=___=打第3次拉
突然覺得自己好慘-3-又要由頭打過

我..我系1隻賓梨(尼)兔,,
我媽媽成日叫我做mo仔
我諗我叫mo仔掛@w@

mo仔最愛食糧-__-
但都會食草
1日比4跟糧佢夠唔夠?
分開2次比ge
3個月大
佢食t草+t草糧
佢都好乖乖
望住佢都覺得好幸福:055:
佢好叻仔嫁
佢琴日先黎以經識 飲水
同埋,,去次所大小便-口-
你話系咪好叻先:057:
佢成日用可愛的眼神叫我比糧佢食:056:
好彩我1次比1粒姐=v=
佢飲水同食草量冇我想像中咁大
我牙哥先到我比紙皮佢訓咁慘
話買間草屋比佢w0-_-
糧系佢食開個隻 execel
我頭先開門個陣
佢企系門口到=_=
望住我
好似好想出黎咁
但最尾冇出到a_a

兔霧草;)餅姬 2010-6-11 04:28:18 PM
o,,佢1日飲70ml左右- -
adamchan1023 2010-6-12 01:04:52 AM
等長d時間睇睇情況先啦…哈…你隻兔活唔活躍?…
兔霧草;)餅姬 2010-6-13 01:16:53 AM

回復 17# 的帖子

好活潑-_-"我1打開個籠加草個d,佢就系個門口到彈出黎;3
隻衰mo仲成日咬我:050:
adamchan1023 2010-6-13 04:15:43 PM
哈哈…原來你果隻都好畏胃食牙…
距咬你嗜係距想同你玩呀…距鍾意你呀…承認你係距既一份子
我果隻都好鍾意舔我…放距出黎就成日舔我手腳…有重會跳上黎舔面…哈哈
我平時一經過或者過去睇距…距就會急住企起身意為有菜食…
兔霧草;)餅姬 2010-6-15 12:07:31 AM
佢之前系舔我嫁-3-
以家系到咬我/__\
我次次經過佢又系好似你咁,望住我@_@
我就會比粒勁細粒個d糧佢
依家好好多拉,佢1日到有飲125ml左右xd 抵錫:055:
adamchan1023 2010-6-15 01:14:24 AM

回復 20# 的帖子

哈哈~~咬你~~睇黎距超鍾意同你玩~:053: …你岩岩養記得多D注意距大小便唷…
因為我果隻今早嚇死我:050: …隻衰仔可能食糧食太多…我今早起身發現距肚痾
距平時我一伸隻手入去距就會舔舔我…
今日唔舔…我先知距病左:054:
依家距好返好多了…我淨比草距食…逼距飲水…:052: 完全唔比糧距…終於大便好返D
…過幾日等距好d先比返小小糧距食…
兔霧草;)餅姬 2010-6-15 01:58:03 AM
佢d便便1粒粒,有小小金色xd
不過細細粒
同佢轉返a草,應該會大粒d,佢仲細食t草應該唔夠:043:

我都唔知幾時要同佢剪指甲,我諗住20/6帶佢去剪
我隻mo剪左毛毛拉@_@:053:

希望兔兔怏d好番:002:
adamchan1023 2010-6-16 07:40:15 PM

回復 22# 的帖子

:053: 哈哈距無事了…又開開心心甘周圍跳…

你早D比距T草距食啦…食多D都無問題的
雖然A草營養高…不過T草對距消化好D
我果隻距一返黎我就自己同距剪…剪左幾鬼耐…又驚剪到距…不過最終都順利完成:055:
係wo…香港夏天唷可…所以要剪毛毛
我響澳洲墨爾本果邊…依家冬天…好鬼凍…距成日縮埋訓…我過幾日都要去買間屋仔比距…
墊毛巾都唔掂:052:
兔霧草;)餅姬 2010-6-16 10:56:23 PM
似家系A草加T草@_@
因為佢似家先3個幾月,點都要食d a草
1隻系香港熱緊,1隻系澳洲凍緊:042:
千秋王子 2010-6-16 10:59:41 PM
你都幾好波-v-
咁早介a草....
adamchan1023 2010-6-17 12:54:37 AM

回復 24# 的帖子

哈哈…我都明既…營養都重要…:048: …不過你其實可以比多小小T草距食…睇距腸胃好唔好
唔太好就可以食多d T……

話時話你果隻幾號出世架…
我個仔應該細你個仔/女一個月
距係今年4月14號出世架…
我到依家都重未搞清我隻仔係咩品種…:036:
應該都係賓尼兔

係呢…你自己幫距剪毛毛…定去穩專業人士幫距剪?
我依家林緊我果隻夏天時點說…澳洲夏天…一般都34至40度
我林我到時要剪晒距D毛重要墊埋冰袋先得…事關…澳洲D房無冷氣…=____=
adamchan1023 2010-6-17 12:57:51 AM

回復 25# 的帖子

早D食T草…其實都無乜問題…不過都係果句…睇下隻兔體質如何啦…不過細細個都係食A好…等距營養夠…快D成長…但我果隻衰仔…食多小小A草都會肚痾…所以整整下…我依家比距食T草同A糧
兔霧草;)餅姬 2010-6-17 04:36:06 PM
寵物店比佢食t草-,-
咁佢自自然然就介左a草拉
我自己幫佢剪嫁,,我自己d頭髮都系親自操刀:040:
所以好有信心xd
依家我俾佢食緊3a/7t
佢實際都唔知牙..寵物店話佢3個月大
睇佢個網又系09年10月
但系點睇冇都唔似咁大
-___________-"
adamchan1023 2010-6-17 08:49:45 PM

回復 28# 的帖子

:053: 自己剪有心思呀…叻呀
有無距剪完既相相…我想睇下唷…:038:

我睇你隻mo仔都唔似甘大…哈…應該都似3個月倒吧
你果隻係仔定囡黎

我隻仔好鍾意霸地盤…一放距出黎就會出黎小便…響籠內就會去廁所…但出左黎就算幾近距都唔會入返去痾

D人話…囡就乖D地盤意識無甘重
兔霧草;)餅姬 2010-6-17 10:57:34 PM
我唔知點放相上黎@_@
留言都可以放相嫁咩?
唔知牙,,佢咁細睇到嫁咩- -
佢又系咁,,放佢1次就v 1次-_-"

快速發帖