:017: 我係其他FORUM睇,, 好似係用得龍貓籠養兔仔~
我隻仔依家用緊MARUKEN,, 由於由細用到大既關係(大部分時間都用TOILET去)...
但係有一半時間,特別係尿尿都會落係下隔層個到...

變相依家換籠想搵D 2,3層岩兔仔用得黎...又有下層隔...大家用緊邊款又有咩好提意呢

呢個其實係咪即係JOLLY龍貓籠??

小小夕 2011-5-23 06:12:57 PM
原帖由 siuyiube 於 2011-5-23 06:04 PM 發表

:066: 哇好迷你...我記得我個果SIZE ONLY係中...好似真係有個大D..
點解你個2隻會咁乖,排排訓係個跳板到既...有冇TRAIN過咖~~:062:

係丫 你個個應該係68長度個個籠黎嫁 ..     我個個大D

無丫 個次見佢地訓係上面扮雞我米影下#^64^#   佢地細個成日坐係上面望住我#^54^# 等我比野食#^5_002^#

E加無跳板喇  我拆左..   有跳板好似仲迫左

個碌佢送埋嫁@@  有碌真係方便D#^57^#

小小夕 2011-5-23 06:18:37 PM
其實 如果兔仔比較少放出黎玩    另願用多少少錢換過大D既籠..
兔仔照顧好生命長既話  籠都可以用7∼10年.. 省返唔少換籠既錢
當你返工 8點 返到黎 8點  佢地已經要係籠12個鐘       
到你放佢出黎玩4個鐘  .. 你訓教12點   佢地又要入籠 ...
好慘慘 >”<  差不多大部分時間都係籠
siuyiube 2011-5-23 09:23:19 PM
原帖由 horacerabbit 於 2011-5-23 06:11 PM 發表
我都煩緊換籠問題= =

不過我都唔認為籠向上發展係一件好事

因為兔仔個膽好細, 好容易驚

如果兔兔係好大膽的話, 可以去q兔x買一set層板(你可以refer番"兔兔基本用品篇"個post, 個度有張相係2層籠)

咁會比 ...

:062: 兔兔基本用品篇:061: 真係好有用...
依家係煩緊佢唔太識用TOILET呢個問題...因為2層籠冇隔屎板...
siuyiube 2011-5-23 09:33:12 PM
原帖由 小小夕 於 2011-5-23 06:12 PM 發表

係丫 你個個應該係68長度個個籠黎嫁 ..     我個個大D

無丫 個次見佢地訓係上面扮雞我米影下#^64^#   佢地細個成日坐係上面望住我#^54^# 等我比野食#^5_002^#

E加無跳板喇  我拆左..   有跳板好似仲迫左
...

:063: 個碌同圍邊返黎已經冇...
因為小白係朋友由於同佢本身隻兔兔BOND唔到轉贈既...
所以籠都係佢提供,, 返黎已經冇跳板同碌碌...

依家過多3個月就搬屋,, 都想兔兔都可以住過間大既~
要開始物色下,, 岩岩上左MK 動物園個網到睇

呢個都唔錯,第時養2隻既時候又可以間返開佢地BOND...
:069: 點知今晚上到去MINI ZOO到佢地話要訂先有呀呀呀呀...

依家睇埋兔兔用品個果POST之後心大心細買呢個定係整2層既好...:059:
小小夕 2011-5-23 10:46:39 PM
原帖由 siuyiube 於 2011-5-23 09:23 PM 發表

:062: 兔兔基本用品篇:061: 真係好有用...
依家係煩緊佢唔太識用TOILET呢個問題...因為2層籠冇隔屎板...

我都覺有底盤 係好用D 我隻衰豬有時都屙錯嫁..
aguiler 2011-5-23 11:16:58 PM
我家有個大兔籠,唔知樓主要唔要,
因為靜妍日日都自由行咁濟,:073:
所以同佢轉左個細籠,個大籠就一直放左係度~
如果有意,pm我呀:021:
carbee 2011-5-24 12:15:03 AM
其實樓主個籠個唔細架啦
我屋企果個好似仲細D添,係JOLLY籠(即係兔協用緊果隻)
不過MIMI都係24小時係欄裡面走圍走,所以冇咩所謂
主要係佢瞓低可以伸直就可以了
小小夕 2011-5-24 05:17:17 PM
原帖由 carbee 於 2011-5-24 12:15 AM 發表
其實樓主個籠個唔細架啦
我屋企果個好似仲細D添,係JOLLY籠(即係兔協用緊果隻)
不過MIMI都係24小時係欄裡面走圍走,所以冇咩所謂
主要係佢瞓低可以伸直就可以了

有圍欄..籠細都無問題   ..  樓主佢少放兔兔 無用圍欄..  所以換個大d既籠會比較好
siuyiube 2011-5-27 12:04:10 AM
原帖由 aguiler 於 2011-5-23 11:16 PM 發表
我家有個大兔籠,唔知樓主要唔要,
因為靜妍日日都自由行咁濟,:073:
所以同佢轉左個細籠,個大籠就一直放左係度~
如果有意,pm我呀:021:

:073: 你個果有幾大呀??
:002: 有意呀,如果係大過MARUKEN係64CM個隻款:057:
siuyiube 2011-5-27 12:16:00 AM
RE CARBEE:
你就好我返黎最多放小白個零鐘左右佢就要返入去...

小夕:
其實我都有圍欄...主要唔比佢入我床下底個到...
冇計我要買既係倉鼠欄先可以就返條床下隙...
點知最近佢已經學識做劉翔...成功跨欄...:051:
carbee 2011-5-27 12:26:41 AM
如果真係得咁少時間出黎,就真係要換個長D既籠啦,
起碼佢可以係入面自己玩
我屋企個廳都比左一半個女用.......

快速發帖