一個鐘零二十分鐘前,我交左隻兔女俾betty醫生做絕育手術。
唉,唔知係我過份擔心定咩野。
佢當時只係同我講解個風險,但我居然都忍唔住流眼淚(勁樣衰-_-),個護士俾左盒紙巾我(囧)。

佢同我講而家兔兔發情期中,血管較大,所以失血會多d風險高d;起初我都無咩反應,之後就淚流滿臉(樣衰中)。

而家番住屋企先,三點再出門口,4點去接兔兔。

好驚,而家真係好驚收到電話;真係超希望兔兔無事。(我而家仲哭緊,隻眼紅哂lo唉-_-)。

唔知當初大家送自己隻兔兔絕育時,會唔會都有咁既心情?我而家真係好不安。
=_=希望大家幫我祈禱一下,可能我神經大條了一點,但..我真係勁不安。
yanyi:) 2011-4-11 04:38:15 PM
其實有人係度睇住佢的話可以放陣頭罩(睇書係咁講@_@)
始終你俾我成日戴住個罩我都唔開心啦~_~
最多一見佢想整個傷水就叫停佢~_~
berki 2011-4-11 04:43:53 PM
原帖由 小穎 於 2011-4-11 04:04 PM 發表
囧  而家開始面臨兩個問題~
一係驚佢過度活潑 二係佢唔食唔喝 一日咋個身就無咁肥。

因為我去左番學,所以屋企剩番我媽我爸去餵。
因為佢唔中意個頭罩,發脾氣同埋傷口痛;所以唔肯食野同飲野。
兩餐夾埋都無二十 ...

波波絕育後
個頭罩太重佢行都冇乜力
我見佢都乖唔會搞傷口
所以之後都冇俾返個頭罩佢帶啦
(ps我全日係屋企)
小穎 2011-4-11 06:03:46 PM
囧 我放過一陣 結果......放棄了(orz)因為佢一放就係咁想lam毛。
仲想lamlam屁股(佢勁中意乾淨 lam毛次數比我朋友的兔兔多很多)。

我岩先餵佢食草粉,餵左十一、二枝左右;因為之後佢真係唔肯食,擺支筒仔佢個嘴前佢都轉哂頭,個嘴貼住毛巾死都唔係露嘴仔出黎。

-_-之後,無計,食住咁多先。

但係,唉,佢d草粉搞到一嘴都係;可能驚我逼佢再食,佢唔俾我抹抹。
之後佢自己都lam唔乾淨番,(因為係個嘴仔唔乾淨,到處都係草粉)。

t.t怎麼辦,點清洗好。

話說,今晚應該係最大戰鬥.......因為要食藥!!

啊啊啊 點算啊!--草粉佢都咁啦∼食咁苦既藥得唔得嫁t.t
Riela)) 2011-4-11 06:06:55 PM
絕肓後頭一星期唔好放出尼...最好係籠入面休養

比比個時絕肓...返到屋企頭1個鐘已經自行破壞個雷達接收器(直頭差少少分開2段)...
明明佢個樣好痛, 但係仲不停反抗, 係要整爛為止

草粉比比都係唔食, 係要2個人捉到實一實, 硬係逼佢
反而其他藥水(抗生素之類)又食...
小穎 2011-4-11 08:17:59 PM
=o=因為我地全家見佢唔開心(因為已經有罩罩)
佢而家屈服左 乖乖地唔抓壞個燈罩。
同埋佢開始好中意到處跑,好開心無之前咁唔happy。

而家識食乾草  拉左好多屎屎
不過一陣要餵佢食藥藥 同少少草粉補充水份。

話說 有個難題......
佢個耳仔俾個罩搞到好屈曲,-_-我幫佢整番出黎之後再度屈過
咁有無問題嫁?我應該點做?
我唔敢放鬆個罩,因為驚佢走甩。
ching` 2011-4-11 08:38:30 PM
我果陣都係咁...
除左甜ge藥..佢咩都唔食..
草粉都要逼佢....
包到佢冇得反抗B)
咁就食LOR XD
不過唔知做咩..佢e家din din 地...
之前聞倒草粉走都走唔切ge佢..
e家竟然搶住泥食-0000000-

快速發帖