再過幾個星期2隻兔兔就會分開,,
而家物色緊兔籠~
佢地住緊果個係ab, 原本鐵網底,但已經加左膠板(有洞洞)
唔知點解我唔鐘意= =" 所以唔諗住買番佢..
睇左好耐最後決定唔到jolly兔別墅定係marukan MR307
有冇兔爸媽用過/用緊?
JOLLY 圖

MR 307圖:

*我見有人話JOLLY果個既角位會滲尿,但睇個設計根本冇可能架喎...(1體式)
*Marukan果個清洗好方便, 1隻住應該夠位, 但如果第時2隻住番埋1齊就好逼囧

唔該大家比D意見我丫~~#^56^#

----------------------
本版規則.本區主要是讓會員討論〔購買或使用〕〔兔兔用品〕(例如籠、廁所、兔袋及乾草等)相關的話題;
.切勿直接引用某商店之宣傳內容,使用有版權標籤之商品圖片,及張貼商店網址;
.如會員對某些商店有意見,有關意見必須基於事實。一切留言之言論只代表留言者的個人意見,並非本網站之立場。

Maggie)) 2010-5-5 03:59:33 PM
原帖由 fishbu 於 2010-5-5 03:57 PM 發表
木樓梯佢地識上呀,,一時就爬上一時直情跳上去囧
BB仲衰= =" 係個籠入面跳出黎, 再係出面跳番入去..(高過個樓梯)
係奶茶先要用樓梯其實= ="

其實我真係有花時間教佢地去廁所~
奶茶識識地,,
((最抵錫係我抱住佢 ...

慢慢教la,終有一天,佢地會識的﹗
katy)) 2010-5-5 04:08:21 PM

回復 15# 的帖子

咁奶茶都好叻,識得返屋企去廁所!
佢掙扎就好比佢走,如果唔係佢請你飲奶茶 #^31^#

bb慢慢教吧始終細個丫ma,其實牠們好聰明。
第時買左個新屋比專用廁所可能識去呢~~~^^
Maggie)) 2010-5-5 04:18:17 PM
原帖由 katy 於 2010-5-5 04:08 PM 發表
咁奶茶都好叻,識得返屋企去廁所!
佢掙扎就好比佢走,如果唔係佢請你飲奶茶 #^31^#

bb慢慢教吧始終細個丫ma,其實牠們好聰明。
第時買左個新屋比專用廁所可能識去呢~~~^^

有次佢向我手上訓到反白眼,突然醒左,於一秒內逃走..........一睇,先知原來佢急急 ^^ 去完廁所自己跑返過黎要我抱住再訓過,所以佢地一掙扎就最好放佢走.......如果唔係你件衫就會報銷了﹗:057:
katy)) 2010-5-5 04:29:12 PM

回復 18# 的帖子

覺得兔地好攪笑 (哎呀!兔有三急),同埋真係好抵錫 ^^
好少抱呀b抱到訓覺,佢好舒服但又呈緊張狀態…
抱一陣佢要坐返落梳化,但係係我隔離扮母雞bo,原來呀b等緊我繼續…#^72^#
Maggie)) 2010-5-5 05:02:33 PM
原帖由 katy 於 2010-5-5 04:29 PM 發表
覺得兔地好攪笑 (哎呀!兔有三急),同埋真係好抵錫 ^^
好少抱呀b抱到訓覺,佢好舒服但又呈緊張狀態…
抱一陣佢要坐返落梳化,但係係我隔離扮母雞bo,原來呀b等緊我繼續…#^72^#

所以我第一次抱到佢反白眼,我都以為佢去左彩虹...橋了……嚇到我即刻拍醒佢.....向拍醒佢既同時,仲要係拍左佢好幾秒先醒…… ^^

我都好耐無見過小b扮雞雞.....佢最近成日都訓向地下度散熱...........:053:
suetyi 2010-5-5 09:02:03 PM
我家陣用你show o個個mr籠架~~:060:
因為波波都學緊去廁所....屎屎都會跌到落去下格~佢尿尿一半係個廁所度...一半會流左落板返度.....:056:
所以我每日都要拎起塊板去洗~~洗都ok方便既~~下面舖尿片~~清理都ok既~
如果你想養兩隻就可能未必夠位~因為家陣波波攤係度已經訓左五分一個籠位~:014:
fishbu 2010-5-5 09:16:52 PM
原帖由 suetyi 於 2010-5-5 09:02 PM 發表
我家陣用你show o個個mr籠架~~:060:
因為波波都學緊去廁所....屎屎都會跌到落去下格~佢尿尿一半係個廁所度...一半會流左落板返度.....:056:
所以我每日都要拎起塊板去洗~~洗都ok方便既~~下面舖尿片~~清理都ok既~ ...

波波好得意呀~!#^72^#
哎呀呀...到而家都係決定唔到呀#^73^#
星期6就要落order啦~~>口< 點算好呀

冇人用過/用緊jolly果個呀T^T?????
lingyan 2010-5-7 03:09:22 AM
本版規則.本區主要是讓會員討論〔購買或使用〕〔兔兔用品〕(例如籠、廁所、兔袋及乾草等)相關的話題;
.切勿直接引用某商店之宣傳內容,使用有版權標籤之商品圖片,及張貼商店網址;
.如會員對某些商店有意見,有關意見必須基於事實。一切留言之言論只代表留言者的個人意見,並非本網站之立場。
suetyi 2010-5-7 11:36:19 PM
話說我唔知木樓梯可以係邊度搵到@@家陣我都係抱佢出黎行~隔一陣就抱返佢入籠度@@
fishbu 2010-5-8 03:20:55 AM
原帖由 suetyi 於 2010-5-7 11:36 PM 發表
話說我唔知木樓梯可以係邊度搵到@@家陣我都係抱佢出黎行~隔一陣就抱返佢入籠度@@

木樓梯係petshop就有架啦唔係咩?#^60^#
KATY012 2010-7-18 09:23:37 PM
清洗好方便:053:
jovannichoi 2010-7-19 12:39:04 PM
我用緊MR-306-Marukan  兔仔豪華籠
但兔兔才3-4個月大,已經可以由上高頂度跳出來啦。。。
個籠82 cm x 56.5 cm x 60.5 cm(高)
所以它現在叫跳跳兔~

MR-306-Marukan 兔仔豪華籠.jpg (16.31 KB, 下載次數: 42)

MR-306-Marukan  兔仔豪華籠.jpg

KATY012 2010-7-21 12:30:33 PM
我個只用梗jolly  so far so good  :003:
iris 2010-7-21 01:52:41 PM
我都打算換籠, 打算買 "Iris UR-800"
不過換既原因係我家兔兔晚晚挖個籠底....我每晚嘈到冇得訓.....#^31^#

其斤 2010-7-21 05:06:34 PM
原帖由 iris 於 2010-7-21 01:52 PM 發表
我都打算換籠, 打算買 "Iris UR-800"
不過換既原因係我家兔兔晚晚挖個籠底....我每晚嘈到冇得訓.....#^31^#

我都打算同大福換新籠~~
"Iris UR-800" <<<好令~唔知大大知唔知邊到有得買呢~
同埋大約幾錢~

快速發帖