小白一開始係咀下面有少少甩毛既地方.上面仲有D白色一塊塊既野...過左冇內就勁甩毛
我睇過本書講可能有皮膚病..但係我又唔行定.

E加連個鼻都咁..

下巴D毛冇晒...

隻左眼上面有粒唔知你咪瘡既野....

右眼就眼皮上面有D一粒粒凸出黎既(肉粒?!!).....

2隻手都有甩毛既地方.有D仲有好似凸出黎既瘡......

2隻腳都甩毛.左腳就甩左一大忽.......
右:

左:

我好驚呀/___\
我想帶佢去睇醫生但係呀媽又唔比...佢話睇醫生要千蚊(其實洗唔洗?!)
呀媽買左一枝$56[茶樹皮膚軟膏](每曰2次).

個SALL屎話岩我隻兔仔用,但係茶左成個禮拜都好似冇用咁
點算好?!
仲有我想問下我隻兔仔係咪有皮膚病?
旺角附近有冇動物醫院?
做一次身體檢察要幾錢?!
仲有...兔仔既尿係咪有好大附食性?!因為我隻兔仔之前冇次所,成日踩係D尿到.係咪因為佢D尿搞到佢腳甩毛?!
我第一次養兔仔.所以有好多問題.唔好嫌我麻煩.
唔該晒大家既解答.THZ~:054: :054:

天才文仔 2010-8-17 06:03:04 AM
原帖由 ★NINTENKI 於 2010-8-16 09:04 PM 發表
咁我抄低個地址.聽日去睇
Dr. Betty or Dr. Yan or Dr.Ma係咪個個都專業係醫到兔兔?!

好開心見到妳作出正確既決定,其實兔兔既皮膚病唔算致命病,但拖長不理是會引發其他病與兔兔壞習慣的,祝小白早日康復.

小白主人以後亦要多注意小白的清潔衛生及正確的養兔方法,一有問題就要多問這裡的兔友.
twpig 2010-8-17 09:32:19 AM
很高興終於見到樓主話帶小白睇醫生了.
希望小白早日康復.以後都健健康康.

wanwahpenny 2010-8-17 10:31:04 AM
希望小白早日康復~
也希望樓主經過尼件事件之後好好地想下下次如果小白再病的話點算
如果家人都是反對的話...希望樓主蓄起平時的零用錢..作為兔兔的醫療資金
Pamela_peony 2010-8-22 09:10:53 PM
我想問下有冇人知小白點?
long~spirit 2010-8-22 09:17:14 PM
大家都好想知,但樓主好耐沒出現過........
★NINTENKI 2010-8-23 09:34:07 AM
對唔住呀/口\
因為我呢幾排都睇住小白.唔得閒上網.....
咁多位咁關心小白既多友放心啦,小白下巴出返毛.手手腳腳都出晒毛
我見到咁樣都好開心,用左$1680,但係我一D都冇覺得心痛,
反而覺得自己做左樣好事

多謝咁多位關心小白既兔友:054:
Pamela_peony 2010-8-23 10:41:07 AM
經過呢件事,之後要好好對小白喇,
儲定錢做小白既基金,因為始終宜家你都唔係好多錢,
多o的陪佢啦,遲o的你返學的話就可能會小左機會,
希望小白可以係你返學之前好返晒,咁就唔駛咁擔心啦:053:
WAI)) 2010-8-23 10:53:02 AM
咁就好喇~ 希望小白快D完全康復啦!!
除左儲多D $做醫療基金~
都希望你對兔仔有多D知識~ 唔係要話你~
不過見小白咁細~天氣咁熱~
見你有D相係帶左佢出去~唔係太好~

努力做個好主人~ 都祝福小白快高長大~
twpig 2010-8-23 10:59:26 AM
聽見小白好返就好了 :061:
long~spirit 2010-8-23 01:52:10 PM
好消息,之後儲定一些錢,作為緊急用,好返後,分享多些相呀
Maggie)) 2010-8-23 02:06:47 PM
大家之前咁緊張都係出於關心……

如果用$1680可以換返小白既生命,相信樓主點辛苦儲錢都係值得的﹗

小白、樓主,你地都要加油﹗:002:
Pamela_peony 2010-8-23 02:11:29 PM
1600都唔算太多喇,
之前我地個個都諗住要成二千以上先得,
touchwood講句,有乜事黎睇急症都要呢個價
★NINTENKI 2010-8-23 02:14:44 PM

我E加會日日洗寵.好好睇住佢,佢一定唔會再病加啦.v.
Pamela_peony 2010-8-23 05:58:20 PM
又唔洗日日洗籠,保持清潔唔好俾o的尿尿灼到,
每日用熱水抺下個籠,
至小要抺下地先好放佢出黎.....
我諗小白佢感受到你對佢既愛,
其實好多同屋企人住既兔友既屋企人當初都唔鍾意兔兔,
但慢慢佢地見到你唔係當佢玩具的話,
佢地會慢慢接受佢當佢係一家人架,
努力..
long~spirit 2010-8-23 06:18:54 PM
認同,只要你對兔仔好,慢慢屋企人都會受感染
原帖由 pamela_peony 於 2010-8-23 05:58 PM 發表
又唔洗日日洗籠,保持清潔唔好俾o的尿尿灼到,
每日用熱水抺下個籠,
至小要抺下地先好放佢出黎.....
我諗小白佢感受到你對佢既愛,
其實好多同屋企人住既兔友既屋企人當初都唔鍾意兔兔,
但慢慢佢地見到 ...

快速發帖