請到 PetKD 寵頁登記兔兔資料
http://petkd.net/pets.php

===============================================================================
齊來打造一個屬於你我的兔兔名冊
擁有
屬於你我的集體回憶

回覆貼子一律跟以下格式

兔兔名字:

兔兔主人: (你的會員名稱)
兔兔性別: (男/女)
兔兔生日: (DD-MM-YYYY)
兔兔品種:
兔兔介紹:

圖片尺寸長或闊須小於800px, 圖片過細或沒有圖片, 將不會被收錄於兔兔名冊揭頁版內

所有加入相冊的兔兔的相片將會顯示在Slide Show 中~~
目前已有 超過500 隻可愛兔兔啦~
你仲等? 盡快加入啦~~

cloudcloudgrace 2008-5-23 12:33:35 AM
兔兔名字:小龜子
兔兔性別:女仔
兔兔生日:3月8日到家, sales姐姐話我只有2個月大
兔兔品種:侏儒兔
兔兔介紹:膽小怕事,但又八卦,鍾意跳高跳低,有時都好文靜呀!!!

這是我剛到家的樣子...可愛嗎?

這是我現在的樣子...漂亮嗎?
hh0 2008-5-23 12:34:29 AM
小財對耳仔好long long 呀
wesky 2008-5-23 12:35:59 AM
係囉~~ 有冇大D既相啊~~
hh0 2008-5-23 12:36:10 AM
小財同小龜子一齊住?
小心出事
cloudcloudgrace 2008-5-23 12:39:08 AM

回復 141# 的帖子

佢地已經分居了...費事搞出兔命:050:
cloudcloudgrace 2008-5-23 12:46:51 AM
我地恩愛嗎?

wesky 2008-5-23 01:02:01 AM
塊面好包包啊~~ 好得意~~
tong_man_tong 2008-5-23 10:53:15 AM
嘩 ~~~~~ 佢地坐咪一齊(同一草棚下), 好可意ar ~~~~ !!!
luckygirl1025 2008-6-5 01:50:22 PM
兔兔名字:粒粒
兔兔性別:女(未sure)
兔兔生日:定係12/12/2007
兔兔品種:賓尼兔
兔兔介紹:有野食就跟住你..要抱佢就即刻走都走唔切.鐘意訓教.見有咩唔對路就即刻跳左入籠先

lunguide 2008-6-5 11:03:40 PM
兔兔名字:花生
兔兔性別:男仔
兔兔生日:28-2-2008
兔兔品種:貓貓兔

wesky 2008-6-5 11:05:17 PM
歡迎你啊 ~~ 花生先生~~
個樣好醒目啊~~ 一定要參加我地既"最醒目兔兔選舉"啦~~:032:
chrisyan 2008-6-6 04:16:46 AM
兔兔名字:雪兒
兔兔性別:女
兔兔生日:2005年7月23日
兔兔品種:賓尼兔
兔兔介紹:
<兔媽版>
兔協編號526 ge 兔兔
係2008年6月4號領養ge兔兔
擁有迷人ge藍色眼睛、可愛ge粉紅色耳仔同白雪雪ge短毛毛~兩邊面肥肥地咁~所以外表非常可愛~:012:
但係...事實上...佢係一隻精兔
當見到有手遞埋黎...佢係唔理的
假若夢夢聞到係野食...佢先走埋黎爭食:043:
唔會幫夢夢Lam Lam...所以次次都係夢夢幫佢...佢就係度享受:059:
更加唔會理我鬧佢ge:044: ...因為知我錫佢
同佢玩4腳朝天之後會發脾氣抓人咬人大脾:022:
仲有...一怕就最鍾意企係廁所度郁都唔郁...呢個時候就最岩影相:060:
死穴係耳根~!!一按2邊耳根就軟曬

兔兔名字:夢夢
兔兔生日:2005年7月23日
兔兔介紹:
<兔媽版>
兔協編號525 ge 兔兔
係2008年6月4號領養ge兔兔
擁有水汪汪ge啡黑眼睛、長長ge全啡耳仔同啡白ge長毛~個patpat好大好大~所以係隻肥豬兔~:073:
事實上...夢夢係好乖架:021: 俾我玩4腳朝天又唔郁~連剪佢腳甲都好乖~
俾人抱個陣唔會發脾氣抓人同咬人~好順得人意:014:
最鍾意食野~!!一擺D野埋去或者發出膠袋繩就會即刻出黎聞~!!睇下有無野食:039:
以前好鍾意留口水...不過自從我接收之後...下巴已經無再口水gel起D毛啦~~
D毛好長..尤其是Patpat個D..所以俾我剪短左...費時D尿yam住D毛, 不過依家patpat同尾仲係好邋遢:074:
大致都算係一隻充滿好奇心ge乖兔兔:040:
最後就係摸佢額頭佢就會乖乖定係度俾我影相:070:
死穴係額頭~!!一摸額頭就撲低唔郁

兔兔名字:阿呆
兔兔生日:2007年8月23日
兔兔介紹:
<兔媽版>
兔協編號619 ge 兔兔
係6月3日俾原來主人棄養在兔協,現已改名為露芝亞
擁有95%白毛同5%灰毛~左邊眼係藍色,右眼係啡黑色~左面耳後有一撮灰毛~外表都幾可愛架~:014:
阿呆身世可憐:044: 第一手主人唔太理佢...俾太多兔糧佢食...所以好肥好肥:070:
仲要日日俾狗吠...搞到平時都幾惡...唔鍾意人搞佢D野,唔鍾意毛巾紙巾等入侵籠內~
第二手主人接收左之後...主人阿爸唔俾養...所以拎左出去又熱又焗ge走廊...
所以基本上第2手主人係無咩養過佢的...我見阿呆好慘...
所以係帶夢夢雪兒返屋企之前一段時間我就養住阿呆先
其實阿呆幾嗲架~嗲人摸摸錫錫佢~:012:
但係你抱佢佢就一定會反抗...跟住抓人咬大脾:022:
6月3日.佢正式俾佢第2手主人帶去兔協
因為我一早就申請左夢夢同雪兒..所以唔可以照顧阿呆~
雖然我唔係佢正式ge阿媽,不過佢一直以黎,遇到第一個可以真正照顧佢ge人...係我吧:061:
希望佢可以盡快搵到一個好錫好錫佢ge兔奴吧~~

siu9nei 2008-6-6 04:18:15 PM
兔兔名字:波仔( 女)
兔兔生日:1月16日
兔兔品種:荷蘭朱愚兔
兔兔介紹:好奇!!!貪玩!!!
hh0 2008-6-6 11:32:21 PM
Chrisyan隻阿呆好肥呀
lunguide 2008-6-6 11:53:33 PM
嘩!!!三隻一家親呢!!好羨慕啊!!

快速發帖