一開始買一包15oz..
跟住就發現...
佢地4日就清哂!!!
我見好多兔友都係一箱一箱咁買番屋企..
但係我又怕買咁多...唔知d草放得耐會唔會枯..
大家平時買草買開幾多架?
同埋d草多數幾耐會食哂@_@
係喇係喇.其實係咪唔應該一次過俾太多草佢地?
因為我發現我一俾得多佢地就食一半都冇就唔食~
但係一放新既落去就飛奔過黎:043:
其實係咪應該少少少少咁放俾佢地食
等d草keep住香d?
請各位指教~
berki 2011-2-7 12:57:17 PM
原帖由 yanyi 於 2011-2-7 11:59 AM 發表

哈哈~佢地哂唔哂草既先~
我果兩個衰野.次次d草食一半就唔食~
超級揀任擇食!!

桃桃會幫我清哂架
但係佢有時會食食下草唔記得去廁所尿尿
浪費左好少草囉 (我用長方型個廁所俾佢食草)

波波就揀黎食= =
我見佢揀剩咪俾桃桃#^64^#
桃桃好乖會幫佢食埋

有兔友話等佢地食哂先加草
我之前都試過,係WORK架
yanyi:) 2011-2-7 01:10:00 PM
原帖由 berki 於 2011-2-7 12:57 PM 發表

桃桃會幫我清哂架
但係佢有時會食食下草唔記得去廁所尿尿
浪費左好少草囉 (我用長方型個廁所俾佢食草)

波波就揀黎食= =
我見佢揀剩咪俾桃桃#^64^#
桃桃好乖會幫佢食埋

有兔友話等佢地食哂先加草
我之 ...

桃桃真係乖-﹏-
唔該我都要行哩個唔食哂就唔俾草既方法?xd
不過因為佢地仲未識去廁所..
所以我日日都要清個籠一次...
佢地又將d草搞到東一d西一d...
所以每次清籠都會掉左剩左既草:044:
berki 2011-2-7 01:29:47 PM
原帖由 yanyi 於 2011-2-7 01:10 PM 發表

桃桃真係乖-﹏-
唔該我都要行哩個唔食哂就唔俾草既方法?xd
不過因為佢地仲未識去廁所..
所以我日日都要清個籠一次...
佢地又將d草搞到東一d西一d...
所以每次清籠都會掉左剩左既草:044:

佢地之前未識去廁所
我係用豬仔板同草球架
咁D草都唔會俾尿尿整污糟
又唔驚整濕腳仔
~1-2WEEKS就識用廁所,拎返起D豬仔板
小小夕 2011-2-7 01:43:55 PM
40oz 同48oz
半個月左右  佢地好大食>口<
mylovepet 2011-2-7 01:51:04 PM
yanyi:) 2011-2-7 01:54:01 PM
原帖由 berki 於 2011-2-7 01:29 PM 發表

佢地之前未識去廁所
我係用豬仔板同草球架
咁D草都唔會俾尿尿整污糟
又唔驚整濕腳仔
~1-2WEEKS就識用廁所,拎返起D豬仔板

我都有諗住買草架架..
想買一個鐵球果隻.但係又未有貨/_\
唔知係咪因為兩個兔兔用同一個籠.
所以佢地都係選擇周圍柯~
雖然我哩個兔奴好心甘情願幫佢地日日清籠xd
聽日就帶佢地去body check~
如果健健康康佢地聽日開始就可以落地玩喇!happy~
yanyi:) 2011-2-7 01:54:48 PM
原帖由 小小夕 於 2011-2-7 01:43 PM 發表
40oz 同48oz
半個月左右  佢地好大食>口

哈哈~你係咪都係養2隻:073:
佢地哂唔哂草架?~(我果兩隻成日食到天一半地一半~)
berki 2011-2-7 04:25:03 PM
原帖由 yanyi 於 2011-2-7 01:54 PM 發表

我都有諗住買草架架..
想買一個鐵球果隻.但係又未有貨/_\
唔知係咪因為兩個兔兔用同一個籠.
所以佢地都係選擇周圍柯~
雖然我哩個兔奴好心甘情願幫佢地日日清籠xd
聽日就帶佢地去body check~
如果健健康康佢 ...

最後我都冇用草球呀
佢地好似食得好辛苦咁
同埋放地下方便D,冇咁易草入眼

我之前教佢地shu shu戈陣都係同一個籠架
我帶波波上廁所之後俾糧佢食
佢就識去= =
桃桃見到波波咁佢又學囉#^64^#
其實我覺得清完籠好有滿足感xd

你帶佢睇邊個vet呀?
yanyi:) 2011-2-7 05:37:57 PM
原帖由 berki 於 2011-2-7 04:25 PM 發表

最後我都冇用草球呀
佢地好似食得好辛苦咁
同埋放地下方便D,冇咁易草入眼

我之前教佢地shu shu戈陣都係同一個籠架
我帶波波上廁所之後俾糧佢食
佢就識去= =
桃桃見到波波咁佢又學囉#^64^#
其實我覺得清 ...

其實我覺得就咁放d草係度佢地都食得幾開心~:073:
所以可能都係keep住咁算~
清完籠見到乾淨哂真係幾有成功感架~
所以我都唔介意日日清xd
佢兩個成日都係廁所訓教囉~_~
其實都周圍柯少左架喇~
不過都係有咁解~
特別係尿尿就一定唔係廁所柯= =...
我帶佢地去睇dr betty丫~
因為見大家都話佢好似ok~
kuman 2011-2-18 01:55:56 AM
D草一般可以放幾耐架 ?

快速發帖