http://petkd.net/videos/video/0MI5oouo9TI/.html
段片入面見到個面包...

其中一個回覆
個場係屯門..佢地唔係賣咖.. 佢地有d係有時囉黎送去一d8 號(兔仔鋪) 係咪d兔仔好可愛呢..^^
喵女)) 2010-5-29 06:27:40 PM
有道理...香港都有D咁GE地方...
係咪真係唔拎去賣??
小米 2010-5-29 07:44:32 PM
草都唔見一條..
唔通佢地靠咬木板磨牙?
已經夏天啦..亦唔見得有咩冷氣設備
可唔可以告虐畜??
wesky 2010-5-29 07:58:36 PM
無草, 但有兩大碟面包....
兔仔怡v3v 2010-5-29 08:14:57 PM
#^33^# 照你咁講..
mimi會唔會係呢堆兔兔其中一個兔媽均既呢
MC_2 2010-5-29 09:36:05 PM
我之前見過8號返兔兔
佢係用個紙箱入住
但入面都有草草架啵!!
夠竟呢d咁大既兔兔係用黎仲咩架呢??
咁多隻放埋一齊又唔打交??
繁殖場都應該比草佢地食丫...
唔係阿媽有咩營養生仔=.=
lunguide 2010-5-30 12:02:20 AM
一路睇,我個心一路好UP,
波丸媽 2010-5-31 05:03:02 AM
到底D兔係用黎做咩呢..............
睇到好唔開心
Maggie)) 2010-5-31 11:54:31 AM
原帖由 喵女 於 2010-5-29 06:27 PM 發表
有道理...香港都有D咁GE地方...
係咪真係唔拎去賣??

更係有la﹗如果唔係鋪頭d兔,唔通真係下下都坐飛機過黎hk嗎﹖﹗:054:

其實我之前都睇過埋條片,不過,無留意向屯門:046:
katy)) 2010-5-31 04:05:50 PM
哎呀!!!! 唔怪之呢排屯門開多左寵物店賣兔!!
琴日見到華都又開左間(雖然未開張),佢將小天同bb兔放埋一齊用魚缸養住,呀兔一企起身已經高過個缸,用報紙碎墊底同埋等水同糧食……
我真係好想話佢,但係果陣已經冇哂人得返d手袋,度閘門半開,得左好耐都冇人返黎…

附近果間之前又係唔比草兔仔食(而家好少少,比個好細ge草球仲吊都好高),攪到佢地食木糠...

喵女)) 2010-5-31 08:37:27 PM
原帖由 Maggie 於 2010-5-31 11:54 AM 發表

更係有la﹗如果唔係鋪頭d兔,唔通真係下下都坐飛機過黎hk嗎﹖﹗:054:

其實我之前都睇過埋條片,不過,無留意向屯門:046:

0[]0人地真係以為隻隻都FLY黎咖
#^33^# 唔好意思
Siuwai:$ 2010-7-20 02:23:10 AM
冇草食靜係得面包? 兔兔點可以咁樣生活?
alanfatfish 2010-7-20 12:16:17 PM
我也有在八號買過賓尼,可惜不到一會就離開我們了。
傷心到爆...:022:
tsz918 2010-7-20 12:27:37 PM
我家冬甩都係8號買返黎wor@_@,so far到而家返左屋企3個月幾都冇病冇痛!
不過買果陣都幾細只下>﹏<"..#^32^#
PILLOW.MA)) 2010-10-9 10:03:21 AM
講開8 號
我兔兔都係8號度買返離
而家都好健康咁食緊草@V@
雖然佢D兔係邊返離我唔知
但係可以肯定既係
佢比屯門其他賣兔既地方有良心
唔會為左賺錢而唔理兔兔賣左之後會唔會有個健康既環境住
姐係最起碼會確定主人屋企有兔兔要用既基本野
點解我咁講?
事沿係因為我識得一個人想養兔仔, 佢屋企有籠但其他野咩都冇
我同佢講哂養兔最基本需要D咩
但係佢去到鋪頭都剩係同個人話想買兔仔, 其他野唔要
之後店主話寧願唔賣
我諗店主係因為驚個人返到去只係比報紙佢鋪地下
比D唔知咩佢食e.g紅蘿蔔
咁樣養隻兔仔糟塌佢, 寧願唔賣
我覺得佢呢下好值得RESPECT @-@
ernie168 2010-10-9 10:37:09 AM
香港又濕又熱,仲要好似係鐵皮屋黎既,太陽一曬勁吸熱,冇冷氣..
一條草都冇,只見到好多麵包,水都唔知有冇...
見D兔仔好驚,個個人想摸佢地,佢地速逃...
睇完真係好心UP...

D兔仔真係好大隻下,會唔會係送去咩兔仔樂園的呢...?
之前聽過好似係新界...

快速發帖