做手術

otola 發表於 2010-06-08 10:40|只看該作者|倒序瀏覽|打印
在領養janjan 前, 前主人同佢做了desex, 可能搵左個無料 vet, 傷口縫"咩"左, 個咕咕仔都"咩"向右面
好彩兔協再帶佢去betty 縫返正位,
但上星期發現, janjan 后小腿至腳踭甩晒毛, 仲越來越紅,
有可能係之前病過, 瘦了小小, 皮又鬆了, 令咕咕仔又"咩"去右邊, 近乎橫向,
所以 vivi 時射濕了后腿
this sat 見betty ,可能要再做手術

乖乖的 janjan, 總係好多磨練,  
還是主要測試我對janjan 的愛意,
錢同時間都必須要駛, 只是, 我怕了麻醉藥,
我怕我做錯決定, 失去摯愛

katkat 2010-6-9 10:09:41 AM
如果你擔心巴士太長途,可考慮西鐵(到南昌站)+的士(南昌至九龍城)。
珊迪小姐 2010-6-9 10:18:04 AM
jan媽,我有朋友叫過尼間
http://www.seikovan.com/price.html
睇個表 由屯門去九龍城 每程$120 計來回=$240
有無隧道要過?同埋問下call來回可吾可以平d啦
試下同佢講無貨上落 只有你一個人 好快手既!!(time is money!!)
e....尼間可能會平d
http://www.21103333.com.hk/c_nt_price.html

janjan要做手術 都係吾好搭巴士了 可能佢都驚驚
otola 2010-6-9 10:45:56 AM
多謝各位的意見, 我知道點做了:002:
hamster1013 2010-6-9 09:33:49 PM
JanJan加油呀!
一定平安無事,
做完手術好快會好返架喇~
otola 2010-6-14 05:04:39 PM
< 報告下先 >
touch wood, 呢幾日 janjan 無乜柯濕腳仔, 可能肥返dd
betty 話可以觀測多一個月, 到時再決定做吾做手術 ,
又可能要驗血. 而家比返糧佢食

betty 安慰我, 話我好叻, 由janjan 5月頭出事,
直到而家無事, 都照顧得佢好好,
(開始想喊) , janjan 都 4 歲幾, 身體機能會退化,
而且janjan 4歲我都肯領養佢, 我對佢好好了  ...

我強忍眼淚, 我知janjan 一定會平安無事, 吾應該喊

願janjan 身體健康  開開心心, david 都係. 所有兔兔都係:020:
hh0 2010-6-14 05:36:16 PM
都係好消息呀,
JanJan加油
otola: 有你既無私付出, janjan一定會平安無事
brendang 2010-6-14 05:48:40 PM
希望 JanJan冇事, 唔洗做手術!! Jan媽加油!!:022:
otola 2010-6-14 05:52:15 PM
多謝黑孖媽 & brendang 的安慰同支持,

我同兔爸真係好愛 janjan:014:

快速發帖