今日係正賢第一次睇dr.ma!!沿途正賢一d驚都冇:037: 我地係搭小巴,再巴士的~佢無論係小巴定巴士佢都好活潑,不停用頭仔頂個袋..:021:
由於正賢媽我係個路痴:014: 行錯左相反方向,搞左一大輪先去到,好在都係4點之前去到..去到次後等左半個中到啦,可能今日比較多人,係我入去間診所至到走ge時候,唔計我,已經有3個人帶左兔兔黎睇e生了...:021:
之後入去見dr.ma,dr.ma叫錯左正賢3次個名:024: 叫左正義,靜宜:022: dr.ma真係好細心呀~我地淨係去睇鼻鼻,佢都幫正賢body check埋~~:021:
話正賢今次又有白色鼻涕係可能之前個病未好哂,又可能係因為有鼻竇炎,食埋今次藥先,再唔好就可能要拎d分泌去化驗下..呢次藥會食兩個星期~好在我都重放緊假~~
e生重話正賢一隻咁細ge兔兔,個胃比平時兔兔大dd,係好事黎..重話佢條腸入便有好多便便,最少30-40粒~數唔到喎...都係好事黎..之後佢又叫埋我一齊睇佢d牙仔~~好尷尬呀..正賢有d草痴左係d牙仔度:014:

最後有個迷~~終於可以解開了~~~~~~~~原來.....正賢係個女仔黎:027:
我自己都嚇左嚇,遲下等佢病好就會同佢做絕育~~
講多無謂!!去相!!
搭巴士中

去到喇

收據(好費:011: 如果真係e得好ge,幾多都比)

另送幾張正賢相
佢訓緊

比佢發現左喇

食菜菜

aguiler 2011-4-21 11:20:52 AM
岩岩10點打左電話去問喇..
佢地話正賢可能係因為腸胃未適應,
所以便便先會咁細粒,
要觀察多一陣先...
如果重係咁細粒ge就可能真係對藥藥敏感,
重要睇下佢會唔會冇精神果d..
唉~好擔心..
wanga113 2011-4-21 11:32:16 AM
原帖由 aguiler 於 2011-4-21 11:20 AM 發表
岩岩10點打左電話去問喇..
佢地話正賢可能係因為腸胃未適應,
所以便便先會咁細粒,
要觀察多一陣先...
如果重係咁細粒ge就可能真係對藥藥敏感,
重要睇下佢會唔會冇精神果d..
唉~好擔心..

你係咪放緊假阿?  留意住佢d便便啦.
你係咪過多兩個星期覆診??
aguiler 2011-4-21 11:53:10 AM

回復 17# 的帖子

係呀..
而家佢訓緊教,
佢係中午呢段時間都係訓教多,
晚上佢先活動~
佢岩岩食到最後一種藥,
重唔肯食藥,
果隻係益生菌黎架..
你地d兔兔會唔會唔中意食架??
wanga113 2011-4-21 12:30:27 PM
原帖由 aguiler 於 2011-4-21 11:53 AM 發表
係呀..
而家佢訓緊教,
佢係中午呢段時間都係訓教多,
晚上佢先活動~
佢岩岩食到最後一種藥,
重唔肯食藥,
果隻係益生菌黎架..
你地d兔兔會唔會唔中意食架??

我種兔兔佢第一次食既佢都唔會好鐘意,仲會抗拒.
不過食左一次之後佢知道係咩黎,佢就會追黎食
第一次食益生菌佢都唔食咖!就算加落佢最愛既粒粒到...
之後我就開草粉加落去俾佢食,佢好鐘意食咖!(有d人會加落水到,頭一次我都試過,但係佢都唔飲)
過多幾次之後,我就咁開水,佢都食..
再之後,就咁放粉佢都鐘意食!!

如果第一次正賢唔食既,你可以試下加落剪粉到餵俾佢食!
aguiler 2011-4-21 01:26:24 PM
佢第一次都肯食,
到左今日喂佢就唔係好肯食...
食左一枝就唔肯食了..
唔知關唔關佢之前食得太多野ge關係呢??
因為個抗生素要飽肚食..
所以我等佢食左糧,
再食埋其他藥,最後先益生菌~~
會唔會飽得濟呀?
之後我摸佢肚仔好多野係入便@@
wanga113 2011-4-21 04:16:51 PM
我諗應該唔會.因為我都係咁餵....你試下益力多放最頭餵,睇下o唔ok
aguiler 2011-4-21 04:52:33 PM
等我今晚果餐藥藥試下先..
小穎 2011-4-21 04:58:34 PM
我記得姑娘同我講過益生菌陣味好似保礦力咁;
有d兔兔中意食有d唔中意食,
好在我隻兔兔係中意隻果隻,如果唔係真係有排搞。

果時我隻兔簡直係柯爛屎,嚇到我,不過第二日俾佢多食乾草同多食菜,
d屎就變番正常。

你俾多d乾草同水佢飲,睇下屎屎會唔會大番?

正賢會沒事的@@別怕怕
aguiler 2011-4-21 05:31:18 PM
我喂左草粉之後,
佢d便便令左好多了....
胃口都唔錯...好彩好彩~~

快速發帖