我本身都唔係好怕熱,4月既夜晚都已經成28,9度.尋晚bB梳完腳板底,就發脾四  尿尿,成腳成個屁屁污糟又濕曬,平時唔會敢,梗係熱熱喇.即刻洗定冷氣開比佢,一洗完腳仔同屁屁就入房涼冷氣吹風筒.

真係唔可以唔開冷氣比bB,見佢真係成晚都好靜又好爽敢瞓咗地兔爸側邊,好乖.
飲多咗好多水但又唔多尿尿,冷氣令佢好dry,爽爽爽 

happyyuki 2012-5-2 05:04:21 PM
真係熱到冇朋友呀!!!*
我自己行出街都溶化呀*
忌廉賓而家都出左黎訓地板吹風扇呀!!!
Dylan 2012-5-2 05:10:38 PM
happyyuki 發表於 2012-5-2 05:04 PM
我自己行出街都溶化呀*
忌廉賓而家都出左黎訓地板吹風扇呀!!! ...

忌廉賓: 好熱呀!比d水我
貓仔兔 2012-5-2 06:09:59 PM
我隻壞蛋兔都因為天氣熱臭脾四左好多呀....又狂咬籠(無關門都咬)同圍欄,唔俾抱同唔俾剪甲,只係想我摸佢頭仔就乖乖地.....而家我已經已經成日開冷氣....今次張電費單一定好甘喇!哈哈....

另外,我諗都要再放冰樽俾佢至得....
happyyuki 2012-5-2 08:25:34 PM
Dylan 發表於 2012-5-2 05:10 PM
忌廉賓: 好熱呀!比d水我

水就大把, 俾心機飲, 錢就冇喇*
Dylan 2012-5-2 09:14:35 PM
天氣咁熱,camomile 焗水比佢消暑
all_loving_it 2012-5-2 09:39:52 PM
真係好鬼死熱, 兔兔仲要咩住件皮草, 仲更加熱, 5發脾4就怪
all_loving_it 2012-5-2 09:41:15 PM
happyyuki 發表於 2012-5-2 08:25 PM
水就大把, 俾心機飲, 錢就冇喇*

獅子狗話水為財
all_loving_it 2012-5-2 09:42:58 PM
happyyuki 發表於 2012-5-2 05:04 PM
我自己行出街都溶化呀*
忌廉賓而家都出左黎訓地板吹風扇呀!!! ...

總理就如常不停食
all_loving_it 2012-5-2 10:06:50 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-2 06:09 PM
我隻壞蛋兔都因為天氣熱臭脾四左好多呀....又狂咬籠(無關門都咬)同圍欄,唔俾抱同唔俾剪甲{ ...

天熱可以增加兔兔食蔬菜既份量, 對兔兔黎講係有效舒緩天熱既壓力
貓仔兔 2012-5-2 10:28:08 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-5-2 10:06 PM
天熱可以增加兔兔食蔬菜既份量, 對兔兔黎講係有效舒緩天熱既壓力

唯有係咁啦!不過我都要的起心肝同佢剪毛喇!
Dylan 2012-5-2 11:43:58 PM
我隻壞蛋兔都因為天氣熱臭脾四左好多呀....又狂咬籠(無關門都咬)同圍欄,唔俾抱同唔俾剪甲{ ...

白菜、學斗同 camomile 比較清熱。你比 d 佢食。oxbow botanical hay 入邊有 d 架,反正5食得多,咪唔洗單買咁多lor
Dylan 2012-5-2 11:46:14 PM

筧菜、車厘子咁補血,夏天食少 d
Dylan 2012-5-3 09:35:49 AM

你日頭開部鈿d既冷氣咪慳d lor
我返工就抱bB佢自己個房開部4分3匹。
廳果部2匹我自己都唔捨得開
貓仔兔 2012-5-4 01:26:33 PM
Dylan 發表於 2012-5-3 09:35 AM
你日頭開部鈿d既冷氣咪慳d lor
我返工就抱bB佢自己個房開部4分3匹。
廳果部2匹我自己都唔捨得開 ...

我怕佢又腸停呀...唔敢郁佢住....

快速發帖