今日係我最低落既一日 因為小白死左 我覺得好突然 明明醫生話佢比琴日好左好多 仲叫我6:30接佢 點知我坐車返去既時候 醫生打電話過黎話佢唔得啦
最終見唔到佢最後一面..

一齊生活左3年 突然之間死左我真係接受唔到..
希望大家好好珍惜眼前人 唔好等佢死左之後就好後悔點解當初唔陪佢多d,唔對佢好d..

所以我係依刻開始,好好咁陪住朱朱

依張係琴日影..估到係最後一張幫佢影既相...

firen_freeze 2012-5-7 10:37:14 PM
唔好咁傷心,你仲有最後一件事要幫小白做好架!
請一定要記得確認小白嘅骨灰,有啲無良奸商會用面粉代替

一定要為小白做好最後一件事!我喺舊版mini house post 過有關寵物善終嘅post 你去睇睇參考下
唔好好似我咁後悔莫及
brendang 2012-5-8 12:30:55 AM
有過同樣嘅經歷,好明白你嘅感受,同樣內疚對以前的兔兔唔夠好。不要太難過了,可以做的是對宜家嘅兔兔更加好。
mimkey5566 2012-5-8 11:11:48 AM
firen_freeze 發表於 2012-5-7 10:37 PM
唔好咁傷心,你仲有最後一件事要幫小白做好架!
請一定要記得確認小白嘅骨灰,有啲無良奸商會用面粉代替

寵之天國好唔好呢?
yingxbb 2012-5-8 12:19:55 PM
因為太突然...更加唔開心...
傷心過後努力照顧朱朱....
撐住丫...
mimkey5566 2012-5-9 12:25:57 AM
yingxbb 發表於 2012-5-8 12:19 PM
因為太突然...更加唔開心...
傷心過後努力照顧朱朱....
撐住丫...

係呀..真係好突然 醫生明明話比之前好左 等我走左1個鍾就.. 不過.. 我會努力咁放低小白死後既痛苦..
然後好好咁照顧朱朱
星期6就係小白火化既日子=]
mimkey5566 2012-5-9 12:57:55 AM
小白死後既第2日
唔知點解我覺得小白返左黎..
今朝我返學既時候塔緊升降機 突然有隻烏蠅飛左入黎
一直到樓下 佢就係咁企係到 唔見佢行動過 不個由佢飛入黎到樓下 佢都對住我 仲要係面對面..

今日放學我放朱朱出黎 唔知點解佢係咁望住上面..
到左夜晚我再放佢出黎行下 比菜佢食 之後佢去小白平時訓既地方係到挖係咁咬地板 唔知佢做咩..
到我餵佢食菜 食食下 突然豎起對耳仔 沖左去個衣櫃果到 望住衣櫃既裂縫(小白生前都會捐入去)仲係到豎起耳仔咁望住   我係到諗小白係咪仲係到呢?
卡卡KaKa`; 2012-5-9 11:20:24 PM
吾好難過,我初初養兔仔,D FD第一時間知我養就巳經問我突然我隻卡卡仔去了,咁我點算..
我當時話我接受吾到!我都估到我第日佢走左我都會好似你咁既心情..
幸好你仲有隻朱朱陪住你,希望你2個都吾好咁傷心!
mimkey5566 2012-5-9 11:33:45 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-9 11:20 PM
吾好難過,我初初養兔仔,D FD第一時間知我養就巳經問我突然我隻卡卡仔去了,咁我點算..
我當時話我接受吾到! ...

thx 我個心情已經好左好多..
不過係屋企乘日都諗返佢既點點滴滴..
睇佢d相又不知不覺咁流眼淚..
都係果句..
好好珍惜眼前,,唔好比將來後悔=]]

快速發帖