
(都係果D日光日白化到個妝好濃/化錯妝既人)
9. 潘兆聰(哩個應該一估就估到gar la)
(係我同兔爸既當名詞,係我同兔爸講小B既情況……電台成日都講既﹕「潘兆聰、露芙,恐怖熱線......)(露芙=小B又「呼」我咁解﹗)

:001: 哈哈,我諗過哩個問題,如果唔係同我一起長大,係唔知我想講咩既……:055:
Maggie)) 2010-4-22 12:55:07 AM
明月﹕
我真係覺得我同你囡囡完全溝通到﹗ ^^
佢連白雪雪都估得中﹗:002:
明月 2010-4-22 12:54:08 PM
厲害咁都俾我個囡講中,
我個囡可以在你家生活了,
她能夠估中白雪雪係糯米(匙),
我估佢係想食多d。

快速發帖