再見啦
我冇好好咁陪你走到最後#^56^#
我知你好想陪我一生一世
但係你係零(神)3點幾走
我陪唔到你...我好自責我點解陪唔到你
你下一生唔好尼到我哩D咁既主人到
再見啦#^37^#

mandycpi 2010-7-28 03:56:50 PM
今次兔兔o既離開, 係提醒你好好諗下係咪真係有能力照顧其他4隻兔仔..
依家佢地仲係bb, 身體一定弱d, 你真係要好好注意
仲有第日佢地一大左..所需要o既地方, 食物, 洗費, 仲有你o既時間都係4倍架...
比人遺棄o既兔兔係好可憐.. 但係如果你屋企本身都有3隻兔兔..你應該好好考慮先帶佢地返屋企... 依家有1隻離開左, 心入面一定唔開心.. 希望你好好收拾心情.. 做個更好o既主人...
devil77 2010-7-28 04:00:32 PM
這是悲劇的揭幕
katy)) 2010-7-28 05:09:19 PM
樓主… 希望你多點爬文,多點兔知識會做得更好。:054:

兔兔不懂發聲,不舒服不易察覺 (有時候肚仔痛都好似母雞蹲)。所以每天你要很細心留意牠們的生理及行為有沒改變。

另外要多留意咖啡,會否因同伴離開而食慾不振… 小心小心
siu''520 2010-7-28 05:21:33 PM

回復 18# 的帖子

唔該
好在我隻咖啡有食野姐
不過等番佢一個....同佢同品種...姐係走左個隻
唔係到心情唔你太好
食野就冇野...都好肯食野#^5_002^#
siu''520 2010-7-28 05:23:07 PM

回復 9# 的帖子

佢唔係到個時我dad中味訓...佢話冇行雷
elvisli 2010-7-28 05:39:47 PM
你真係要比小小比機去學下養..如果唔係..其他兔兔都未必養得大
加油~
katy)) 2010-7-28 05:51:51 PM

回復 19# 的帖子

多點呵下,同下佢地(特別係咖啡)傾計啦^^
佢地會FEEL到你的愛的~
siu''520 2010-7-28 06:55:02 PM

回復 21# 的帖子

#^30^# 多謝#^10^#
siu''520 2010-7-28 06:58:40 PM

回復 22# 的帖子

明白
多謝你既意見#^10^# #^14^#
尤尤 2010-7-28 07:32:30 PM
兔兔R.I.P.
要繼續好好照顧其他兔兔~

快速發帖