大家好,唔知有幾多人係澳門養兔仔呢?
希望大家可以做朋友交流心得...
留個言吧....

我家兔仔叫蒙兔兔...請大家多多指敎...
Truely 2010-6-16 12:51:08 PM
HELLO~~~
我家兔子叫ka chan

請多多指教~~
Y_S_ 2010-6-16 02:24:57 PM
大家好丫,砵砵豬都係住澳門ga
Y_S_ 2010-6-16 02:31:21 PM
你地係邊度睇醫生ga,我淨係知得E之選,
想知仲有冇其他,thanks
Truely 2010-6-16 02:34:49 PM
原帖由 Y_S_ 於 2010-6-16 02:31 PM 發表
你地係邊度睇醫生ga,我淨係知得E之選,
想知仲有冇其他,thanks

我都係o係醫之選度睇丫~~~因為近我屋企~~

想問下~你地帶自己o既兔仔去邊度沖涼剪毛呢? 我之前係竉物俱樂部~
mandycpi 2010-6-16 05:35:02 PM
:014: 我家的蚊蚊....
仲有小@Kow都係澳門原居民!
territai1229 2010-6-16 06:38:26 PM
醫之選邊度架?
我都未帶過兔兔去沖涼..因為未夠一嵗..D人唔係話洗沖既咩?
我有個問題: 大家係食邊個牌子既草架?同埋係邊度買架?:017:
Y_S_ 2010-6-16 08:08:08 PM
我都係自己幫砵仔剪ga咋,或有時睇醫生時叫醫生幫剪手甲,
醫之選係咋咋泉斜對面
mandycpi 2010-6-16 08:46:19 PM
醫之選小動物專科醫院 (澳門門診部)
澳門亞豐素街42A地下
電話: 2835 0001
mandycpi 2010-6-16 08:53:54 PM
糧同草我都係買oxbow o既..因為大部分兔友都推介...

我有帶過兔兔去沖涼同剪甲.. 不過佢2個都未夠1歲..
沖涼就干沖 (所謂o既用粉沖).. 沖完返黎好干淨..我打算1個半月帶佢去沖涼一次...

其實醫生有講過兔兔係可以沖涼o既, 1至2個月一次就ok, 不過都有兔友千丁萬足唔可以同兔兔沖涼...所以呢...都係睇個自己點睇...
amen0616 2010-6-17 06:55:43 AM
沖涼就干沖 (所謂o既用粉沖).. 沖完返黎好干淨..我打算1個半月帶佢去沖涼一次...
你一定無睇人點教養兔了
兔仔唔係太污<糟>都唔駛同佢沖
沖涼用既粉同佢沖梗係唔好...隻兔會舐毛~會連埋d粉吞落肚
mandycpi 2010-6-17 08:54:44 AM
:044: 我有讀資料架, 不過, 見兔兔係時候要修下甲, 又剪毛, 所以先去沖洗下...
而且, 事實上我有請教過醫生先至帶兔兔去沖涼...
Truely 2010-6-17 09:53:31 AM
沖涼粉係專比兔仔用O既話應該無問題(?):017:
有時兔仔細個唔識去廁所
真係攪到成身都係............
但自己又唔識同佢清理的話
真係只好帶佢去D專門D O既地方....:024: :024:

快速發帖