家下用緊 "marukan牌" 雜糧...

原因係...什麼什麼尿臭stop....(盒上面寫的...)

結果...挑食情況出現...

大家的鼠鼠有這個情況麼= =?
吃不到的蘋果 2008-9-23 08:14:11 PM
mazuri的蛋白質成份較高
要是年紀大的鼠...
吃OXBOW比較好^^
拉比藍 2008-9-23 09:42:09 PM
其實我鐘意mix黎用,
年輕就m多o少,慢慢變成o多m少...

我都覺得ok,
而且街上面有細包裝賣,
或者4個人合買1包,都ok啊
sharonsilas 2008-9-23 09:51:48 PM
唉....

無啦啦....八號風球.....

唔通連個天都覺得家裡的肥廋雙鼠挑食無罪??

阿門.....囧rz
拉比藍 2008-9-24 11:46:38 PM

回復 33# 的帖子

買左未啊xd
今日終於無打風...
其實都唔算無啦啦打風架啦@@
sharonsilas 2008-9-25 12:15:03 AM
嗯嗯.....

今日去左 pet蛋....買左包 mazuri 比肥廋雙鼠...

暫時就只有肥鼠肯去咬下佢....

廋鼠呢....直頭丟左3粒糧出兜 = ="
月羚 2008-9-25 10:26:13 AM
I X 兔係新寵物店?
計上次去旺角係2個月前既事,所以唔係好清楚
係金魚街到好易就見到?

打算過幾日去旺角買Mazuri&Oxbow糧同其他野,驚搵唔到,問定先好d

sodmichelle 2008-9-25 10:53:56 AM
原帖由 月羚 於 2008-9-25 10:26 AM 發表
I X 兔係新寵物店?
係金魚街到好易就見到?

打算過幾日去旺角買Mazuri&Oxbow糧同其他野,驚搵唔到,問定先好d

Pet Central都有賣Oxbow =]
月羚 2008-9-25 02:16:37 PM
原帖由 sodmichelle 於 2008-9-25 10:53 AM 發表

THX,過幾日去睇睇先
檸啡 2008-9-25 06:33:19 PM
原帖由 拉比藍 於 2008-9-24 11:46 PM 發表
買左未啊xd
今日終於無打風...
其實都唔算無啦啦打風架啦@@

中秋前1個禮拜已經知會打風 @@
原本以為中秋打添...
sharonsilas 2008-9-25 11:53:21 PM
嗯....

換糧既第一晚....

現時情況....

肥鼠...肥得有道理....3粒糧 食剩唔夠半粒...

廋鼠...都一樣廋得有道理....3粒糧....食左唔夠半粒....

其實 mazuri 洗唔洗控制住每日食幾多咁呢?
sharonsilas 2008-9-25 11:55:08 PM
原帖由 月羚 於 2008-9-25 10:26 AM 發表
I X 兔係新寵物店?
係金魚街到好易就見到?

i 心 兔  好易搵...就係 q 兔  斜對面..
拉比藍 2008-9-26 08:20:17 AM

回復 40# 的帖子

其實細鼠...都應該食到4-5粒,
頭幾次最好放多d(6-8),睇下佢一日食糧@@
felixtong1 2008-9-26 05:52:06 PM
最好o羅番曬D瓜子同花生出來

等佢乖嗰時先俾一兩粒佢:078:
月羚 2008-9-26 07:35:27 PM
原帖由 sharonsilas 於 2008-9-25 11:55 PM 發表

i 心 兔  好易搵...就係 q 兔  斜對面..

唔該晒
我聽日就去睇睇~

而家2隻鼠都食緊PS糧,唔知會唔會食呢2隻呢
★呀紫☆ 2008-9-26 07:52:49 PM
原帖由 sodmichelle 於 2008-9-25 10:53 AM 發表

Oxbow食物好似巧大的...係咪要正細佢??

快速發帖