前幾日,,去朋友番工既pet shop到探朋友.
見到隻好生面口既兔仔.
本來以為佢攤係到休息緊.
點知聽朋友講話隻兔兔係pet shop到發生左意外....
下半身癱左:050: ...
同埋會失禁....
老闆就同佢主人傾........
結果係佢主人竟然要求老闆以兔換兔...:052: :052: :052:
可憐既兔兔就甘比佢所謂好愛佢既主人掉低左係PET SHOP到...:044:
好彩,,我朋友老闆堅持收養佢,話唔會放棄佢.
但係,見到兔兔甘既樣真係好可憐...:020:
佢下半生都要甘樣生活...無得玩無得行...
重要比個賤MAN唔要...
撫心自問,,,如果你地係佢主人會點做??
我真係好想同想買兔既人講,,
如果你地會因無錢養,,佢生病,,等等既問題而甘容易唔要佢,,,
我希望你地唔好買佢番黎!!!!!!!
再者,,佢地係有生命架!!!
唔係一件物件!!!
以兔換兔....這是咩道理????:052: :052: :052: :052: :052:
我唔知我係唔係小題大做///
但我真係好想:004::005:

<<<SORRY呀,,,放錯左區TIM....
扣我分LA.......>>>

yanyi:) 2011-3-8 05:40:25 PM
唉..
兔兔好慘丫..
點解忽然會有意外既..
PILLOW.MA)) 2011-3-8 06:21:13 PM
咩意外搞到兔兔咁?!
好好奇邊間pet shop老闆咁好人會收留兔兔?
等我得閒幫襯下佢!!
berki 2011-3-8 07:05:00 PM
係囉@@
係SHOP入面發生意外?
不過個老闆真係好好呀
兔兔好幸福
jessiesiuwy 2011-3-8 07:09:17 PM
點解搞成甘我都唔知呀....

係cwb搬左去NORTH POINT 個間/
我不可以講店名字的....廢時得罪人....
為食仔 2011-3-8 08:13:21 PM
我諗我知which間,個度也有一隻側頭兔的,我平時都會去買下野,不過佢搬左之後我未去過
小小夕 2011-3-8 09:26:58 PM
發生左咩意外 ...   會唔會係抱個陣 跌落地 ..   整到甘..  陰公><

點解又會肯以兔換兔..
Keewee)) 2011-3-9 09:22:19 AM
意外? 邊方面疏忽而導致意外 ?
Futagoza_Kaniza 2011-3-9 01:13:17 PM
如果隻兔兔係我自己既, 就算係PET SHOP搞成咁, 最多都係要佢賠返醫藥費,
隻兔會自己湊返囉. 咁樣整親大家都唔想, 都係花多D時間照顧JE.
一定唔會好似果條友咁兔換兔.
咁樣証明呢個人唔係好愛隻兔兔JE
cordede 2011-3-9 05:37:56 PM
應該都係因為抱個時兔兔跳左落地喇....
因為個高度一落地.....兔兔就斷腳ga喇....
Futagoza_Kaniza 2011-3-10 12:40:11 AM
回覆 # 10 的帖子
下半身癱左就唔係斷腳咁簡單, 應該係跌倒時拉斷左脊骨神經線. 先會癱.
一係試下針炙睇下有冇幫助

hgod 2011-3-10 10:52:54 AM
輪椅有冇用, 好似狗仔用嗰啲咁呢

快速發帖