今日帶兔兔去剪甲
剪甲出黎, 店員拎出黎比我睇

之後睇到佢手仔流哂血

店員話佢係自己曳, 剪完甲週圍"WEAR"搞到甩左隻甲

但係之前都未發生過咁GE事.....

以家佢留左係哥度觀察

唔知大家有無聽過或者有咁GE經驗????
以家只可以係屋企等,,,,
聽日放工先可以去接番佢番黎.....
katy)) 2011-8-31 10:56:04 AM
一定冇可能!!! 唔通佢唔識痛ge咩... :052: 個店員吹牛吹得真過份!! (睇到你咁講, 有D激動...:055: )
快點接兔兔睇醫生吧,怕佢唔止斷甲... 我諗佢而家好驚驚啦... ><"

遲d試下同兔兔剪, 一日剪一隻都好呀~~ :pp
GutCyn 2011-8-31 05:56:38 PM
其實我覺得佢剪得幾求其下....

不過自己屋企無兔兔急救野...
諗住佢哥度起碼有止血粉...........

唉..... 真係好後悔....以家放工去接佢了~
GutCyn 2011-8-31 05:59:17 PM

回復 15# 的帖子

係寵物X樂部丫!!!!
GutCyn 2011-8-31 10:46:25 PM
已經接番兔兔番黎了

原來係佢剪得深得滯, 剪到血管
以家係我隔離跳跳紮
完全無病痛反應!!!!!

多謝各位GE意見同關心丫!!!!
小小夕 2011-9-1 12:03:08 AM
原帖由 GutCyn 於 2011-8-31 10:46 PM 發表
已經接番兔兔番黎了

以家係我隔離跳跳紮

哇 甘佢又話兔兔曳曳  周圍抓 所以流血\     /
自己剪錯  仲話兔兔
kkklon 2011-9-1 09:30:39 AM
原帖由 GutCyn 於 2011-8-31 05:59 PM 發表
係寵物X樂部丫!!!!

其實都唔洗比佢地剪啦~自己慢慢同兔兔剪~都唔係好難~
佢地態度真係#^71^# (個人)
比起出面其他寵物店貴~如果澳門多一間選擇,我都唔去佢地到~
叫人買D無用既野,有D人去佢地度買動物...第一次咩都唔識...客人話買一男一女
就問如果有BB會唔會生好多,店員話唔會嫁!生1,2隻.....
我呆左...個店員就狂叫客人買2隻!!
kkklon 2011-9-1 09:32:36 AM
原帖由 GutCyn 於 2011-8-31 10:46 PM 發表
已經接番兔兔番黎了

以家係我隔離跳跳紮

咁佢都剪得好深下~流咁多血!!!!下次唔好去啦~自己同兔兔剪啦#^72^# #^72^#

快速發帖