宜家天氣開始熱,所以都出動左風扇同冰種黎幫兔兔降溫!
因為自己試過兩款唔同既冰種 發現唔係隻隻都好用!
所以想係到分享下

(以下只屬個人意見)

我未試過用水樽雪冰 因為覺得太大舊! 圓碌碌咁唔知搵咩放!

第一款

我試過用以下呢種冰種
認為凍既時間唔長,亦都唔係好凍! 只係涼涼地咁..
keep既時間唔長 所以好快就會無涼既感覺

如果唔可以長時間開冷氣既,呢個都可以試下

第二款(推介)

呢款冰種我係兔協買既  $10一包!
我覺得呢款冰種十分好用!!!
呢款冰種keep既時間好長 亦都好凍!!
我試過用呢款放係個盒到俾兔兔用,由7am到6pm 拎出黎仲可以摸到有冰塊!

買返黎個陣只係一包野 入面有d粉咁.
買到返黎只要加水 去到你想既水位(佢個水位顯示出500ml同700ml)
加到你想既水位之後 就搖下個袋,等d粉可以溶係水到.
過左陣,就會摸到d水係啫哩既水感.咁就可以放入冰格雪咖啦!

另外仲想推介下時間制

呢款時間制我係IKEX-宜XX俬度買既   我記憶中好似係$70~80兩個!
其他地方我都見過有得賣,不過好似比起IKEX貴..
因為長時間開住同一樣電器會令到電器過熱.利用時間制就可以令呢個問題消失

呢款時間制好容易用!

時間制上面既數字就代表時間,7am=7   2pm=14..
如果你開個陴係7am,你就將佢個箭咀扭到去7
如果你想佢2pm-5pm都開住既 就將14-17既制禁落黎

之後就將佢側邊既紅色制推向個鐘形公仔到 佢就會根據你所設定既時間自動開關電器.(禁左落黎就代表你要佢個段時間開,如果無禁,咁佢係個段時間就會自己熄)

記住 扭完時間制要開返電器!!!

如果你長時間都開住 你可以將紅色制推向另一邊!

yanyi:) 2011-4-19 10:24:18 PM
原帖由 wanga113 於 2011-4-19 06:53 PM 發表

鐵盒
因為冰種會出水 所以紙會好快玩完
同埋你要搵毛巾包住先好放入去 咁樣水珠會較小

兔地訓係上面 好舒服咖!

明白~多謝指教!
佢個樣真係好歎= =!
wanga113 2011-4-20 12:14:38 AM
原帖由 小小夕 於 2011-4-19 08:09 PM 發表
我上次放冰種 ...    個盒上面出哂水...  可能我屋企仲未夠熱 ...
水g會更多=\.=:029:

我都會咖!  但係我放左三條毛巾係入面包住都係咁...無辦法
wanga113 2011-4-20 12:15:04 AM
原帖由 yanyi 於 2011-4-19 10:24 PM 發表

明白~多謝指教!
佢個樣真係好歎= =!

係阿! 佢真係好歎!!!!
小小夕 2011-4-20 12:17:45 AM
出哂水G 我怕兔仔會濕左個身>"<
wanga113 2011-4-20 12:21:23 AM
原帖由 小小夕 於 2011-4-20 12:17 AM 發表
出哂水G 我怕兔仔會濕左個身>"

我都怕咖 因為我都見到好濕...
不過我見佢訓得好舒服.. 訓到中哂槍咁...
carbee 2011-4-30 12:39:16 AM
有個問題好好奇問,其實兔仔訓係鐵盒上面,怕唔怕凍親個肚仔架?:046:
phoebe)) 2011-4-30 01:12:02 AM
我隻兔仔不肯訓係鐵盒上面,而家用用冰皮膠袋比佢訓係上面

快速發帖