話說今日同個朋友去左pet cafx,觀塘果間呢~
見佢個網好似好企理咁~
點知去到...................:068:

第一!!
佢個店員非常有問題!!
好似有少少智商問題的,這都不重要,重點係問十句,十句都話唔知,唔清楚,要問老闆~~重要問非所答!!
我問佢邊d兔仔賣得,佢話有d係d客,但又唔講邊d係d客的!!
我再問佢幾錢一隻,佢竟然同我講百幾蚊一隻@@(邊有可能呀!!百幾蚊隻真係唔敢買囉~~)重要話佢平,之後我就話..咁spca同兔協果d呢?
佢竟然話spca同兔協都要收6xx,出面金魚街果d都成千幾2千蚊一隻,重話佢地算平~(我果時認真o左:046: )
我係網上面見到佢個網有兔兔可以領養,就問下睇下佢會點答,點知佢叫我填form,我就話我都未睇岩邊隻,佢話你填左先啦...
我一睇,見到有會員no.,於是我話我唔係會員wor..
佢打比老闆問,重同老闆講我係會員,之後老闆重叫我留電話,難聽d講句"你白痴架,我又唔會會員,又冇話要領養邊隻,做咩要填form留電話呀!!"之後我話唔洗喇,我自己睇得喇..(都費時問佢喇~佢實在係咩都唔知@@)
最後問多左一樣野,問佢momi 1st而家幾$,佢同我講佢唔知,佢新黎,但唔係有個list睇到每件貨幾錢架咩?!佢真係唔搵就同我講佢新黎咩都唔知(再次o咀:046: )

第二!!
果度d兔兔真係好有問題,個籠細都冇朋友,轉個身都唔夠~重要係會生腳倉果d籠黎!!重要生哂秀!!
有兔兔咬報紙,我同佢講,佢話佢係咁架..成日都咬架..咬多陣佢就唔咬架了..(3度o咀:046: )
有一個籠入便重有樹葉,兔兔係度咬樹葉呀:050:
重有一個好大的問題,就係佢d兔兔隻隻都有病,
我就眼睇,已經有好4,5隻係有皮膚病,我問佢,佢地係咪皮膚有問題呀?佢竟然話...."佢地換毛咋.."(佢真係當我白痴第一次養兔架!!)
d兔兔隻隻個養都好病,我唸佢地都冇咩機會出黎走動,伸展下架了..所以隻隻都好似烏龜咁..頭dup dup...
都唔明點解d人會肯拎d兔兔去寄養架!!d居住環境咁差,伙食又唔好,照顧佢地果個又冇知識..

強調呼籲唔好去果度買兔,買糧食!!
aguiler 2011-4-25 12:19:32 PM
原帖由 phoebe 於 2011-4-25 12:11 PM 發表
我買迷你兔都是380蚊,完全沒有問題

:050: 被騙了...............:025:
你係邊買架??
點解380咁平ge?!@@
aguiler 2011-4-25 12:20:57 PM
原帖由 小穎 於 2011-4-25 12:12 PM 發表
哇靠- -我買了580元;
有種被騙的感覺,,
算啦算啦=3=

我就被騙得更多了.........................:025:
我買了880:050:
Miyako)) 2011-4-25 01:53:49 PM
我平時只同蕃薯去修甲:053:
aguiler 2011-4-25 02:07:29 PM
原帖由 Miyako 於 2011-4-25 01:53 PM 發表
我平時只同蕃薯去修甲:053:

自己剪重好啦...
可以同兔兔培養感情~~:021:
raywong521 2011-4-25 02:15:45 PM
其實呢...可唔可以唔好下下係兔兔生命掛價錢牌呢....個人認為生命係無價,只要一日有人去買,就會有人賣兔,有個好主人帶左返屋企既,就緊係開心啦~賣唔出既兔兔,又或者跟左個衰主人,再唔係比人拎去做實驗,就真係會好慘

我未去過呢間野,不過,若果真係覺得有問題,都可以打電話問下兔協,愛護動物協會都可以試下
aguiler 2011-4-25 02:21:56 PM
我見到有一隻條頸好似有粒腫瘤,
我唔肯定係咪,
但又唔係好似頸圈~
我會打去兔協講左先..
aguiler 2011-4-25 02:43:59 PM
岩岩打左去兔協問,
佢地冇權架..
叫我打去漁護處,
但漁護處就有電話錄音話而家好繁忙..
叫我可以打去999
yanyi:) 2011-4-25 03:51:35 PM
keep住打去漁農啦..
打去999好似又太嚴重= =..
天才文仔 2011-4-25 06:25:05 PM
999唔係比妳咁用架.
phoebe)) 2011-4-25 10:44:44 PM

回復 16# 的帖子

i love rabbit 處買,上次body check dr betty 話佢好正常,我好開心:021: :021:
Miyako)) 2011-4-25 11:09:57 PM
原帖由 aguiler 於 2011-4-25 02:07 PM 發表

自己剪重好啦...
可以同兔兔培養感情~~:021:

試過好SO MANY ,,, 剪唔到 ,,
aguiler 2011-4-25 11:25:03 PM

回復 24# 的帖子

漁護處個錄音話:如有發現虐畜,請打999=3=

aguiler 2011-4-25 11:25:54 PM

回復 25# 的帖子

其實最近iloverxbbit果d兔兔係咪健康左??
我家正楠買番黎果時都冇問題~
aguiler 2011-4-25 11:26:37 PM

回復 26# 的帖子

但下下拎去比人剪,但數都....
Miyako)) 2011-4-26 12:13:52 AM
原帖由 aguiler 於 2011-4-25 11:26 PM 發表
但下下拎去比人剪,但數都....

我呀蕃薯唔好話剪...反都反唔到呀:043: 拎去比人剪好過整親佢啦:077:

快速發帖