今日買果本雜誌叫Pets Buyxx
裏面竟然教人養兔兔用木康
同每星其用沖涼粉
超冇奈...
出書出到甘...人地d新手照佢甘做米...唉~

yanyi:) 2011-3-6 10:00:03 PM
兩張圖睇唔到...
哩d寵物雜誌真係害死兔,,
Futagoza_Kaniza 2011-3-6 10:18:27 PM
我尋日放工行過金魚街, 唸住睇下有冇d屋仔或者隧道比兔兔玩..
點知行過I Love Rxbbit 見到有隻勁巨既賓尼咪行入去睇下囉.
睇完出嚟有個小二 / 三既小妹妹同媽咪講:[兔兔好可愛呀! 不如買佢返去玩ya!]
跟住個阿媽問sales, 使唔使沖涼? 係咪用花洒沖就得嫁喇,
跟住佢d sales話:[用沖涼粉隔日沖一次就得嫁喇....]

另外, 其實用木槺係冇問題既, 不過一定要用消毒過既木槺, 唔可以用好似金魚街賣果d平價又碎既木槺. 我見兔協都係用木槺既.
cordede 2011-3-6 11:20:42 PM
SEND email去投訴佢啦~~
好明顯就係寫稿個條友都無花時間查明真相就上網亂搵d資料交稿!
出得呢d好心就搵個獸醫諮詢下啦~!

你係本雜誌搵唔搵到編輯部個email ?
ccychoy 2011-3-7 05:48:22 PM
原帖由 Futagoza_Kaniza 於 2011-3-6 10:18 PM 發表
我尋日放工行過金魚街, 唸住睇下有冇d屋仔或者隧道比兔兔玩..
點知行過I Love Rxbbit 見到有隻勁巨既賓尼咪行入去睇下囉.
睇完出嚟有個小二 / 三既小妹妹同媽咪講:[兔兔好可愛呀! 不如買佢返去玩ya!]
跟住 ...

d sales為生e堅系想你買沖涼粉la
至慘d人吾知買十幾蚊果d

ps:小二 / 三既小妹妹不太可信.玩兩下又棄兔
又冇專業知識
ccychoy 2011-3-7 05:57:08 PM
原帖由 cordede 於 2011-3-6 11:20 PM 發表
SEND email去投訴佢啦~~
好明顯就係寫稿個條友都無花時間查明真相就上網亂搵d資料交稿!
出得呢d好心就搵個獸醫諮詢下啦~!

你係本雜誌搵唔搵到編輯部個email ?

搵唔到:056:
cordede 2011-3-7 06:05:09 PM
原帖由 ccychoy 於 2011-3-7 05:57 PM 發表

搵唔到:056:

係content下面或者前個幾頁會有一個位list晒本雜誌既工作人員ga~
個度應該會有~~~
lammfy 2011-3-7 07:16:39 PM
上網找過也沒有這雜誌的網頁,似乎不是甚麼大成本製作,:046: 不過我都email通知朋友留意這雜誌。多謝你的資料!:054:
wm20472 2011-3-8 12:50:18 AM
支持大家   愛兔、關心兔
ccychoy 2011-3-8 08:39:31 PM
原帖由 lammfy 於 2011-3-7 07:16 PM 發表
上網找過也沒有這雜誌的網頁,似乎不是甚麼大成本製作,:046: 不過我都email通知朋友留意這雜誌。多謝你的資料!:054:

系不是大成本製作$15..
ccychoy 2011-3-8 08:41:07 PM
原帖由 cordede 於 2011-3-7 06:05 PM 發表

係content下面或者前個幾頁會有一個位list晒本雜誌既工作人員ga~
個度應該會有~~~

得出版社
冇編緝
ccychoy 2011-3-8 08:41:44 PM
原帖由 wm20472 於 2011-3-8 12:50 AM 發表
支持大家   愛兔、關心兔

讚~:057:
claudia_ji 2011-3-8 10:14:43 PM
我都比D SALES 誤導過買沖涼粉, 好彩果排咁啱帶小B BODY CHECK, E生話唔好用....
我連開都冇開就掉了, 好彩咋...:026:

快速發帖