我見e 到好似無人養甘既?
我係某一個領養到見到一隻灰色侏儒兔(我同男朋友都好中意)
好令好得意, 打算接佢番屋企,,,
不過我見呢到d 人好似唔多灰色兔兔甘既? 定係我睇錯?@@
m1k1 2010-9-1 03:50:32 AM

叮叮#^7_002^#
fishbu 2010-9-1 04:25:04 AM
灰兔大王 BB:

「你認真諗清楚先好養兔地, 養我地既目的唔應該係要黎炫耀,
仲要驚住比人指指點點而問有冇人養灰色? 人有我有心態? 快D反省下!」

siuhiuhiuhiu 2010-9-1 07:31:17 AM
兔兔好得意;D
唉! 你地完全搞錯我個意思NA! 各位大大!!:044:
我之所以問, 係因為我打算接番泥既兔兔係灰色
不過我係到睇番各大大D 寶貝仔女相,
好似唔覺有灰色甘wow
甘我就諗,,, 會唔會e 到好小人養灰色既兔兔呢?
好小人中意灰色既兔兔? 好小人對灰色兔兔合眼緣??@@"
係咪得我甘奇怪-口- 得我一個中意??
甘咪入泥問下咋ma-_-

and then, 我幾時驚比人指指點點呢?
我先唔驚-_- 比人點話 我都想照顧兔兔-0-

我點會兔兔病左就唔理佢呢? 甘忍心我真係做唔出!
同埋兔兔病左, 係主人責任, 應該更加多一點照顧!

我一年前放 kuma龜(盾臂龜) 係天台散步, 果次真係心痛!!
係我唔好, 無睇實佢!/.\ 搞到比狗狗走左出天台,
仲咬到kuma龜 傷得好重, 流哂血:058:
我幫佢止血止到零晨3點幾4 點... 都未止哂...
果次真係覺得自己好錯! 喊左成晚!
第2 天早先去睇e 生,
結果e+ 無事, 不過d (啦) 仲係到...
次次見到d (啦), 我都會記住我當日既疏忽... 唔可以再出現\./

所以, 你地唔好o甘樣話我啦
我會覺得好hurt 架,
我明白大家都係愛兔之人;D
不過先入為主, 會令我e 個新人感到小小反感-___-\

同埋我係新手, 仲有好多野希望各大大指教:061:
siuhiuhiuhiu 2010-9-1 07:32:31 AM
灰兔大王-_- 真的是bb 嗎??

佢個樣好有威嚴!!!@@

同埋好令仔XD
siuhiuhiuhiu 2010-9-1 07:40:28 AM

回復 15# 的帖子

我可能係某方面都仲算係兒戲左D 既,
不過我養兔兔係睇合唔合眼緣,
E+ 我就係有E 種感覺, 只係開個POST 問下有無人同我一樣
愛上灰色既兔兔ja, 傾下計ja,
因為我見到大家post 出泥既兔兔大多數都係白色, 啡色
都係好奇傾下計ja
兔兔病就係我責任, 點會忍心唔要佢呀?
我真係做唔出lor 認真講句!
天才文仔 2010-9-1 10:16:22 AM
其實我同你一樣都好鍾意灰色兔兔架,但灰色兔兔與我無緣,祗遇到老虎色的,但我也很喜歡~~
現在我家灰色/老虎色的兔兔也有了.:037:

siuhiuhiuhiu 2010-9-1 01:28:15 PM
文仔隻兔兔叫咩名?@@
你2 隻兔兔都好可愛aR!!
個鼻仔好大^_^ 得意仔
smallsuishan 2010-9-1 02:10:09 PM
如果你講既野係真既
我希望你記得你自己對兔兔作出既承諾

