話說舊果包紙沙終於用哂~
跟住就轉左f字頭果隻木沙~
隻木沙d味超香!我勁鍾意:073:
跟住..
到左夜晚...
有靈異事件發生!!!!
呠呠佢...
佢忽然識去廁所!!!!!!!!!

好感動/_\
係喇.想順便問下大家
其實兔兔要幾歲先食得草磚架?
同埋個廁所我加唔加番個鐵網俾佢..
之前佢成日拎黎當床~所以抽起左等佢訓得舒服d..
宜家係咪應該加番俾佢丫?_?
多謝回答~
small_tra 2011-3-24 07:31:23 PM
兔兔唔需要食草磚架~~!

可以當小食~!

加返個網比佢~可以唔洗踏住d尿尿~!
berki 2011-3-24 07:33:46 PM
可能佢都鍾意木粒味XD 真係好好聞
D廁所我都會加返層俾佢踩架
因為呢隻木粒吸得水多都會痴住個廁所
所以我驚痴住佢地腳仔LAM左食左唔好呀

草磚我未俾過佢地食呀
不過我諗我會俾草餅多過俾草磚佢
唔好浪費D草碎XD
yanyi:) 2011-3-24 07:51:51 PM
原帖由 small_tra 於 2011-3-24 07:31 PM 發表
兔兔唔需要食草磚架~~!

可以當小食~!

加返個網比佢~可以唔洗踏住d尿尿~!

哈哈~會咁問係因為佢成日都牙痕~
所以係度諗買草磚俾佢食又有得食又有得咬佢會唔會開心d xd
好啦咁我加番個鐵網俾佢啦~thanks!
yanyi:) 2011-3-24 07:54:22 PM
原帖由 berki 於 2011-3-24 07:33 PM 發表
可能佢都鍾意木粒味XD 真係好好聞
D廁所我都會加返層俾佢踩架
因為呢隻木粒吸得水多都會痴住個廁所
所以我驚痴住佢地腳仔LAM左食左唔好呀

草磚我未俾過佢地食呀
不過我諗我會俾草餅多過俾草磚佢
唔好浪費D草 ...

我都想整草餅丫..
不過屋企冇焗爐:050:
你溫書溫成點丫?
應該考緊架喇喎@_@
好掛住你5隻b xd
hamster1013 2011-3-24 07:55:56 PM
加返個架俾兔兔啦!
如果兔兔已經識去廁所的話, 籠入面就唔駛再放木粒架喇!
兔兔踏住啲木粒, 隻腳仔會唔舒服~

草磚只係零食嘅一種, 唔一定須要嘅~
如果你真係想俾嘅零食兔兔的話, 咁就等兔兔6個月大或以上先啦!!
小小夕 2011-3-24 08:37:23 PM
甘好..  我都係用依隻木粒................................  
佢仲令到我兔仔e加唔識去廁所=  = 唉....
raywong521 2011-3-24 08:39:14 PM
個廁斦加返個網底會好d,直接踩住d木粒唔好架~

草磚係小食,唔一定要比,我會一星期比一次兔兔食,又或者剪完指甲,大梳完毛毛,先比兔兔食,次次食佢地都好開心

自制草餅,都唔可以經常食,面粉,麥皮,對兔兔黎講都係無乜益的
yanyi:) 2011-3-24 09:58:27 PM
原帖由 hamster1013 於 2011-3-24 07:55 PM 發表
加返個架俾兔兔啦!
如果兔兔已經識去廁所的話, 籠入面就唔駛再放木粒架喇!
兔兔踏住啲木粒, 隻腳仔會唔舒服~

草磚只係零食嘅一種, 唔一定須要嘅~
如果你真係想俾嘅零食兔兔的話, 咁就 ...

暫時未知佢係真係識去定係無啦啦柯中果個位~
所以睇多1兩日,如果兩日後都ok就可以只係放木粒落toilet喇~

其實我主要係想俾d野佢咬..
因為佢真係成日都牙痕!牙力仲好勁= =
yanyi:) 2011-3-24 09:58:59 PM
原帖由 小小夕 於 2011-3-24 08:37 PM 發表
甘好..  我都係用依隻木粒................................  
佢仲令到我兔仔e加唔識去廁所=  = 唉....

下=  =咁得意?
咁用番舊果隻唔得咩?
yanyi:) 2011-3-24 10:00:43 PM
原帖由 raywong521 於 2011-3-24 08:39 PM 發表
個廁斦加返個網底會好d,直接踩住d木粒唔好架~

草磚係小食,唔一定要比,我會一星期比一次兔兔食,又或者剪完指甲,大梳完毛毛,先比兔兔食,次次食佢地都好開心

自制草餅,都唔可以經常食,面粉,麥皮,對兔兔黎講 ...

好~已經加左鐵網喇~
除左草磚仲有冇d咩可以俾佢好好練下牙力?_?
因為佢真係成日牙痕搵野咬~所以先諗俾草磚佢咬佢會唔會開心d..
我想整草餅都冇得整/_\屋企冇焗爐~
多謝解答丫
sakixxshum 2011-3-25 12:05:09 AM
其實呢隻F木粒係5可以比兔兔直接接觸到...
會毒死佢-口-
yanyi:) 2011-3-25 04:34:29 PM
原帖由 SakixxShum 於 2011-3-25 12:05 AM 發表
其實呢隻F木粒係5可以比兔兔直接接觸到...
會毒死佢-口-

下= =!?點解既?
但係我見有兔友都係用緊哩隻@_@
berki 2011-3-25 05:48:17 PM
原帖由 yanyi 於 2011-3-24 07:54 PM 發表

我都想整草餅丫..
不過屋企冇焗爐:050:
你溫書溫成點丫?
應該考緊架喇喎@_@
好掛住你5隻b xd

我岩岩考完中化呀
好緊張呀-_-
5個B大隻左好多啦

快速發帖