因為兔兔中意走入d我地隻手入唔到既位..
次次捉番佢地出黎都要一大堆食物先掂(泡泡係唔接受呢招)
放佢入房,又識自己跳上床,仲要係上面賴尿!!!
每次放完佢落地又會重覆咁跳..

你地會將兔兔放係邊?定係會加圍俾佢地?
inkalaam 2011-4-30 08:50:17 PM

回復 15# 的帖子

我都係 但係又唔想俾佢食咁多:054:
inkalaam 2011-4-30 08:52:49 PM
原帖由 傘仔 於 2011-4-30 08:38 PM 發表

比D心機教。

今個假期唔出街既時間都係睇住對仔女
泡泡就黎激死我:054:
不過佢有樣野真係叻既就係佢細個我教佢去廁所用左唔洗1星期就識

btw,我想問你知唔知兔兔點先係overweight?
傘仔)) 2011-4-30 09:01:04 PM
原帖由 inkalaam 於 2011-4-30 08:52 PM 發表

今個假期唔出街既時間都係睇住對仔女
泡泡就黎激死我:054:
不過佢有樣野真係叻既就係佢細個我教佢去廁所用左唔洗1星期就識

btw,我想問你知唔知兔兔點先係overweight?

我唔知啊~~  應該要問醫生。不過,聽聞如果用手摸下背隻條隻椎骨,摸唔到一粒粒突起的骨, 就有可能過肥,要向醫生確定一下。
inkalaam 2011-4-30 09:04:32 PM

回復 18# 的帖子

泡泡摸唔到-__-
...
ching` 2011-4-30 09:09:23 PM
芝麻都好like sofa底..佢會好舒服咁pa係度...
問題係....我家sofa係電動的......
好危險..雖然知整佢唔倒..佢都不嬲唔咬嘢......
但都係儘量唔比佢入去..都冇咩辦法
不過呢排佢好似小左d..
inkalaam 2011-4-30 09:22:03 PM

回復 20# 的帖子

我只可以用晒全屋所有野遮住-.-
等佢儘量唔好行入去~
傘仔)) 2011-4-30 09:57:06 PM
我見有D兔友講過, 去10元店買D鐵網掩住D位...........
inkalaam 2011-4-30 10:15:42 PM

回復 22# 的帖子

我岩岩諗到用泡泡個cage頂住左喇!!!
hahaaaa!!!:057:
yanyi:) 2011-4-30 11:19:20 PM
因為屋企得3xx呎..所以呠呠係全屋自由行架~
不過當佢一出黎行我就要放低哂手頭上既野跟實佢= =....
完全係一個丫四:043:
inkalaam 2011-5-1 10:28:24 AM
唔好話屋企有幾大先-.-佢地一出黎我都要跟實-0-
aguiler 2011-5-1 12:02:18 PM
原帖由 inkalaam 於 2011-4-30 08:17 PM 發表
好羨慕各位既兔兔咁聽話:054:

教教下就聽話架喇~
開頭佢對屋企所有野都好好奇~
之後耐左又係屋企自由行多左,
就發覺冇野玩~就開始慢慢乖乖lu~
沙發底好耐都冇去過lu~
你愈唔比佢去,佢就係愈要去架..
所以要比佢知道去左都冇野玩,佢就唔去架喇~
little_connie 2011-5-1 05:55:47 PM
原帖由 aguiler 於 2011-5-1 12:02 PM 發表

教教下就聽話架喇~
開頭佢對屋企所有野都好好奇~
之後耐左又係屋企自由行多左,
就發覺冇野玩~就開始慢慢乖乖lu~
沙發底好耐都冇去過lu~
你愈唔比佢去,佢就係愈要去架..
所以要比佢知道去左都冇野玩,佢就唔去 ...

exactly!!!
george 佢之前係錦在外面咬個籠d膠邊,話佢都繼續咬,反而尋日試下唔理佢,佢咬兩下就走開左lu~
有時都諗佢咬野係咪想人注意佢~XP
carbee 2011-5-1 06:53:47 PM
又係梳化底,我MIMI逃亡時就會走入去,佢以為我捉佢唔到:078:
至於肥瘦問題,都係去BODY CHECK時問醫生好D!
早排去兔協剪毛,主任話佢肥,要減肥,叫我由APD轉MOMI,
佢依家5歲幾,時關我唔係第一手主人,到近期先知佢未絕育,就拿拿沐帶佢去BODY CHECK排期做手術,醫生話佢2.18KG係正常既,仲可以去到2.3KG,佢叫我摸下MIMI背脊條骨,摸到一粒粒突起,所以唔係肥
inkalaam 2011-5-1 08:29:20 PM
原帖由 carbee 於 2011-5-1 06:53 PM 發表
又係梳化底,我MIMI逃亡時就會走入去,佢以為我捉佢唔到:078:
至於肥瘦問題,都係去BODY CHECK時問醫生好D!
早排去兔協剪毛,主任話佢肥,要減肥,叫我由APD轉MOMI,
佢依家5歲幾,時關我唔係第一手主人,到近期先知佢未絕 ...

唔該晒!! 咁我諗泡泡都應該差唔多到頂嫁喇:S睇黎要控制一下佢既食量先得!
都唔知梳化底有咩好 黑媽媽:059:

快速發帖