我家的小白仔仔成日都痾液態的糞便..
但一時時有一粒粒好細既屎...
比菜.草佢都會食..
糧都會食...
但唔知點解成日都痾液態的糞便(好臭)
好似人類個D糞便味,,,
但係如果我放佢係屋企走動又唔會痾液態的糞便
佢會痾一粒粒好細既屎
小白係唔係生病了?
如果係會咩病?!
同埋睇咩E生好D?
如果咁睇E生洗唔洗好貴?
因為我總係學生..冇咁多$$.
請各位幫忙解答..:020:
KANGAI=] 2010-5-21 09:06:18 PM

回復 12# 的帖子

我會停一停糧同埋提子乾了..
希望佢會好反D啦...
因為佢之前都試過咁....
停左糧佢以家冇再痾液態狀既便便
KANGAI=] 2010-5-21 09:07:54 PM

回復 13# 的帖子

我知佢主要係食呢D..
食MOMI既草....
smallsuishan 2010-5-21 09:49:17 PM
坦白講 ... 如果兔兔唔係一次半次出現咁既情況
請你立即帶兔兔看VET...
Elyse_Pui 2010-5-21 11:55:03 PM
提子乾最好唔比佢食啦...
雜糧都盡量唔好,試下轉淨糧(E.G OXBOW,APD.LAB DIET...)
睇下佢情況有無好D....

再唔係你有無留意佢係轉食左咩食物就出現呢個情況...
定係佢腸胃本身係比較敏感
MOMI我有聽過兔友的兔兔食過之後
會出現柯爛的情況..
你自己細心留意下你既兔兔飲食習慣出現左咩問題 再改善
如果唔係 如Hill媽所說立刻戴佢睇醫生

快速發帖