JACQUELINE一直都係自由行, 個籠只係FOR飲、食。籠門已經好幾個月無閂過.......

我想收起個籠, 但諗唔到可以點擺個水樽, 有無兔友係唔用籠? 你地點放水樽呀?
明月 2011-4-12 11:10:34 AM
呢個問題我都想知
豆腐花也是自由行的
就係唔知個水樽點放好
所以一直都冇收過個籠
豆腐花成日借助個籠來跳上
個櫃度再上埋個窗口度
所以成日要關窗唔開。
rnrni 2011-4-12 12:29:09 PM
我想知唔用籠養..
由得隻兔兔自由行..佢d屎屎咪會通屋都有??
你地點樣處理ga??
定係佢地好乖連屎屎都識得去廁所痾?
因為我菇菇淨係識o係廁所痾尿~~屎屎平時都係成個籠都有~
但係我平時放佢出黎玩~佢都唔會o係籠以外地方痾屎屎~只係間中有一兩粒可能忍唔住痾佐o係地~~

但係如果唔用籠養~~佢地會點去廁盺ga???
傘仔)) 2011-4-12 01:47:23 PM
屎屎尿尿都是返去廁所痾的。有時發現1粒半粒在地上, 就執起佢囉, 1個月只發生1,2次。
brendang 2011-4-12 02:02:59 PM
youdo 佢唔你自由行嘅, 不過我會放佢個私家杯响檯仔上面,佢會自己上去飲:040:
傘仔)) 2011-4-12 02:31:59 PM
原帖由 brendang 於 2011-4-12 02:02 PM 發表
youdo 佢唔你自由行嘅, 不過我會放佢個私家杯响檯仔上面,佢會自己上去飲:040:

好提議喎, 等我搵日試下收起個水樽, 放個水兜, 睇下JACQUELINE飲唔飲,&會唔會踢瀉.....:009:
little_connie 2011-4-12 04:39:21 PM
自由行?!但佢唔會咬野ga咩!我發現兔仔真係好識搵野咬...george 連牆腳都咬...:056:
berki 2011-4-12 05:27:58 PM
原帖由 little_connie 於 2011-4-12 04:39 PM 發表
自由行?!但佢唔會咬野ga咩!我發現兔仔真係好識搵野咬...george 連牆腳都咬...:056:

係囉我都好想俾佢地自由行
但係佢地成日咬我D線...
耳筒線都斷左幾條#^56^#
最驚佢去電腦後面-_-
我買左D膠管諗住收好D電線佢咋
但係..佢地唔只係咬牆腳...牆中間都咬/口\
我邊有可能買到咁多膠片封住哂D牆佢= =
仲有一個問題,自由行咪要全屋全日關windows?
aguiler 2011-4-12 09:07:37 PM
呢個問題我都想問~~
放個籠係度又好似好阻訂..
水樽我都係用個籠比佢..
好在佢自出自入都冇咩周圍便便,佢會走番入籠度便便..
係有時佢發脾氣先係地下小便..
電線佢都係咬過一次~重要係同學ge電話線:024:
賠左我百幾蚊:013:
其他電線佢都唔咬~可能唔岩口型啦..
傘仔)) 2011-4-12 10:13:31 PM
下午時我試左收起水樽, 擺個水兜係水樽的位置, 點知jacqueline 口渴行埋去時, 哄左一下個水兜, 唔飲, 然後左望右望掛水樽的地方........望左一陣就走了!  佢口渴都唔肯飲水兜的水:043:

我轉頭就比返個水樽佢, 佢即刻走去飲了:059:
inkalaam 2011-4-27 08:35:34 PM
好羨慕jacqueline可以自由行, 不過佢唔會行入梳化底之後唔出黎咩?

快速發帖