我隻2個幾月ge獅子兔,,上星期開始流白色鼻水同打乞嚏
星期一姐係27/9同左佢去大圍睇醫生,,醫生開左個藥水比佢滴鼻仲抗生素比佢食
到左尋日29/9 晏晝,,佢突然有30秒全身冇力咁,,但之後佢可以企番起身,,,但全日都冇哂精神,,開始唔肯飲水,,但佢仲係肯食糧同a草
T草就唔肯食,,,我又唔敢比咁多A草同糧佢,,,我好擔心,,,即刻將下星期覆診日子改今日30/9  醫生話佢輕左有DD脫水,,仲有眼仔有結膜炎,,,同要餵草粉
我見佢一入籠就PA係度瞓,,,冇精神,,,但放佢出黎佢又好始冇咩事咁,..我用針筒比水同草粉佢,,佢間唔中會肯去食2-3條草,,,仲有佢隻眼好紅,,佢又唔肯比我幫佢滴眼藥水,,,滴眼藥水係唔係真係會好番架?我好驚佢會有咩事...同埋佢而家全日都只係去得2-3次尿,,,便便就都 OK.....唉...有冇人可以幫到我
花帶GUM 2010-10-2 08:52:28 PM
好的,,,我聽日用橙汁再試,,,
花帶GUM 2010-10-2 10:55:12 PM
同埋我想問要咩橙汁? 自己整?定係買都得?:067:
smallsuishan 2010-10-2 11:15:21 PM
我諗total媽所指既橙汁 應該唔係人飲個隻橙汁
而係vet開俾兔兔食既藥

如果你兔兔既情況都冇咩進展
你不如帶佢睇多次vet啦
女王的臣子 2010-10-2 11:29:23 PM
加油呀~~~花帶gum~~~~~這名可是我改的,唔可以咁早就唔洗用..
你要用這個名用到佢老死!!!先對得我住呀!!
你gum gum 唔食多D點得架 ><,明明比我家女王陛下大,身型卻細過??
:076: gum gum!!你同我食食食~~~ 飲飲飲

p.s.花~你快D帶 gum gum 睇下呢個內容!!我睇佢敢唔敢唔食野唔飲水!!
花帶GUM 2010-10-3 08:40:12 PM
如果橙汁GE意思係藥,,,咁我諗我唔知係邊D了,,,不過佢今日淡蜜糖水佢都肯飲幾啖,,,7號佢就覆診了,,,,到時我再問一下橙汁係咩黎,,好多謝大家GE幫忙丫! 我同GUM一定會堅強落去架!!!

女王,,,佢而家肯食野架!! 只係唔飲水~ =)
sammy)) 2010-10-3 11:54:09 PM
等到7號覆診?:056: :056:

不如妳而家發個短消息俾 Total 媽問清楚滴咩橙汁?

願天下所有嘅兔兔都健健康康!!:002: :002:

花帶GUM 2010-10-5 06:11:14 PM
我問左係咩了...你藥黎,,,我諗唔係人飲果D :061:
我而家都係間唔中比番好稀ge草粉水佢,,同埋我試左一樣野充係將t同a草剪碎放係佢食物兜度上面灑水,,,佢都肯食,,,同埋我又試過用湯匙仔喂佢飲水,,佢又唔抗拒wor,,,仲有,,呢日我同我細佬都目擊過佢去水樽度飲水,,,雖然次數只係可能一日得2-3次,,,但我都好開心:061: 好感動丫:063: :063:
花帶GUM 2010-10-7 09:07:08 PM
今日丫GUM覆診了,,,令人擔心的是佢體重一路一路咁下降,,,但佢食多左野,飲多左水,,,係好事,,醫生都話佢係精神好過上次,,,佢個鼻仲係有白色鼻涕,,之後,租了個蒸汽機比佢聞,,,我想問,,,有冇人試過呢個蒸汽機呢?
光之天使)) 2010-10-7 09:11:28 PM
未試過~
不過係度祝福丫gum早日康復~:038:
ernie168 2010-10-7 11:36:34 PM
gum gum,加油丫~
小賢 2010-10-8 01:17:18 AM
你要一直支持下去呀...#^30^#
花帶GUM 2010-10-8 06:23:23 PM
今日丫GUM又開始冇咁精神唔飲水喇,,,,其實係唔係佢好唔中意去睇E生所以番到屋企抗議呢...:022:     仲有我摸到佢有一邊肚,,我諗係胃黎,,,好大個丫,,,仲硬硬地,,,
wesky 2010-10-8 10:22:44 PM
佢今日有冇食野, 有冇硬便啊??
花帶GUM 2010-10-10 02:33:31 PM
佢有食野架...D便有DD濕

快速發帖