網上討論區呢期風雲人物,梗係傳說中嘅中五「小童」。話說呢位中五仔有日搭巴士,自己坐一個位個背囊又坐一個位,有位阿伯想坐,正常人梗係收起個背囊,但阿中五仔居然係咁話「冇位」,阿伯忍唔住指住佢隔籬位問「咁呢個係乜嘢?」阿中五仔先死死地氣讓個位出嚟。
有位正義少女忍唔住出聲,問中五仔係咪畀咗錢買位,兩人反唇相稽一輪,中五仔即拋出本周金句「我小童!雖然我係中五」,少女唔明點解小童可以坐兩個位之際,中五仔再加多句「收聲啦!死八婆!」最後擺出港女 yeah手勢。唔使問,中五仔已被起底,網友仲封佢做「賜座男」,但亦有人覺得佢似乎精神有啲問題,大家應該體諒。
http://www.youtube.com/watch?v=_D2kbpdeYPc

我想話:而家d人真係好無品同好好笑,同埋拍片果個用咩機拍架?咁清既:037:
crystal_xd)) 2010-6-16 08:10:44 PM
佢個港女姿勢我永遠都唔會唔記得,勁好笑!xd
firen_freeze)) 2010-6-17 01:35:54 AM
睇佢就知係屋企有錢,然後成績唔好,父母唔忍心佢冇書讀俾佢去澳洲...

態度勁有問題#^62^#

支持正義少女
Jessie)) 2010-6-17 10:07:38 AM
唔好咁啦大家~~我覺得佢係天生智商低又未到弱智果d
(可能媽媽遲生, 我有個表弟都係好似佢咁嫁........)
發唔發覺佢講句野都要諗 唔識同人相處, 最大問題係佢d舉動並不是正常人會做,
我地以前讀書一班中都總有一個呢d同學啦,
明顯係學校都冇咩朋友, 咁佢諗野特別d人地唔易明白都唔奇怪,
所以就放過佢啦......................:043:
adamchan1023 2010-6-17 11:47:19 AM
:069: 影衰晒我地呢D去留學的
Maggie)) 2010-6-17 12:40:20 PM
佢既對答果然係小童既對答,連同人對罵都唔識,好「登」教佢既人可悲..............

比我我係果個想坐果個人,我會好聲好氣咁問佢(意思係叫佢好拎開佢個袋),再無反應就會一坐坐落去佢個寶貝袋度﹗

巴士上好多人都好自私,係搭一程巴士,已經睇到個人既修養﹗有d大大聲聲講野,有d就生人霸死地,有d飛象過河,有d阿叔阿伯鍾意坐d少女/OL隔離望望望或者係秋水或者係愈坐愈過............好多人都係睇到唔出聲,但我好支持那女生的行為—唔岩就出聲﹗

btw,影左佢放上youtube算la,起人底又真係唔係咁岩既﹗
Futagoza_Kaniza 2010-6-18 02:23:08 AM
呢d人面皮幾尺厚. 我唸就算放哂佢d資料上網都冇意思. 佢唔會覺得有咩.
放上youtube比人小下佢咪算囉.
喵女)) 2010-6-18 11:45:48 AM
高登爸打好野~~#^39^#
m1k1 2010-6-22 01:23:53 AM
原帖由 Jessie 於 2010-6-17 10:07 AM 發表
唔好咁啦大家~~我覺得佢係天生智商低又未到弱智果d
(可能媽媽遲生, 我有個表弟都係好似佢咁嫁........)
發唔發覺佢講句野都要諗 唔識同人相處, 最大問題係佢d舉動並不是正常人會做,
我地以前讀書一班中都總有一個 ...

agree!我有FD個FD同佢同校..話佢真系有精神真系有小小問題架
Maggie)) 2010-6-22 12:47:24 PM
原帖由 m1k1 於 2010-6-22 01:23 AM 發表

agree!我有FD個FD同佢同校..話佢真系有精神真系有小小問題架

你睇佢同人鬧交都唔識鬧,load唔到下一句點駁,都知佢係有少少問題,我唔係覺得佢精神有問題,反而我覺得佢可能係有自閉症/對住個電腦太多所以唔係咁識表達自己果d:054: 不過,好多下一代既年青人都係有同一個問題..........
m1k1 2010-6-22 07:10:51 PM
原帖由 Maggie 於 2010-6-22 12:47 PM 發表

你睇佢同人鬧交都唔識鬧,load唔到下一句點駁,都知佢係有少少問題,我唔係覺得佢精神有問題,反而我覺得佢可能係有自閉症/對住個電腦太多所以唔係咁識表達自己果d:054: 不過,好多下一代既年青人都係有同一個問題... ...

唉!級級都有D甘既人架喇:056:

快速發帖