我想問下兔仔系咪1定要做1次身體檢查嫁??
我隻兔兔4左番黎1年洗5洗幫佢做1次身體檢查??
邊間會好d??可5可以比個間醫院同埋地址我??同埋可否講下價錢系幾多到??
同埋最近我家兔兔成日打噴嚏(打噴嚏同時也有鼻水飛出黎)同鼻仔濕濕地..佢系咪傷風???
5該晒妳地><
小小夕 2011-6-17 02:12:04 AM
原帖由 KatherineYAM 於 2011-6-17 02:08 AM 發表

隻兔兔系男朋友送比我.我媽媽1向1中意小動物.momo番黎個陣佢都5系好敢同Momo玩,但宜家好好多.會摸下佢同佢傾下計.

氹下你媽媽喇...  

政府送既6千蚊拎d出黎幫下..  我自己都等緊6千><
KatherineYAM 2011-6-17 02:28:37 AM
原帖由 小小夕 於 2011-6-17 02:12 AM 發表

氹下你媽媽喇...  

政府送既6千蚊拎d出黎幫下..  我自己都等緊6千><

岩岩諗到..絕育Ge事,遲d先再搞都未遲(宜家Momo1歲,重有成年GE時間).
但Body Check就5遲得.下個星期到會帶佢去見.因為Check 1次應該5系好貴到.
聽兔媽們講好似系betty到Check $260???
小小夕 2011-6-17 02:35:07 AM
原帖由 KatherineYAM 於 2011-6-17 02:28 AM 發表

岩岩諗到..絕育Ge事,遲d先再搞都未遲(宜家Momo1歲,重有成年GE時間).
但Body Check就5遲得.下個星期到會帶佢去見.因為Check 1次應該5系好貴到.
聽兔媽們講好似系betty到Check $260???

係呀 DR.BETTY 同 DE.MA 同DR.YAN   診金#260!
我2個小朋友靜係睇過 DR.MA咋#^58^#
KatherineYAM 2011-6-17 02:50:04 AM
原帖由 小小夕 於 2011-6-17 02:35 AM 發表

係呀 DR.BETTY 同 DE.MA 同DR.YAN   診金#260!
我2個小朋友靜係睇過 DR.MA咋#^58^#

聽朝打去book期希望momo身體健康喇..
其實我之前我隻囡佢之前因為手指反甲甘個陣又5識去幫佢洗傷口所以都有幫佢搵醫生.
系網上高d人都有提過dr betty呢個名.但冇講地址.所以系何文田到搵左間動文醫院比佢睇炸..

岩岩影嫁,佢系個林時籠到教豬緊..

小小夕 2011-6-17 03:10:36 AM
直枝裝  佢甘樣訓要訓幾耐呀0.0 對腳仔唔好呀
佢藍眼精#^64^#
KatherineYAM 2011-6-17 03:20:33 AM
原帖由 小小夕 於 2011-6-17 03:10 AM 發表
直枝裝  佢甘樣訓要訓幾耐呀0.0 對腳仔唔好呀
佢藍眼精#^64^#

其實系今日先用呢個籠,因為佢平時個籠拎左去洗..宜家重浸緊用白醋..
平時1系5訓,1訓就訓1個鐘到.搞到我成日以為佢死左-_-
小小夕 2011-6-17 03:54:44 AM
原帖由 KatherineYAM 於 2011-6-17 03:20 AM 發表

其實系今日先用呢個籠,因為佢平時個籠拎左去洗..宜家重浸緊用白醋..
平時1系5訓,1訓就訓1個鐘到.搞到我成日以為佢死左-_-

仲識呼吸既#^64^# #^64^#
carbee 2011-6-17 01:02:39 PM
都話左啦,千其唔好買動物送比人!!
你男友應該要負責任架,係佢送比你架嘛~
樓主,一於先斬後奏啦!!
拎左6000蚊幫兔兔做左手術先~
剩返既先比返屋企~
雖然不孝,但你又忍心咁樣對兔兔咩~
aguiler 2011-6-17 01:36:47 PM
樓主的兔兔同我家靜妍都一樣係白雪雪,藍眼睛架~~:021:

其實照道理,你應該考完a-level啦~~
點解唔做野拎下經驗,遲下出到去見份份工都話要經驗~
到時你就會慢人一步架喇~

我重差幾個月先19,
但我都已經做左幾年野...
就係要黎準備遲d讀完書出黎做野一可以搵到份好d ge工,
所以咩奇怪工我都做過...e.g. 補習,祕書,會計助理...
我覺得你要同你媽媽傾下...hk好大競爭架~
加油喇~~樓主!!

如果佢突然有d咩意外,你又唔知點算好,
你可以pm我呀~~我通常都會係度...
上呼吸道呢d野真係可大可少~嚴重起上黎一晚就可以去彩虹橋架喇~
盡量唔好比佢做激烈運動住,因為咁樣會加快佢病情的發展架~
Futagoza_Kaniza 2011-6-17 06:23:00 PM
放暑假應該可以做PART-TIME吧, 當拎個經驗囉.
有D公司會請Temp. Clerk係暑假果時做2個月到, 可以去搵下.
又有錢收, 儲返少少錢比兔兔用ya嘛.
KatherineYAM 2011-6-17 10:12:28 PM
Book左下星期body check la

快速發帖