1P 幣
我岩岩係1 love rbbit到買左1隻垂耳兔(大約個半月大)
大約拎到返屋企個幾2個鐘 甘佢1直都好正常
不過未飲水 有食草同糧 有屙葡萄屎但係無食返
仲曾經成隻攤係到訓得好hea
訓醒之後屋企有人打麻雀 突然就係個籠到四圍亂跑 跑得好激動 之後就成隻兔打側訓左係到登直晒全身
有d人抽筋既感覺 大約30秒就冷靜落黎
我再打去i love rabbit到問 佢話呢個係興奮既表現 要安撫佢等佢冷靜唔可以比佢甘激動
話無飲水同無食返d屎都暫時無問題 但係要睇清楚佢聽朝有無飲水同屙屎 話晒都岩岩黎到1個新地方

但係好擔心甘樣會唔會有問題? 洗唔洗睇e生?:050:
:050: e家已經將佢離噪音遠 同佢係個角落到唔郁 無咩特別 但仍然無飲水無屙新屎
berki 2011-4-22 10:22:46 PM
咁細個聽麻雀聲緊係驚...點會係興奮=.=
首先你係戈度買更加要帶佢去BODY CHECK左先
有葡萄便唔食返應該係嚇親
你快D呵下佢頭仔等佢冇咁驚,聽日帶佢BODY CHECK啦
如果唔飲水唔食草可以用手餵既
irenebo 2011-4-22 10:30:07 PM
我聽日會帶佢去睇e生嫁喇
佢e家好似精神好返左d 仲有88掛掛四圍裝下聞下
終於安心返小小喇
thebabygurl 2011-4-22 10:30:16 PM
佢地個度賣D兔仔, 會同你講有個半到兩個月大, 其實得3-4個禮拜大
ccychoy 2011-4-22 10:37:07 PM
ilove rabbit果度d兔兔出名...
頭一晚佢要識應下.5好搞佢住
頭一晚無飲水同屙屎冇咩大問題
但一定要BODY CHECK
aguiler 2011-4-22 10:39:23 PM
新買番黎的兔兔最好去body check下先..因為出面真係好多病兔架..
正楠都係果度買,因為我果時見正楠大大隻,所以我先敢買...佢話4個月,我覺得得果3個月到,但都算足月...
冇食盲腸便就真係要留意下了...睇下佢聽日有冇正常便便啦..同埋睇下有冇食草食糧...冇ge就要立即book e生果日睇喇..
little_connie 2011-4-22 10:43:45 PM
GEORGE周不時清晨(我們一家梳洗時)一見人經過,,,就係個籠到四圍亂跑 跑得好激動,,過左15分鐘後,佢又無野,照食同訓,我都唔知係表達緊咩意思...
thebabygurl 2011-4-22 10:44:54 PM
我D愛兔都係個度買, 全部都有蚤 #^40^#
irenebo 2011-4-22 10:54:01 PM
e家佢個感覺又好似好平靜好正常 唯有留意多d 同睇聽日既情況喇

因為我有朋友係果到買 返到黎係好健康完全無問題 所以我就以為果到都ok
就去左呢到買喇
aguiler 2011-4-22 10:56:42 PM
原帖由 irenebo 於 2011-4-22 10:54 PM 發表
e家佢個感覺又好似好平靜好正常 唯有留意多d 同睇聽日既情況喇

因為我有朋友係果到買 返到黎係好健康完全無問題 所以我就以為果到都ok
就去左呢到買喇

旺角冇咩邊間係好架..
正楠就話好彩~
靜妍就大煲了~~到而家都重未e好..
thebabygurl 2011-4-22 11:24:57 PM
原帖由 aguiler 於 2011-4-22 10:56 PM 發表

旺角冇咩邊間係好架..
正楠就話好彩~
靜妍就大煲了~~到而家都重未e好..

靜妍咩事?
wanga113 2011-4-22 11:54:17 PM
你body check記住去d識醫兔兔既地方阿! 唔係既睇左=無睇!!
irenebo 2011-4-22 11:58:33 PM
可唔可以介紹1下? 我係將軍澳果邊嫁
thebabygurl 2011-4-23 12:02:14 AM
九龍城 九龍動物醫院
wanga113 2011-4-23 12:23:41 AM
原帖由 irenebo 於 2011-4-22 11:58 PM 發表
可唔可以介紹1下? 我係將軍澳果邊嫁

一係九龍城 一係大圍

快速發帖