2010年6月3日 晚上11時

我回到家中行至房門..
發現門既閉著的..心有不妙的感覺...
打開門..一陣微微的酸味傳出, 不妙的感覺更強..
我開燈, 望向籠內, 不見你的身影
平常你都會坐在廁所中 呆呆的看著是誰開燈..
我奇怪, 立刻走到籠前, 發現你躺在正中間, 眼睛睜大大的...
我知道你出事了...但阿Q地安慰自己你只是在睡覺...
我輕輕叫你, 搖搖籠子...你沒有動..
我注視你的身體..沒有呼吸...
那一刻我嚇壞了...不知所措..我怕得不敢打開籠, 不敢摸你...
打電話給兔爸...他一聽到便趕緊折返
看著你迷你的硬硬的身體...兔爸哭了...我也哭得更緊要...
奶茶...你就這樣走了...我沒有在你身邊...不知道你是怎樣去的...
但種種跡象都令我們懷疑甚至相信是女傭嚇致你心臟病發死的...

奶茶...你現在應該在天堂上自由自在的跑跑跳跳了吧...
再也沒有人麻麻煩煩地整天「喂~唔准呀」, 「喂~曳曳呀」, 「哎呀, 又賴尿...」 ..
你應該覺得很開心吧...
小寶貝...媽咪錫晒你...
天一光你的小小身體就會被火化...
再捨不得也要捨得...因為你永遠也會活在我們心裡
elvisli 2010-6-4 03:32:55 PM
看到這個post..令我回想mocha當晚的事..眼淚又不禁流下來..除左心痛和抱著他..叫他名字

什麼都做不到...

其實兔兔都已經病得好緊要...睇了醫生在晚上出事都不足為奇...mocha就是例子

所以.都不要再責怪了..兔兔已經安息..
為食仔 2010-6-4 04:11:24 PM
一路好走,奶茶!樓主都唔好太傷心了,仲有BB等你照顧~
mandycpi 2010-6-4 04:52:49 PM
r.i.p 奶茶

振作呀,  fishbu, 你仲有bb要照顧架!
如果你覺得女傭有古怪, 咁你要小心睇住bb 呀....
bonedog 2010-6-4 05:15:33 PM
奶茶 一路走好
Rest in peace
Vinkivan 2010-6-4 08:34:19 PM
奶茶.. R.I.P.

去到彩虹橋會有好多朋友仔, 嗰度唔會再有痛苦, 唔會再有人嚇你咖~!!!

奶茶爸媽, 你哋要振作呀~ 仲有BB要你哋照顧咖~!!
喵女)) 2010-6-4 09:04:43 PM
奶茶rip
唔好難過了
happygirl2009 2010-6-4 10:41:32 PM
奶茶R.I.P
實在突然得太可怕了.
樓主要振作呀!
奶茶現在在另一個國度裡守護著你
`c0ney:) 2010-6-4 10:57:52 PM
真係突然啊 ...
希望你可以快d振作啦 BB仲等住要你照顧架

奶茶 R.I.P
fishbu 2010-6-4 11:46:49 PM
我已經平復好多啦...
我同自己講...奶茶走左, 我要更加珍惜BB
兔爸都係一樣...
今日睇BB 見到佢肥肥白白個心都安慰D...
我同BB講:
「BB~我唔會再話你曳曳架啦...你鐘意點曳都好,
食幾多草都好, 唔比人摸唔比抱都冇所謂,,你健康開開心心就夠啦...」

奶茶今日火化, 過幾日骨灰會送番番黎...
兔爸話驚我會日日對住仲傷心... 但我覺得有佢係我身邊我會開心D....
千千 2010-6-5 12:03:19 AM
奶茶R.I.P
同 mocha 一齊 去 玩 la
:049:
小米 2010-6-5 09:29:32 AM
R. I. P. 小奶茶
chocolate301 2010-6-5 01:54:21 PM
奶茶R.I.P.
睇到眼濕濕...
就算係咩原因都好,樓主都要快D振作啊!!
以後要更加小心照顧好BB=]加油呀!!
ping_1312 2010-7-17 09:35:43 PM
睇到好吾開心-_-
抄左佢啦.
sammy)) 2010-7-17 10:49:23 PM

回復 1# 的帖子

奶茶一路好走!
彩虹橋,唔會再病,會好舒服架喇~
唔好太擔心!

快速發帖