嘿嘿...
話說兔爸準備左個大大的surprise俾我
突然向我求婚呀...!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zucca都有幫手0架!!!
因為求婚戒指就放左嚮zucca隻耳仔度...!!!
小zu果日戴住戒指真係超靚仔!!:012:
去相!!

仲有兔爸親手整的兔仔屋!!!:021:
好有心機呀~~~so sweet...

仲會著燈0架!!!

兔仔屋個shape係我個logo呢~~!!!

zucca仲跳左上去屋度
可惜間屋太細zucca太肥了...:037:

zucca真係兔爸的大幫手
因為當時我問zucca say唔say yes好
yes就lam我啦
佢lam左
於是...haaa
當然我估到佢會lam我啦...:014:
事後請小zu食大餐!!!
rbtdoria 2011-3-15 11:38:33 PM
原帖由 JUNOS 於 2011-3-15 11:34 PM 發表
我年紀唔細

咩青春都俾晒佢

點走?

又不肆生產:054:

年紀唔細都未去到老0架麻!!
你離開佢都仲有機會搵下一個比佢好的對象
唔離開佢就連機會都冇埋
咁就一世0架啦!!
cordede 2011-3-15 11:44:29 PM
原帖由 JUNOS 於 2011-3-15 11:34 PM 發表
我年紀唔細

咩青春都俾晒佢

點走?

又不肆生產:054:

事實上係你怕je
更何況邊個話女人要有個男人係身邊先可以過日子?
一個有男人但不被尊重既女人幸福d,定係一個無男人但獨立開心既女人幸福d
所有野都係因為你怕,你怕比人笑無人要,你怕無人養,你怕要重新過日子,你怕無依靠,所以你唔走
咁你同個d比老公打但日日淨係識喊苦喊忽既女人有咩分別?

自尊,係自己比自己ga!
千千 2011-3-16 11:38:39 AM
簡單D咁講牙
我男朋友都係果d爛仔性格
但佢好緊張我
雖然把口係衰d   又唔太氹我開心
係碼 佢都唔會話趕我出街/打我

其實我都有諗過依個男仔可唔可以長久
因為我自己條件又唔差
又唔係話無人追
只係覺得 依一刻我都好享受陪住佢既每分每秒
就算只係望住佢 訓覺 我都會突然笑 覺得眼前既佢好可愛#^75^#

如果依你既情況
佢又對你唔好
你自己又覺得心淡 又唔開心
點解唔俾個機會
自己去搵一個最適合你既人

係...下一個未必係你最愛既人
可能你仲係會掛住依傢果個
但下一個可能係最愛你既人
佢會俾到所有你需要既感情同幸福

而且就算依傢果個真係願意娶你
你日日都唔開心
咪又係離婚收場

依傢返果份工
見D人結婚一、兩年就入紙(性格不合)離婚#^71^#

PS:  各位美女   
假如你結婚時入息高過另一半
離婚時仍然高過另一半
你係要分一半身家俾對方 #^77^#
除非   另一半 係你地離婚時
入息高過你 咁你就可以唔洗俾

希望JUNOS 你諗清楚俾唔俾個轉機自己
你想咁樣落去一世定點?

另外" 樓主大晒幸福照
好SWEET~恭喜晒牙  
到時影好多同花仔既合照黎睇牙( 應該係最帥既花仔   仲要超多毛XD)
#^72^#
berki 2011-3-16 06:06:20 PM
我媽媽都養左我廿年啦
佢都係呢幾年先對我老豆放手
佢都話應該俾個機會自己
俾個機會人地
就算你對佢點好,佢都唔識珍惜你
係佢走寶呀
你諗清楚呢個男人值唔值得你咁做啦
我媽媽俾左廿幾年青春我老豆
佢都決定放手
又何況你呢^^

我有個FD都廿歲
佢媽媽同step father生左個女都5歲啦
咪一樣可以好開心
希望你幸幸福福呀JUNOS

另外...各位打算結婚既兔友係咪會諗住生BB架?
小賢 2011-3-17 12:22:54 AM
原帖由 cordede 於 2011/3/15 23:44 發表

事實上係你怕je
更何況邊個話女人要有個男人係身邊先可以過日子?
一個有男人但不被尊重既女人幸福d,定係一個無男人但獨立開心既女人幸福d
所有野都係因為你怕,你怕比人笑無人要,你怕無人養,你怕要重新過 ...

好正呀講得...事實真的如此...
JUNOS 2011-3-17 12:32:32 AM
好多謝大家請聽我講

我都唔知
因為我1 個都無辦法獨立

ALTHOUGH 我日日都洗衫買送煮飯

你叫我揾 $1 番黎真係好難

MAYBE 我過去有唔愉快糟遇
令我宜家好驚街上面D 人
好怕偷拍  個D

我唔想接觸某D人
INCLUDING 大家有競爭性的人

BY THE WAY, 其實我只想安安定定生活
生番1 兒半女咁O者

我都唔覺得我好心頭高呀
就算唔識揾$ 都識照顧個家

JUNOS 2011-3-17 12:34:35 AM
你地好多都係兔DADDY MUMMY 1 齊住嫁?

