本人誠意向你領養龍貓∼

不論是男�女,本人只要一隻就可以

其貌不揚、肥大身驅都沒所謂

本人只想救活其中一條小生命,不想被其他人賣至商店淪落為貨物!

本人願意定期拍照寄給你,以表示本人的誠意。

定期的意思:由你決定

如有主人想尋找我的話,請致電

9437 2543就可以。
‵小瑩 :] 2008-9-16 10:46:45 PM
原帖由 Chris_Leung 於 2008-9-16 10:06 PM 發表
本人誠意向你領養龍貓∼

本人只想救活其中一條小生命,不想被其他人賣至商店淪落為貨物!

本人願意定期拍照寄給你,以表示本人的誠意 ...

咁不如你去spca度領養丫..
o個度都好多龍貓仔等緊新主人嫁!
wesky 2008-9-16 10:51:28 PM
YES~~
SPCA 既龍貓等緊你救架
Chris_Leung 2008-9-17 12:21:58 AM
SPCA的龍貓 大絕數都會比人絕育

而且都係大大隻,而我就只係想 由細細隻 開始養起

睇住佢大..種感覺更開心
hh0 2008-9-17 12:33:01 AM
有些矛盾吧
Chris_Leung 2008-9-17 12:40:31 AM
可能有一點啦..

但這個世界上 總不會有人會送去SPCA

我只是在別人的手上領養..
‵小瑩 :] 2008-9-17 12:05:46 PM

由細細隻開始養都唔代表佢一定好乖好聽話~
而且絕左育既龍貓仲會乖d~
雖然我唔知你之前有冇養過龍貓~
但係養一隻龍貓bb對一個新手黎講有一定難度,
龍貓除左bbo個陣係細細隻之外,
其實跟住落黎10幾廿年都係差唔多size!
完全唔會話有大細隻之分,,除左佢地原本品種問題之外,
基本上隻隻龍貓都係呢個樣~
2歲領養返黎,養到10幾歲..咁樣唔係睇住佢大咩?
加上spca領養至少確保佢地o係你接手之前係無病無痛~
如果你真係想救佢地一命, 希望你可以再考慮一下~
aR婷 2008-9-18 07:14:25 PM
原帖由 hh0 於 2008/9/17 12:33 AM 發表
有些矛盾吧

yes!!:015:
的確有d矛盾....
LUI1031 2008-10-1 04:40:33 PM
肥大身驅都沒所謂 = 我就只係想 由細細隻 開始養起??

兩回事

快速發帖