寶寶3月14號就8歲喇∼∼
基於佢個籠既甩油情況越黎越嚴重(話晒都用左6年半 哈)
所以就上兔協買過個新既比佢順便做埋生日禮物啦 哈哈哈

我仲遇到上次聽我電話個個staff∼
佢用佢對非常之精靈既大眼望住我+猛同我講唔好意思...
話上次因為太忙所以好快就收左我線∼
哈 我唔好意思就真啦阻住佢照顧d病左既兔兔∼

好∼返回正題....post相先∼

兔爸快d同我拆開佢啦!

咦?乜捐唔到入去ga?!

咁多野既?食唔食得ga?

嘩!搞咩個兜咁高既?!

兔爸你做咩欄住我?!

新屋前面條鈄路咁鈄既!有d驚wo!

新屋舊居對比∼

係woo 其實寶寶個舊居會唔會有人需要呢?
又唔係爛左唔用得....丟左好似好可惜咁.....

carrotyan 2011-3-6 09:36:33 PM
突然發現我同你都係養黑豬豬~
其實我一白有華田斑一個就全黑得手仔腳仔D毛同個鼻係有白毛~
精靈係黑果隻仔(係相熟寵物店大左唔要  拎番黎養的 我都唔知幾多歲 不過自己都養左4-5年)
COFFEE係白果隻囡(係兔協領養 叫JUDI)
黑色豬真係好難影相呀~~XD
次次都唔見左對眼 一舊野咁:077:
yanyi:) 2011-3-6 10:05:39 PM
生日快樂丫寶寶~
希望佢生生性性.身體健康啦!
cordede 2011-3-6 10:41:40 PM
原帖由 carrotyan 於 2011-3-6 09:15 PM 發表
菜都唔食?@@
又真係好少有呀...咁佢食咩呀?
係唔係牙仔痛?
我個仔都唔點鍾意食草粉..我依家都係覺得佢食得無咁好先俾太煩喇打曬交)
你有無試過整草餅佢食呀?磨牙應該無咩用
不過可以引下佢食草
我隻仔都會咬下 ...

本來我同醫生都以為佢牙仔痛所以唔食野
點知我之前浸軟d草再加小小糧比佢食既時候....
發現佢有部分糧唔食...拎上手先知因為個d糧high到小小水浸軟左...
個一刻我就知道原來佢要食硬既糧....咁即係其實佢牙仔無痛啦~
加上佢每日都keep住有食止痛藥~

草粉佢鍾意食呀...直頭痴左線咁...
不過係香蕉蘋果味既原因...
所以我今次特登買原味~
果然佢食一啖就走開左死都唔肯死..
我咪唯有用針筒餵~

總之今次點都要迫佢改左淨係食d好香同好甜既野既壞習慣!

我住大圍呀~~
不過佢連叮完既apd 都唔食...
睇黎momi都無乜希望.......> <
唔香加唔甜就唔食...所以生果佢咪發癲囉...
不過我同佢講明~~~一日唔食草一路無生果食~~哈哈哈

carrotyan 2011-3-7 09:39:59 AM
原帖由 cordede 於 2011-3-6 10:41 PM 發表

本來我同醫生都以為佢牙仔痛所以唔食野
點知我之前浸軟d草再加小小糧比佢食既時候....
發現佢有部分糧唔食...拎上手先知因為個d糧high到小小水浸軟左...
個一刻我就知道原來佢要食硬既糧....咁即係其實佢牙仔 ...

原來鍾意食甜野....咁又真係好難搞...:068:
大圍呀...我係紅磡做野呀 好近火車站 我9點至6點都OK 你放幾點呀? 怕唔怕搭過兩個站過黎拎?
我拎D俾你試下  試一試囉 唔食就...俾佢踩啦唯有...XD
cordede 2011-3-7 10:08:20 PM
原帖由 carrotyan 於 2011-3-7 09:39 AM 發表

原來鍾意食甜野....咁又真係好難搞...:068:
大圍呀...我係紅磡做野呀 好近火車站 我9點至6點都OK 你放幾點呀? 怕唔怕搭過兩個站過黎拎?
我拎D俾你試下  試一試囉 唔食就...俾佢踩啦唯有...XD

哈 我個fd睇到呢個post先同我講原來佢都係用momi草~
佢岩岩比左d我呀~~
不過.......隻仔都係唔食....#^73^# #^73^# #^73^#
多謝你既好意呀!#^74^#

寶寶佢今日同琴日叫有d進步ga喇....
肯食1塊豆苗葉......#^37^#
ching` 2011-3-8 12:56:10 AM
haha :p
見到兩位ge對話唔知點解覺得好好笑 :p
不過樓主ge兔兔肯食有香味ge草粉..我個囝囝反而唔食...
e家一聞倒就走到山卡la咁遠仲要好不滿tim :056:
樓主隻兔有8歲真係好勁 :p:057:
希望你同兔兔都身體健康 :p
★lokbbbbb; 2011-3-11 11:35:04 PM
哈哈;寶寶好搞笑啊@@
表表~你又知寶寶314生日既:-o?
你快啲幫寶寶影多啲相啦;
我特登申請ac黎睇下你有冇post寶寶上黎架:039:
cordede 2011-3-11 11:40:51 PM
原帖由 ★lokbbbbb; 於 2011-3-11 11:35 PM 發表
哈哈;寶寶好搞笑啊@@
表表~你又知寶寶314生日既:-o?
你快啲幫寶寶影多啲相啦;
我特登申請ac黎睇下你有冇post寶寶上黎架:039:

你姑丈7月中買寶寶返黎∼個時佢岩岩4個月大∼
計返即係3月中出世啦∼∼咁咪定個白色情人節比寶寶囉∼哈哈哈

你洗鬼上黎forum睇佢d相咩 你直接黎我屋企好過啦下嘛 ==

你上黎睇熟d資料教你個fd養佢隻兔兔就真!
記得唔好再亂咁養兔仔呀∼
★lokbbbbb; 2011-3-11 11:47:32 PM
原帖由 cordede 於 2011-3-11 11:40 PM 發表

你姑丈7月中買寶寶返黎∼個時佢岩岩4個月大∼
計返即係3月中出世啦∼∼咁咪定個白色情人節比寶寶囉∼哈哈哈

你洗鬼上黎forum睇佢d相咩 你直接黎我屋企好過啦下嘛 ==

你上黎睇熟d資料教你個fd養佢隻兔兔 ...

哦;哈哈!咁你唔定3月3 xd
咁有時要番學啊嗎/口\
原來其實唔係佢既問題..原來係個間野係黑店黎架:052:
陪佢買之前有上過網搵哩間係咪黑店黎.都冇人講過
點知...到第2隻死個時先知個間係黑店黎;@
個個都話養佐唔夠一個星期兔兔就死佐囉!!!!知道之後火都黎埋!!!
rbtdoria 2011-3-12 01:51:59 AM
寶寶生日快樂~~!!
祝你身體健康開開心心~~:001:

快速發帖