千千你講個兩樣 佢都對我施行過:054:
JUNOS 2011-3-17 12:37:33 AM
原帖由 rbtdoria 於 2011-3-15 11:38 PM 發表

年紀唔細都未去到老0架麻!!
你離開佢都仲有機會搵下一個比佢好的對象
唔離開佢就連機會都冇埋
咁就一世0架啦!!

其實我好後悔當年無嫁出國

不過叫我同1 個唔喜歡O既人1 齊
我覺得好驚

我真係好想有人會真心關心下我
會愛錫我

有時真係諗嫁個呀伯算啦

起碼佢會寵愛我掛
cordede 2011-3-17 01:15:56 AM
juno∼
睇完你講之後,
我發現其實你知自己想點,亦都知你自己既問題係邊,
但既然你宜家未有勇氣去解決既,唔緊要,亦都唔洗怕,
因為痛得多就終有一日會醒,
你唔洗擔心自己無醒既一日,因為其實你心裡面係好清楚發生緊咩事,
相信你自己,因為你已經由盲目去愛呢個人,變到宜家面對現實明白呢個男人唔夠愛你
係你心入面其實已經慢慢咁建立緊你離開既勇氣
唔洗急唔洗煩亦唔洗怕
因為呢一日黎到既時候,亦都代表你已經裝備好自己
cordede 2011-3-17 01:29:16 AM
就算你係愛情路上受過咩苦都好,
千其唔好抱住 “搵一個佢愛你多過你愛佢既人“一齊既心態
你比人傷係你唔帶眼識人,亦係上天比你既一個經歷,
呢個世界係無任何合理理由去比你傷害下一個愛你既人

其實我一直都好想知道 “搵一個佢愛你多過你愛佢既人“呢句野係邊個pk諗出黎教壞人
愛情跟本就唔係咁
愛情只有愛同唔愛 邊有話佢愛你少少你愛佢多多
所謂我有少少愛佢...倒頭來咪即係最愛個個係自己!
咁既然你最愛個個係自己,咁又何來稱得上同人談戀愛,何來有資格要求人地最愛係你?
咁既愛情,又點會有幸福可言?
rbtdoria 2011-3-17 05:15:07 AM
獨立可以慢慢學識0既~~
我明白你只係想要簡單安定的生活
但好明顯e家e個男人俾唔到你
真係寧願學下靠自己
總好過留嚮一個唔珍惜你的人的身邊!

cordede講得好好
我以前都覺得
"搵一個佢愛你多過你愛佢既人"就係幸福
不過e家就覺得兩個人真心相愛先係真正的幸福
總之幸福的愛情唔會係單方面的!!!

慢慢0黎啦~~
加油呀~!

and yes我同兔爸同zucca一齊住0架~~:021:
千千 2011-3-17 01:00:04 PM
原帖由 JUNOS 於 2011-3-17 12:34 AM 發表
你地好多都係兔DADDY MUMMY 1 齊住嫁?

千千你講個兩樣 佢都對我施行過:054:

其實 搵份工都唔太難
我可能好好 彩#^39^#
係我 想 轉工既 時候
之前 間公司 炒左我
岩岩 好 last day 前一個week
依傢間公司 請左我
last day 第2日即刻 返工
仲要 well pay 好 hea
9-6 regular office time
返工 2 日就放 新年 (賺左個有薪假期)#^53^#

你可能都同 我 差唔多
  只要你 有心轉 (不論人定工)
一定有更好既 等住你 =w=
明月 2011-3-17 08:39:49 PM
愛情呢家野真係好難講
好似我咁初初結婚就冇事,
一年後就完全唔同晒,
初初我為左個囡死忍,
但3年前我決定唔忍了,
自己帶埋個囡囡同兔兔走人決定離婚
有時唔係話為個男人生番個,個男人就會對你好
兩個人唔係話喜歡、愛就起一齊咁簡單,日子久了
所面對的仲有好多好多問題。
rbtdoria 2011-3-18 04:00:16 AM
原帖由 明月 於 2011-3-17 08:39 PM 發表
愛情呢家野真係好難講
一年後就完全唔同晒,
初初我為左個囡死忍,
但3年前我決定唔忍了,
兩個人唔 ...

你都好叻呀!!
下左咁大決心...
仲要一個人養埋女女同兔兔...!!!
不過我都好同意!
長痛不如短痛!
為左未來更好的生活
無論幾痛都好
最緊要係做個正確0既決定呀!!!
千千 2011-3-18 11:13:28 AM
原帖由 明月 於 2011-3-17 08:39 PM 發表
愛情呢家野真係好難講
一年後就完全唔同晒,
初初我為左個囡死忍,
但3年前我決定唔忍了,
兩個人唔 ...

支持#^65^#

快速發帖