鬧新屋

明月 發表於 2010-07-26 22:17|只看該作者|倒序瀏覽|打印
我和囡囡同豆腐花已經搬進新屋兩星期了,
昨日我的家人殺入來鬧新屋,
當然就要攪番個大食會喇,
大家睇下我整的食物o唔ok呢?
P.S附送三位小朋友食野之相片。

煙三文魚沙津蛋

煙三文魚沙津蛋

芝士焗薯茸

芝士焗薯茸

炸野

炸野

牛油抄什菌

牛油抄什菌

細妹的大囡

細妹的大囡

細妹之細囡

細妹之細囡

我的囡囡

我的囡囡

Vinkivan 2010-7-27 06:50:07 AM
煙三文魚沙津蛋同芝士焗薯茸我都好想食呀~ 下次我哋可以約幾個兔友上嚟你屋企鬧新屋攪大食會嗎?????^^
otola 2010-7-27 10:48:20 AM
邊個係你女女 ??
做乜吾影埋豆腐花:008:
Maggie)) 2010-7-27 04:04:16 PM
點整芝士焗薯茸?我想試下呀.......教我丫:057:
明月 2010-7-27 06:07:51 PM
原帖由 otola 於 2010-7-27 10:48 AM 發表
邊個係你女女 ??
做乜吾影埋豆腐花:008:

最尾果張就係我囡囡,
豆腐花走左去廚房底嘆。
明月 2010-7-27 06:17:08 PM
原帖由 Maggie 於 2010-7-27 04:04 PM 發表
點整芝士焗薯茸?我想試下呀.......教我丫:057:

原個薯仔烚熟,
薯仔(諗)左就去皮壓茸,
加牛油、花奶和芝士,
唔夠味的話可加雞粉或salt少許,
薯茸放在焗盤上,大約焗20分鐘左右
就得架喇,很易整的。
ssc314 2010-7-27 10:40:23 PM
d野好似幾好食咁wor!!!好想試下你手勢!!#^13^#

快速發帖