呢2日上兔協個網~見到更新左D待領養兔仔既資料

見到又多左好多隻棄兔:050:

佢地隻隻都好可愛的~~

但睇返個D棄養理由真係好過份LAW~~見到好嬲~~點解D人可以咁不負責任!!!!

"情侶分手無人照顧"

"主人不懂飼養,要養貓不養兔"
angelaska 2011-2-11 07:23:20 PM
原帖由 yanyi 於 2011-2-11 02:23 PM 發表
唉-_-望到哩d理由真係心都酸埋...
兔協咁誠實去打個原因出黎都唔知係好事定壞事~_~

我覺得兔協咁做絕對係好事
一黎想領養既人清楚兔兔既背景
二黎比其他人知道棄養者有幾咁離譜同不負責任!
yanyi:) 2011-2-11 07:36:12 PM
原帖由 angelaska 於 2011-2-11 07:23 PM 發表

我覺得兔協咁做絕對係好事
一黎想領養既人清楚兔兔既背景
二黎比其他人知道棄養者有幾咁離譜同不負責任!

不過有時會諗..兔兔會唔會唔想新主人知道佢既過去~_~
黎緊就去兔協申請做義工!希望幫到佢地忘記過去啦~
Pamela_peony 2011-2-11 11:01:05 PM
其實前主人對動物好大影響架,
就算佢地唔鍾意都好,
佢地唔會捨得架,
同過好多領養返黎既小動物傾,
有好多時都有前主人既影子,
令我更肯定佢地視我地主人係佢地唯一,
佢地俾任何人對我地更專一
為食仔 2011-2-12 01:15:55 AM
原帖由 pamela_peony 於 2011-2-11 02:33 PM 發表
冇位唔係理由,我自己都係分租人地一間房住,
放左衣櫃同床都冇位,
但點我都算有個角放個籠,
買小o的野咪有位lor,
冇位就第一個掉左自己先就最有位喇,
我得果百幾尺都可以俾我個女玩到跳到( 係床),
難道佢地間屋 ...

我都係得百幾尺,個籠放左係書枱底.....但個籠唔會關門,佢有百幾尺跑,我就要成日好似過馬路咁避開佢撗衝直撞!
Pamela_peony 2011-2-12 01:31:26 PM
咪係,原來都有咁多兔友屋企都係唔夠位,
所以呢個已經不成理由
儀YY~~ 2011-2-17 05:26:24 PM
唉...兔兔阿.....

快速發帖