為方便各位查閱&參考草草情況,所以分開品牌集中報料 ^^
也請各方兔友多多報料,以便各兔奴可以為 少爺 / 小姐 準備靚草 ^^

報料兔友威望 +2,以鼓勵各兔奴可以報料,互相幫助 ^^
請多多支持 !!

----------------------------------------------------------
格式如下

購貨日期 :
購貨商店 :
大約價錢 :
圖片 :

圖片必需有草草的樣子 (淨草圖) ^0^

明月 2010-11-29 02:15:37 PM
荃灣R記oxbow草冇大包裝的貨了,
現在得返細包裝,
大包裝最快要12月10日後先返貨。
wesky 2010-11-29 08:48:40 PM
真係轉草算啦
成日斷都唔係辦法
Bravo爸爸 2010-11-29 09:10:41 PM
今日本來想買一箱oxbow草,但好多地方都無貨, 連細袋都無, 個船期係12月4號先到,大概要6號至8號先開始有....慘呢.....
hkrchei2 2010-11-29 09:52:13 PM
係丫,四圍都冇,買左?Moni返去溝比花花食,希望花爺食啦!
super4)) 2010-11-30 06:21:24 AM
我都問咗好幾間都係無,之後我買咗Moni(1st cut), 機機食得好少,我覺得啲草.  粗+硬過頭,所以佢唔係點食,之後我又買咗包貴嘢(APD),隻衰嘢就食,致於包Moni我交咗俾兔協幫忙(唔好嘥咗佢),希望船期唔好再miss,唔係荷包就淒凉啦:065:
raywong521 2010-12-10 03:15:04 PM
購貨日期 :2010-12-10
購貨商店 :朦xx
大約價錢 :222(未計折扣)
唔算香,唔係好綠,多花

已有 1 人評分P 點 收起 理由
wesky + 20 多謝報告草質

總評分: P 點 + 20   查看全部評分

寶寶龍 2010-12-15 11:17:11 PM
購貨日期 : 15 - 12 -2010
購貨商店 :Exotic Pet
大約價錢 : $ 212,9 lbs
圖片 : 今次既草枯枝比較多~~

wesky + 20 多謝報告

hkrchei2 2010-12-15 11:42:16 PM
購貨日期 :2010-12-11
購貨商店 :矇xx
大約價錢 :222(未計折扣)
好綠,多枝~!!!! 一開箱加比花花, 花花食丫食~!!!

wesky + 20 多謝報告

carrotyan 2010-12-30 02:00:36 PM
我覺得今期OXBOW 1ST 好吉手 我一手拿落去都會參刺
隻豬食到嘴角仔有D損左 你地有無咁既經驗?:046:
BarbaraFok 2010-12-30 03:51:06 PM
乜Oxbow有1st cut既咩????
super4)) 2010-12-30 05:40:02 PM
你買咗袋庄嗎?我覺得箱庄啲草靚好多嫁,雖然買嘅時候無得睇
★NINTENKI 2010-12-30 06:20:21 PM
我想問下你地所講既R記.x記.乜記其實係咩黎?!
係咪間店個名??我都想去買草
carrotyan 2010-12-30 10:03:33 PM
原帖由 barbarafok 於 2010-12-30 03:51 PM 發表
乜Oxbow有1st cut既咩????

對不起對不起
就咁TIMOTHY草
我係買一箱果D
唔知係咪咁岩呢箱係咁....
carrotyan 2010-12-30 10:10:33 PM
原帖由 ★NINTENKI 於 2010-12-30 06:20 PM 發表
我想問下你地所講既R記.x記.乜記其實係咩黎?!
係咪間店個名??我都想去買草

我鍾意係兔協買 因為佢賺左會俾番D兔兔食番
其實同出面差唔多錢 (我住港島 又係會員有少少平)
不過兔協JOJO好似得番40OZOR 以下
我岩岩買番MOMI 2ND CUT 22LBS 都幾GREEN 一開袋都有一大陣草味
不過都唔係無枯支 但係同我之前袋OXBOW差唔多 不過無咁多刺刺刺.....:003:
yanyi:) 2011-2-2 06:11:10 PM
購貨日期 :31.1.2011
購貨商店 :I love rabbit(金魚街)
大約價錢 :好似3~4x蚊..唔係好記得= =15oz~
圖片 :第一次買~d草都幾綠幾香~花都ok多@_@雖然都有少少枯枝~

快速發帖