材料有:風扇喉,風扇,火牛,電源線,保冷袋
風扇喉,風扇,火牛,電源線可以系深水埗黃金下層有得買

好安全,成日開都唔怕
又唔怕整到四圍都系水  
因為有條喉既關系,所以唔會好大風,所以唔怕吹親兔兔

所有材料加埋(除保温袋)約$150以下

風扇喉

風扇喉

風扇,買風扇記得問佢攞螺絲

風扇,買風扇記得問佢攞螺絲

要用野封密黑色膠果d洞

要用野封密黑色膠果d洞

封完就系敢喇

封完就系敢喇

買風扇要留意電源位

買風扇要留意電源位

我買依個要加多條電線轉插

我買依個要加多條電線轉插

依條就系轉插

依條就系轉插

依個就系火牛,佢系用電腦電源線

依個就系火牛,佢系用電腦電源線

保冷袋

保冷袋

張d野加埋曬,就變成敢

張d野加埋曬,就變成敢

放冰種入去

放冰種入去

放埋風扇入去

放埋風扇入去

夠曬保冷,又唔怕整到周圍都濕

夠曬保冷,又唔怕整到周圍都濕

完成圖

完成圖

完成圖

完成圖

已有 3 人評分P 點 P 幣 收起 理由
elvisli + 1 聰明到離哂譜!
smallsuishan + 3 good sharing!!!!!
wesky + 2 原創內容

總評分: P 點 + 3  P 幣 + 3   查看全部評分

hamster1013 2010-5-10 04:29:03 PM
原帖由 chocolate301 於 10/5/2010 13:14 發表
我想問下咁樣可以keep到幾耐呀?係咪其他咩都唔駛再開啦??thx#^80^#

我無計過時間,
但係如果個保溫袋夠保溫的話,
應該半日都無乜問題.
至於係咪唔駛再開其他嘢,
咁就要視乎返你屋企喇!
我自己就因為屋企都幾通爽,
籠入面亦有2塊大磚,
所以就咁開都ok~
chocolate301 2010-5-10 05:41:25 PM
原帖由 hamster1013 於 2010-5-10 04:29 PM 發表

我無計過時間,
但係如果個保溫袋夠保溫的話,
應該半日都無乜問題.
至於係咪唔駛再開其他嘢,
咁就要視乎返你屋企喇!
我自己就因為屋企都幾通爽,
籠入面亦有2塊大磚,
所以就咁開都ok~

明白喇~唔該晒你~~
因為我屋企要到起碼5,6點先有人~
朝早一早又去晒返工..
所以都諗梗可唔可以用到咁多個鐘!
但其實咁樣放兔兔會唔會有機會咬到架?
df9534)) 2010-5-10 05:59:06 PM
其實都係得好少風吹出泥..
幫助大吾大?
hamster1013 2010-5-10 08:03:12 PM
原帖由 chocolate301 於 10/5/2010 17:41 發表

明白喇~唔該晒你~~
因為我屋企要到起碼5,6點先有人~
朝早一早又去晒返工..
所以都諗梗可唔可以用到咁多個鐘!
但其實咁樣放兔兔會唔會有機會咬到架?

其實, 我諗應該無乜問題o既~
如果你怕個冰種好快溶的話,
你可以試吓用樽水, 水入面加啲鹽,
然後雪成冰, 咁支冰水就溶得慢啲, 耐用啲.
咬到....全都都係籠出面架喎~
sweetieminnie 2010-5-10 10:24:05 PM
超勁阿!!`   多謝哂咁好既資料~!!!
hkrchei2 2010-5-10 10:47:10 PM
想問下個火牛丫~~~
我岩岩整左一個, 不過個火牛好熱咁, 有冇危險???

請指點一下迷津呀~~ 唔該唔該~!#^77^# #^77^#
anthony 2010-5-10 11:23:11 PM
我想整但係唔識 你可唔可以幫我整2個=]我出材料同人工丫
df9534)) 2010-5-10 11:30:05 PM
係啦0-0 我都整左個
不過我係個風扇個度好熱 開左粒幾鐘都已經
加上我屋企有老人家
我都想問清楚先比佢平時晏就用
anyway thz=)!
hamster1013 2010-5-10 11:35:56 PM
原帖由 hkrchei2 於 10/5/2010 22:47 發表
想問下個火牛丫~~~
我岩岩整左一個, 不過個火牛好熱咁, 有冇危險???

請指點一下迷津呀~~ 唔該唔該~!#^77^# #^77^#

你開咗耐呀?
我開最少都3,4個鐘,
但都唔係好熱咋喎~

terrychu33213 2010-5-10 11:43:03 PM

RE:問题

所有火牛一定有小小熱
至於風扇正常黎講唔熱 果D系電腦用既風扇  唔熱得去邊
我自己買果個風扇要$49
hkrchei2 2010-5-10 11:48:57 PM
原帖由 hamster1013 於 10/5/2010 23:35 發表

你開咗耐呀?
我開最少都3,4個鐘,
但都唔係好熱咋喎~

45 MINS 咋~~
suetyi 2010-5-11 01:00:38 AM
個風扇有冇分底面??o邊邊先係抽風架@@?
wm20472 2010-5-11 10:47:50 AM
花好多心思~利害:060:
uumeme 2010-5-11 03:29:08 PM
室內溫度有多少?:042:
riva.)) 2010-5-11 09:27:51 PM
好似幾易咁喎! THX!!

快速發帖