事關 你既說話好難令人相信你唔係因為兔兔靚而要佢!~
希望 你都係一個愛兔之人
siuhiuhiuhiu 2010-9-1 03:25:40 PM
我講過既野我一定記得
但我都想問你, 如果眼前有2 隻兔兔
你會唔會揀一隻同自己唔合眼緣既兔兔先?
好坦白講, 你唔中意佢, 你日日對住佢你都覺得煩

我唔明點解我開個POST 傾下計, 甘都比你地話lor
仲要講到我係D 甘既人! 我講錯D 咩呀E+?
有無理下人感受架? 我都係一個新人泥JA
舊文我都自己不停甘睇啦! 個個討論我都係甘睇!
希望整到個籠舒舒服服比兔兔!
等佢生活開開心心!\"/
但我E+ 邊句說話係因為兔兔靚而要佢呀?(我覺得你講野有D 過份)

再講, 唔通揀兔真係見到佢無哂毛, 病到好利害
再接佢番泥救左佢, 果D 先叫愛兔?
我唔明LOR, 金魚街出名病兔, 你地好多人都叫最好唔好係果到BUY 啦!
我覺得係有得選擇既情況下, 一定會揀隻自己覺得最好最健康既兔兔lor

我個post 根本無你地所講既含意, 就好似一般人開既:
*你地覺得兔兔健康好嗎? 我見到一隻兔兔很健康, 所以我收養佢*

d 人緊係話好啦~!!
甘唔通又有人問我=_=
(問番你;D))))
你見兔兔健康先肯養, 甘兔兔有一日唔健康, 甘又係咪唔要呢?
(答: 唔係lor......)
我唔知你明唔明我想講咩...
但答案係一樣的

我絕對無惡意成份
我只係唔中意無nana 比人講到係d 甘既人!:061:

仲有一個可以講得通就係...
我好愛狗狗, 屋企都幾多狗狗, 但都無一隻係買or 領養LOR*
係收養流浪狗! 甘呢D 就真係無得揀佢令唔令!
而係去到感情-_-

但大大呀, 我見都未見過兔兔呀, 領養咋!
我除左睇過一張相之外, 咩都無架
唔同去到感情?=_=
siuhiuhiuhiu 2010-9-1 03:30:24 PM

回復 17# 的帖子

我想講呢-_-
我真係中意隻兔兔, 先打算接佢
就算e 到無人有養灰色, 我都一定照養-_-
難道這算是人有我有心態????

我係好奇點解好似無人放相-_-
所以想知係一般人比較中意白色多d...
定係灰兔比較小係市面賣, 定係咩原因-_- 我真係唔知而問下

你地諗錯-,-
可能我講得唔清楚na*
★NINTENKI 2010-9-1 05:00:46 PM
嗯,希望你搵到你中意既灰色兔兔啦=D
你要加油去倍養兔兔,做個兔兔好主人,我支持你加^__^
siuhiuhiuhiu 2010-9-1 05:06:05 PM
多謝nintenki<3 ;D
我會比心機!!
多謝你既支持XDXDXD 正能量也!!:061:
super4)) 2010-9-1 09:48:52 PM
我隻[機機]仔都係灰色, 同灰色大王BB勁似样, 佢今年一歲, 唔知係唔係親屬呢!

傷風

傷風

fishbu 2010-9-3 03:27:35 AM
喔!!! 28樓~!!
呀機機同BB真係好似樣呀哈哈哈哈
不過一定唔係親屬啦...事關大王好難攪, 一定抱唔到上手...哈哈
而且佢而家先得6個月大~ #^50^#

樓主,,兔友唔係針對你既, 而係因為見到之前你有個回應係話
「O甘我就唔怕人地話咩問題~"~ 咩唔令呀果D啦~"~」 咁樣..
用詞同語氣上都有令人懷疑之處者~ #^47^#
誤會左你唔好意思~ #^24^#

至於少見..
唔..我都好少post BB既相上黎..不過係冇咩特別原因既...=U="

super4)) 2010-9-3 03:53:22 AM

回復 29# 的帖子

再Post兩張相, 仲似:021:

快速發帖