total好耐無同大家見面喇~
(因為total媽太懶喇...)
今日帶黎total既日常生活照~~

total是一隻....很有"性格"既兔兔~
雖然佢好乖,但係佢都好怪~
例如..
total是不太喜歡嘆冷氣/風扇既兔兔~
如果開風扇,佢就會走去吹不太到的位置...e.g....

風扇底!!!

total: 我就係鍾意咁~仲好好訓添呀~

又甚至係....風扇後面!!

你睇...白天既時候,佢仲識將個頭收去d遮光位黎訓架~
(total會自己推去個垃圾桶仔,整大個空間...)

total係一個名付其實既"甜睡寶寶"
最鍾意係d奇怪位訓覺~

例如...電腦椅底...(唔講以為夾死左佢..)
真係唔知點解咁鍾意抱住個椅腳黎訓..

不過見到total訓覺個樣...真係好sweet架:021:

另外仲有一d日常生活既相~

係紅地毯上面食草..好high car呀!

total:食草有咩好影呀你!? 你邊間報館架?

total: 你仲影!?

食完,就當然要放低返d la

希望total日日都健健康康~等我可以陪多佢幾十年la~

栗子)) 2010-7-29 12:18:53 AM
我家栗子只會係我間房固定地方訓教..
抱佢出聽佢都會彈返房..但出走廊玩就唔肯返屋企
hkrchei2 2010-7-29 11:08:19 AM
Total媽,

我見你用d野包住電線, 係d咩黎丫~???
因為花花近排係咁咬電線...
#^40^# 昨日花花就咬斷左叉電器條線呀~~~#^81^#

救救我丫 total 媽~~~
千千 2010-7-29 01:06:58 PM
睇 住 total 就 想 一齊 訓 xd:033:
光之天使)) 2010-7-29 02:40:55 PM
原帖由 栗子 於 2010-7-29 12:18 AM 發表
我家栗子只會係我間房固定地方訓教..
抱佢出聽佢都會彈返房..但出走廊玩就唔肯返屋企

haha~
咁即係佢覺得你間房最有安全感嘛~

原帖由 hkrchei2 於 2010-7-29 11:08 AM 發表
Total媽,

我見你用d野包住電線, 係d咩黎丫~???
因為花花近排係咁咬電線...
#^40^# 昨日花花就咬斷左叉電器條線呀~~~#^81^#

救救我丫 total 媽~~~

果d係兔婆既傑作~
應該係d粗既銅線,好大圈果d呢~佢買一札返黎自己慢慢纏上去架~
要圈得密d~密到佢地牙仔掂唔到個電線~
(不過其實我都唔sure咁樣可以防止佢地咬)

因為total本身唔係太常咬電線,最多都係無聊輕輕試下,
所以咁做只係以防萬一,唔太確認有效架~你可以試試看
但係你叉電器條線咁幼都應該幾難整到~呢個方法應該係整d粗電線先work

原帖由 千千 於 2010-7-29 01:06 PM 發表
睇 住 total 就 想 一齊 訓 xd:033:

haha~好可惜total好少肯同我一齊訓~(除左凌晨3,4點)

kittyz 2010-8-10 04:57:21 PM
好可愛呀~訓得好"林"#^72^#
ping_1312 2010-8-10 06:11:00 PM
我咪見過我隻湯圓訓教= =
va16 2010-8-19 11:09:45 PM
原帖由 光之天使 於 29-7-2010 02:40 PM 發表
果d係兔婆既傑作~
應該係d粗既銅線,好大圈果d呢~佢買一札返黎自己慢慢纏上去架~
要圈得密d~密到佢地牙仔掂唔到個電線~
(不過其實我都唔sure咁樣可以防止佢地 ...

好聰明的兔婆呀:010:
讚呀!呢個方法應該好好用呀!

等我都試下先!

同埋,total 好可愛呀,
佢同我隻兔兔剛剛相反,
我家bunny專門揀最涼的地方訓!
twpig 2010-8-20 10:10:16 AM
嘻嘻!total真係成日都瞓的喎??
好QQ 呀~
★NINTENKI 2010-9-12 07:07:22 PM
我味見過小白訓教加/__\
都唔知佢係咪會訓教....

快速發帖